Şimdi Ara

Usta Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
4.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ev almak için aracımı sattım ve idareten eşimin babasının atıl durumdaki 90 model orj 115 bindeki f kasa 1.4 tüplü astrasını kullanıyoruz. Bakım zamanı geldi gerek bakımını yaptırmak gerekse de eski bir araç olduğu için çıkabilecek problemlerde güvenerek gidebileceğim, işinin ehli, hakkından fazlasında gözü olmayan bir usta arayışı içerisindeyim. İstanbul anadolu yakasında ümraniyeye bağlı şerifali denilen bölgede ikamet ediyorum. Bostancı,ataşehir,çekmeköy ve ümraniyeye yakın bir lokasyon burası. Bu civarlarda selamınızla gidebileceğim, dediğim şartlara uyan bir usta bilenler varsa önerilerinize talibim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 26 Kasım 2015; 14:20:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendi konumu buldum, kimse cevap vermemiş kendim birşeyler yazayım bari. Aracı bakım için internette iyi usta diye tavisye edilen Bostancı Oto sanayi Veli ustaya götürdüm. Yanlış hatırlamıyorsam 180 Tl almışlardı bakım için 50'si işçilik, malzemeler onlardan oldu. Ustalığı iyi olabilir ama yapılan bakımın insanın malzemeler olsa kendinin rahatlıkla yapabileceği bir bakım olduğunu gördüm, belki de tüm rutin bakımlar öyledir bilemiyorum. Hatta sonraki bakımı fırsatım olursa kendim yapmaya niyetlendim.

Çalışmama sorunu da kendiliğinden çözüldü(şeytan kulağına kurşun ), eski araçların gerçekten ruhu olduğunu bizatihi görmüş oldum...

Güncel olarak da araç muayeneden ağır kusurla kaldı, en önemli ağır kusuru sol rotilde boşluk var. Hem bu kusuru gidermek hem de genel olarak motora da bir baktırmak için yine aynı yere gideceğim gibi görünüyor, gitmeden de başka yerden fiyatlar da alcağım. Başkaca bir önerisi olan varsa yazabilir(konu çok ateşli, öneri yağmuru bekliyorum).

ataşehir ümraniye kadıköy tarafında selamınızla gideceğim iyi usta önerilerinize de açığım..

• Bostancı oto sanayide rese otoya gidebilirsiniz hocam oto sanayideki fiat yetkili servisin çaprazında kalıyor Recai ve Sezai usta vardır işlerinin ehlidir 20 yıl boyunca yetkili serviste çalışmışlardır tavsiye ederim yanlız boş vaktinizde gidin genelde boş durmazmaz yoğun olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bostancı oto sanayinde fatih bey var kumral oto istanbul volksvagen servisi yaptığı her iş garantilidir. Arabamı güvenle emanet ettiğim bir servis.. MK3 sahibiyim burayı bulana kadar bir sürü usta değiştirdim. işinin ehlidir yalnız gitmeden önce randevu alın çok yoğun bir servis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarians -- 30 Kasım 2015; 1:45:47 >
  • abi yemin ederim hikaye okur gibi okudum yazdıklarını çok zevkli geldi nedense sen yaz böyle sürekli
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler, tamiratı cumartesi günü yaptırmam gerekiyordu . Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Ümraniye oto sanayinde Can Oto- Orhan ustaya gittim. Ustalığından ve davranışlarından memnun kaldım, Ümraniyeye gideceklere tavsiye edebilirim. Sanayi ortamından özellikle de aşırı küfürlü konuşan ustalardan hazzetmiyorum, hele bir de ustalığı kötüyse aman aman. Dediğim kriterler bakımından Orhan usta iyiydi. 85 lira parça tuttu, 2-3 saat uğraştı aracın ağır kusurlarını giderdi ve 60TL işçilik aldı, bence makul.

Bostancı sanayine yolum düşerse bahsettiğiniz ustalara giderim, tekrar teşekkür ederim.

@qwerty18
    @veterinarians
  • quote:

Orijinalden alıntı: lmfaopalio

abi yemin ederim hikaye okur gibi okudum yazdıklarını çok zevkli geldi nedense sen yaz böyle sürekli

Sanırım bana söylediniz.. Öncelikle teşekkür ederim, madem beğendiniz pek aktif yazamasam da imzamdaki bolg'uma da beklerim.. Ayrıca resmigaste.com 'da da yazarım, buraya da bir bakın..

Forumda yazım kabiliyeti çok daha üst seviyede arkadaşlar var, aslında forumu farklı amaçlarla takip eden insanlar olduğu gibi sırf yazma kabiliyeti iyi olan insanların yazılarını okumak üzere takip eden bir kitle de var. O açıdan otomobil forumu zengin bir yer eskiden daha iyiydi ama şu anda da kötü değil bence..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acilen saat tamirci tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    tamamdır takip ediyorum blogu teşekkürler
  • benim mk3ümün salıncak burçları değişecekti araç eski model olduğu için birde uzun süreceği için kimse yanaşmadı halbuki sabahıın köründe gittim dükkanlar boş olduğu halde kimşe o işe girmedi uçuk fiyatlar felan verdiler.. çünkü arka dingil komple cıkacak işçilik torna vs uzun iş diye sonra istanbul volkswagen servisi fatih bey ile görüştüm acil yapılması lazım izin günüm bugün dedim hemen halletti sağolsun.. eski araçlarla da uğraşmak istemiyor artık ustalar..
  • 93 model olanından kullandım 5 seneyi geçkin iyi arabadır ama marşı kötüdür net

konuyu yeni gördüm aynı sanayide benim yıllardır gittiğim ustam vardı,sizin can ustanın yeri nerede,o sanayide yüzlerce tamirhane var

• quote:

Orijinalden alıntı: veterinarians

Bostancı oto sanayinde fatih bey var kumral oto istanbul volksvagen servisi yaptığı her iş garantilidir. Arabamı güvenle emanet ettiğim bir servis.. MK3 sahibiyim burayı bulana kadar bir sürü usta değiştirdim. işinin ehlidir yalnız gitmeden önce randevu alın çok yoğun bir servis.

Sizin araç Seat lean mk3 zannedersem. Bende de leon mk2 var. Bende bu arabaya bakacak işin ehli, işini düzgün yapan usta aramaktayım. yukarıdaki usta benim aractanda anlar mı. Anlarsa tel atabilirmisin.

EDİT: Bu serviz yetkilimi özel servismi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 1 Aralık 2015; 22:23:26 >

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Can oto Orhan usta hocam. İşbankası şubesinin karşısından girince bir gerideki sırada. Opel yedek parça satan bir dükkanın karşısı, b blok d:9 diye geçiyor.

Sizin ustanız hangi dükkan. Şu markada uzmandır diyebilir misiniz? Benim gittiğim ustanın dükkanda pertten dönme bir A7 vardı köşede, tamiri tamamlanmış kaskodan parça bekleyen bir juke vardı, benimkiyle uğraşırken arada bir freelander2 geldi sonrasında bir albea multijet.. Telde bir audi ve bmw de bakım için gelmeye aradı. Yani anlayacağınız her telden çalıyor. Ama özel araçlardan örneğin mesela bir subaru boxer motordan anlar mı bilemem..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    imestemi yoksa çakmak köprüsünün oradaki sanayidemi,benim usta çakmakta güven sanayi sitesinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

Bostancı oto sanayinde fatih bey var kumral oto istanbul volksvagen servisi yaptığı her iş garantilidir. Arabamı güvenle emanet ettiğim bir servis.. MK3 sahibiyim burayı bulana kadar bir sürü usta değiştirdim. işinin ehlidir yalnız gitmeden önce randevu alın çok yoğun bir servis.

Sizin araç Seat lean mk3 zannedersem. Bende de leon mk2 var. Bende bu arabaya bakacak işin ehli, işini düzgün yapan usta aramaktayım. yukarıdaki usta benim aractanda anlar mı. Anlarsa tel atabilirmisin.

Özel Servis Vet.Hek.Süleyman ÜRKMEZ yolladı de aram çok iyidir.. İyide indirim yapar sana :)) Pm den yazıyorum.. Yaptığı tüm işler garantilidir. USTA diyoruz ya hani USTA eski ustalar vardı hani arabanın sesinden anlardı ne olduğunduğunu o ustalardan işte.. bizim mesleğe yakın :D arabalarında ağzı yok dili yok derdini anlatamıyor.. teknolojik donanımları yanında ustalıklarıda çok iyi.. zaten araç yığılıyor işinde iyi olduğu için.. araya sıkıştırır seni :)Gözün kapalı anahtarı teslim et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterinarians -- 2 Aralık 2015; 0:35:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

Özel Servis Vet.Hek.Süleyman ÜRKMEZ yolladı de aram çok iyidir.. İyide indirim yapar sana :)) Pm den yazıyorum.. Yaptığı tüm işler garantilidir. USTA diyoruz ya hani USTA eski ustalar vardı hani arabanın sesinden anlardı ne olduğunduğunu o ustalardan işte.. bizim mesleğe yakın :D arabalarında ağzı yok dili yok derdini anlatamıyor.. teknolojik donanımları yanında ustalıklarıda çok iyi.. zaten araç yığılıyor işinde iyi olduğu için.. araya sıkıştırır seni :)Gözün kapalı anahtarı teslim et.

Arabada benzinde iken rölantide sorun var. Müsait bir zamanda uğrayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 2 Aralık 2015; 2:17:47 >

Çakmakta hocam, gümrükçüler ya da güven oto sanayi olması lazım..
    anladım teşekkürler, hemen alemdağ caddesinin girişinde.
    yanlız o bölgedeyi iyi bilirim dürüst tamirci çok az, tavsiye üzerine gitmekle iyi yapmışsınız

Aynen hocam alemdağdan tamirhanenin bulunduğu sokağa direk giriş var ama metro çalışması nedeniyle kapalı, onun için bir sokak sonra girip geri gitmek gerekiyor. Dediğiniz gibi hem güvenilir hem de iyi usta bulmak Ümraniye gibi yerde zor, zaten arkadaşım tavsiyede bulunmasaydı Bostancıda bir yer var oraya gidecektim.

Böyle özel servislere gidince araçlara bakım diye yaptıkları şeylerin oldukça basit şeyler olduğunu görüp, rutin bakımlarda yetkili servislerin perde arkasında büyük işler yapıyormuş havalarına daha bir içerliyorsunuz. Zaten yurt dışında kendi rutin bakımını(yağ filtre vs.) yapma hayli yaygın, atık yağı gönderecek bir yer bulsam sonraki bakımı kendim yapmayı düşünmüyor değilim. Ancak arabada sorun çıkarsa özellikle de araç eskiyse iyi ustaya gerçekten ihtiyaç oluyor.
    aynen orada çalışma var zaten yol tek şerite düşüyor,pazar günü orada yarım saatim ziyan olduhemen 4-5 arka sokakta güven sanayide seçkin oto var netten adresi çıkıyo,basit bir tamirhane marka ayrımı yapmıyor,dahada önemlisi çok dürüst ve ahlaklı insanlar uzun yıllardır giderim,arabamı değiştireli yılda bir gidiyorum pazar günleri kapalı oluyor alternarif olarak aklınızda bulunsunbitişiğinde parçacı almen oto var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.