|
Bildirim
En iyi yonetmen demek fazla iddiali olur, bence overrated biri. Ama isini itinayla yaptigina laf yok. Ozellikle space odyssey’de yer alan detaylar zamanina gore asiri iyi..
|
Ben Kubrick ‘in büyük hayranıyımdır ama o kalitede başka yönetmen, ya da film yok demek sinema konusunda bilgisizlikten kaynaklanır. Space odyssey kadar ve hatta bazı duayen eleştirmenlerce daha iyi bile bulunan Solaris var. Bence sinematografik olarak Space daha iyi, felsefik olarak Solaris daha iyi ama karşılaştırmak doğru değil, sıralama işi tamamen saçmalık. Bu adamlar büyük dramaturg ve zamanının en iyi ekipleriyle çalışan tipler. Görüntü yönetmenleri, sanat yönetmenleri devrimcidir.
Bu adamlar dediğim, Kubrick, Kurasawa, Bergman, Tarkovsky, Antonioni, Fellini, Vigo, Paranjanov, Mizoguchi, Bresson, Hitchcock, bu liste bitmez efsane isimler. Tutup Kubirck 1. Kurasawa 2 demek için altını dolduracak bir akademik çalışma yapmak gerekir ki bunu kimse yapmaz. Tarkovsky’nin kötü filmi yoktur mesela, Kubrick’in ilk filmleri mainstream vasat filmlerdir. Ama Kubrick ‘in Barry Lyndon gibi efsane filmi vardır ki tarkovsky’nin tüm filmlerinden daha çok beğenirim. Dikkatinizi çekerim, subjektif yorum kullandım, daha iyidir demedim. Buradaki arkadaşlar “bence” kelimesini kullansalar bu kadar gereksiz tartışma çıkmazdı. |
gelmiş geçmiş en iyi yönetmenlerden birisi overrated olamaz arkadaşım sana göre 3. iyi yönetmendir bana göre 1. space odysseyden önce eyes wide shut var şu anda bu kalitede film çekebilen var mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
silinsin... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8DF362DD -- 24 Nisan 2021; 17:34:47 > |
|
o kadar çok siliyorki google 1950den sonra toplatılan ansiklopediler gibi fahrenheit 451i canlı yaşıyoruz ama dijital olarak. bizden 200 300 sene sonra yaşayan insanlar tamamen farklı bir tarihe inanacak farklı doğruları benimseyecek |