Şimdi Ara

Üstadlara 5000+TL'lik Sistem Danışıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GTX 1070 ne kadar pahalı olur acaba yaklaşık olarak? Yeni nesil olması beni de çok ciddi cezbediyor.
  • ggnoplay kullanıcısına yanıt
    *i5 6500 al masraftan kurtul diyen var i7 6700 öneren var,
    *Bir de @Captain Sword benim sisteme GTX 1070 fazla, 970 yeterli diyen var,

nacizane görüsüm,

*birincisi bu kadar para verdikten sonra i5 6500 e hic bulasmaman, üc alternatifin var i5 6600K < i7 6700 < i7 6700K hangisi artik tercih senin yukarida dönen muhabbetlere göre ve Ww Google babaya sorarak, bizim disimizda kendin de cevabini bulabilirsin.

*ikicnisi gtx970 yeterli diyeni ben görmemisim bile niye hatirlatiyorsun, sende görme, bu da benim görüsüm. gelecek kartlari bekle gtx 970 in fiyati artmaz korkma, hatta düsecek yani öyle yada böyle...

(hangi kafa gtx 970 i bu saatten sonra önerir)

*hava sogutmada ününü duydugum, bu var:http://www.bequiet.com/en/cpucooler/479

cooler master 212 evo: kendi verilerine göre 31-36db ye kadar cikiyor
    http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo/

bequiet iste 27db falan
    http://www.tomshardware.com/reviews/be-quiet-shadow-rock-slim-cpu-cooler,4452-2.html

yatak odasi 20-30db
    oturma odasi 30-40db falan olur hocam

*bu mantiga göre sende sivi sogutmalari arastirabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ggnoplay

GTX 1070 ne kadar pahalı olur acaba yaklaşık olarak? Yeni nesil olması beni de çok ciddi cezbediyor.

1800'den aşağı olmaz bence, bazı modelleri 2000'i bile rahat görür diye düşünüyorum bu durumda Amazon'un fiyatları çok önemli olacak.

Eğer bir kere alayım tam olsun diyorsan o zaman 6600k + 212 evo alabilirsin, anakartı da Z170'e çekmen lazım tabi ileride OC yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Mayıs 2016; 15:09:29 >
  • 212 Evo sessiz mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Son kararını verdiğim sistem aşağıdadır. Buna ek olarak EVGA 650W GS serisi PSU sipariş edeceğim. Sizce hangi sitelerden alışveriş yapmalıyım? Eksen nasıl mesela? Anakart orda 60 TL daha ucuz. Inventus, sinerji, başka nereler var?

Üstadlara 5000+TL'lik Sistem Danışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggnoplay -- 19 Mayıs 2016; 14:16:16 >
    Hayırlı olsun ama o monitör yerine yeni çıkmış monitörlere bakmanı öneririm + Free Sync veya Gsync destekli olması çok önemli artık.
  • quote:

Son kararını verdiğim sistem aşağıdadır. Buna ek olarak EVGA 650W GS serisi PSU sipariş edeceğim. Sizce hangi sitelerden alışveriş yapmalıyım? Eksen nasıl mesela? Anakart orda 60 TL daha ucuz. Inventus, sinerji, başka nereler var?

Hocam bana kalırsa i7 6700 yerine i5 6600k alın seçtiğiniz anakart oc'ye izin veriyor. O.c. yapmayacaksanız da i5 6500 ve msi b150m bazooka almanızı öneririm veya isterseniz anakart aynı kalabilir de. Kasa olarak dark n10 kasaya bir bakın 200 tl civarında ve 5 fanla geliyor. Birde o monitör 1080p için fazla geldi bana. Eğer ileride 1080 takmayı düşünüyorsanız (amazondan 2000 tl civarına alınabilir) 1500 tl'ye samsung'un 4k monitörü var 1500-1600 tl civarı o monitöre yükseltebilirsiniz.

• quote:

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. İyiki konuyu açmışım çok faydalı oldu cevaplarınız.

PC'yi kendim birleştireceğim o yüzden farklı yerlerden toplamak da mantıklı olabilir. Daha önce hiç böyle birşey yapmadım ama videolarını izledim. Termal macunu efendice sıktıktan sonra gerisi kolay diye düşünüyorum.
    Inventus'u, burada ucuz ve satış sonrası konusunda iyi olduğu söylendiği için tercih etmiştim. Sinerjiden topladığımda da fiyat aynı olmuştu aşağı yukarı.
    Sıvı soğutma tercih etmemin nedeni kesinlikle sessiz bir sistem istiyor olmamdan kaynaklandı. Derseniz ki düz fanlı olanları zaten duymazsın bile, amenna 200 lira kara geçtik bile.

Şimdiye kadarki cevaplarınızdan aldığım notlarımı ana konu üzerinde listeleyeceğim. Ekleyeceğiniz varsa ordan eklerim yine.

-SSD Samsung 850 olmalı.
    -RAM en az 3000 MHz olmalı.
    -G-sync destekli monitör alınmalı ki screen tearing olmasın.
    -PSU 650W Gold olmalı.
    -i5 6500 al masraftan kurtul diyen var i7 6700 öneren var ikilemdeyim.
    -Bir de @Captain Sword benim sisteme GTX 1070 fazla, 970 yeterli demiş ikilemdeyim.

Ramin en az 3000 mhz olmasının sana hiç bir katkısı olmaz.Oyun içinse boşa para bildiğin.

Bu arada sıvı soğutma hava soğutmadan daha seslidir genel olarak.Hava soğutmada pompa sesi diye bir şey yok.Özellikle noctuanın hava soğutmalarındaki sessizlik hiç bir sıvı soğutmada yok.Ha yine sessizdir tabi ama amaç sırf sessizlikse çok gereksiz olur.

Parçaları genel olarak amazondan almanı tavsiye ederim.Soğutma olarak cooler master hyper 212 evo alabilirsin.Psu olarak da evganın gold sertifikalı 650w bir psusu yeterli gelir.İlla sıvı soğutmayı kafana koyduysan yine amazondan h100i v2 alabilirsin.

Anakart olarak Atx yapıda ucuz herhangi bir anakart işini görür.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam çok pahalılar. 1200 tl ye 144 hzlik monitör iyi değil mi işte. Maksat 144 hz olsun FPS oyunları daha akıcı olsun. gysnc modelleri 2500 TL den başlıyor. ilerleyen senelerde de gsync bişeylere geçerim ya da yüksek çözünürlüklü monitörler ucuzlayınca onlara yönelirim 2. ekran olarak diye düşündüm aslında. Gsync neden bu kadar önem kazandı? Zaten güçlü bir ekran kartı alıp v-sync açacağım.
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Dark n10 u piyasada bulamıyorum. aerocool versiyonu da amaan dedim. Bu seçtiğim kasada ses yalıtımı olayı iyi. Corsair 550D vardı o da 500 TL civarında. Benim bu kasa 310 TL ye temin edilebiliyor. Hem de aradığım tüm özellikleri kapsıyor neredeyse. Bir iki dandik noktası var onu beğenmedim (ön paneli kapak kaydırınca açılıyor falan sd kart girişi var hiç sevmem öyle internet cafe pc'si gibi kasaları) işlemci render ve analiz yaptığım için i7 olması önemli. OC yapmam hiç de gerek duymam bu sistemle diye düşünüyorum.

Monitörün fazla olması konusunu tam anlayamadım hocam açıklayabilir misiniz? GTX 1070 almayı hedefliyorum fiyatına göre. Çok ise 950 ye kadar inebilirim. Bu kartlara 1080p çok olmasa gerek diye düşündüm aslında.
  • quote:

Hocam çok pahalılar. 1200 tl ye 144 hzlik monitör iyi değil mi işte. Maksat 144 hz olsun FPS oyunları daha akıcı olsun. gysnc modelleri 2500 TL den başlıyor. ilerleyen senelerde de gsync bişeylere geçerim ya da yüksek çözünürlüklü monitörler ucuzlayınca onlara yönelirim 2. ekran olarak diye düşündüm aslında. Gsync neden bu kadar önem kazandı? Zaten güçlü bir ekran kartı alıp v-sync açacağım.

İncelemelerini izlersen anlarsın.

Gene de o eski ve masaüstü renk problemi olan monitörü almanı önermem elime geçti kullandım biliyorum yani kafadan sallamıyorum, oyunda iyi ama masaüstünde bir türlü stabil renkler elde edilmiyor dünyanın ayarını denedim zaten ufak bir araştırmayla görebilirsin netteki şikayetleri.

• quote:

Dark n10 u piyasada bulamıyorum. aerocool versiyonu da amaan dedim. Bu seçtiğim kasada ses yalıtımı olayı iyi. Corsair 550D vardı o da 500 TL civarında. Benim bu kasa 310 TL ye temin edilebiliyor. Hem de aradığım tüm özellikleri kapsıyor neredeyse. Bir iki dandik noktası var onu beğenmedim (ön paneli kapak kaydırınca açılıyor falan sd kart girişi var hiç sevmem öyle internet cafe pc'si gibi kasaları) işlemci render ve analiz yaptığım için i7 olması önemli. OC yapmam hiç de gerek duymam bu sistemle diye düşünüyorum.

Monitörün fazla olması konusunu tam anlayamadım hocam açıklayabilir misiniz? GTX 1070 almayı hedefliyorum fiyatına göre. Çok ise 950 ye kadar inebilirim. Bu kartlara 1080p çok olmasa gerek diye düşündüm aslında.

Sizin seçtiğiniz kasa yerine 250 tl'ye zalman z11 alındabilir ama tabi sizin kararınız. Bana kalırsa render içinde i5 6600k alınır ama buda size kalmış. Eğer kesin o.c. yapmayacaksanız o zaman anakartı değiştirin msi h110,h110 gaming veya b150 bazooka olabilir. Ayrıca güzel bir hava soğutma alın çok ucuza kaliteli modeller var hem sessiz olur hemde o.c. yapmayacaksanız ısı problemi de olmaz. Monitörün fazla olmasında kastım fiyatının fazla olması. Çünkü monitörde g-sync falan yok ama 1100 tl. Monitörlere bakmadım ama daha ucuza 1080p 144 hz monitör bulunabilir. Bir bakayım size yazarım. Bu arada eğer 1070 alacaksanız o zaman dediğim 4k monitör olmaz sisteminiz 4k için güçsüz olur. Eğer 1080 alacaksanız o zaman düşünülebilir.

• quote:

Hocam size bir pc topladım. Sinerjiden topladım. Monitör koymadım. Bu parçaların üstüne amazondan gtx 1080 getirtirsiniz monitör olarakta Samsung LU28E590DS-UF alırsınız. Bu hesaplarıma göre 4000 tl civarı olur. Benim topladığım pc ise 2500 tl ediyor yani 6500 tl'ye 4k da rahatça oynarsınız. Ancak işlemciyi i5 6500 seçtim isterseniz monitörle ekran kartını kısıp i7 alırsınız yada biraz daha para verirsiniz.

Hesabım: 650$:100=6.5x20= 130+650=780+20=800x3=2400+ 1600=4000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerYigit17 -- 19 Mayıs 2016; 16:12:06 >

• Arkadaşlar bilisimport.com diye bir site buldum. Hem de yerleri Ankara'da. Toplamda sistem 9 taksit düşününce Inventus'tan 750 TL daha ucuza geliyor. Bir iki olumsuz yorum okudum siteden yalnız. Bazen kafalarına göre sipariş iptal ediyorlarmış stokta yokken sitede var gözüküyormuş vs. Sonradan çözülmüş gerçi bunlar. Birisine kullanılmış ve hasarlı işlemci teslim edilmiş falan.. Bilmiyorum ama 750 TL gibi bir fark var arkadaşlar ne yapsam bilemedim. Ne dersiniz?
  • Ucuz etin yahnisi kart olur sözü var. Firmanın güvenilirliğine bakman gerekli. + olarak anakart + işlemci o.c olmayacaksa boşuna fazla para vermeye gerek yok. 2600 tlye arkadaş sistem kurmuş . O siteme ek olarak gtx 1080 ve 4k monitör alınabilir mantıklı. Kullanmadığınız parçaya para bağlamayın

• quadr0fx Q kullanıcısına yanıt
    GamerYigit17 arkadaşıma teşekkür ediyorum benim için topladığı sistem için. Şimdi baktım da bu durumda belki 180 TL farkla 6700K alabilirim belki dediğim mağazada fiyatlar aşırı uygun olduğu için. Ben firmayla yaşanan sıkıntılarla ilgili firmaya bir mail attım. Uygun bir zamanımda da firmanın yerine gidip kendileriyle konuşup kafamdaki soru işaretlerine ikna edici yanıtlar verirlerse alışverişimi oradan yapacağım. Çünkü 750 TL aşırı bir fark gerçekten hak verirsiniz ki. Okuduğum sıkıntılara da sonradan çözüm oluşturmuşlar gibi duruyor. 9 taksite world kart için vade farklı olmayan bir site daha biliyorsanız oradan alayım ama Inventus ile arada inanılmaz fark var.

Sistemdeki her parçayı özenle araştırarak, saatlerce performans testlerini okuyarak seçtiğimi söyleyebilirim. Özellikle kasa için baya araştırma yaptım. Belirli kriterlerim vardı dediğim gibi bunlardan en önceliklisi sessizlik çünkü zaten topladığım sistem bir hayli performanslı olacak gerisini düşünmeye pek gerek yok diyorum. Tabi kalite gibi faktörleri de göz önünde bulundurdum. Mesela;

-Anakart, ASUS olmalıydı çünkü internette ne kadar video izlediysem hepsi asus mobo kullanıyordu bu bana ilginç gelmişti. Üstelik önceki PC'mde kullandığım kartta asus ve bir hayli memnundum. MSI önerilmediğini okudum bir çok yerde. Bir de Z170 en güncel chipset ve USB port sayısı avantajı nedeniyle Z170 A değil bunu seçtim. Benim için onboard wifi bluetooth olan modeller avantajlı olurdu o da 1200 TL olduğu için değmeyeceğini düşündüm.
    -Kasalarda ses yalıtımı mevzusu olduğunu öğrendiğimden beri bu şekilde dizayn edilmiş kasaları araştırıyorum ve Corsair 550D ile aralarında soğutma performansı ve gürültü anlamında inanılmaz bir fark bulunmadığı için fiyat avantajı nedeniyle Silencio seçtim.
    -İşlemci için ise i7 ve overclock düşünmediğim için K'sız versiyonu olsun dedim. Bu noktada belki F/P ürünü seçebilirdim incelemelere göre ancak bütçem uygun olduğu için ekran kartı ve işlemciden kısmak istemedim.
    -İşlemci soğutucu olarak da nispeten sessiz olan ve burada tavsiye edilen CM Hyper 212 Evo seçtim. Uygun fiyatlı sessiz ve yeterli olmasıydı amacım.
    -PSU olarak kaliteli ve sıfır fan modunda çalışabilen, sıcaklığa göre fan devri ayarlayan ve 80+ gold olan ve kalite dayanıklılık sıralamasına göre tier 1 yani en üst düzeyde kaliteli olan bir ürün seçmek istedim bu yüzden EVGA SuperNOVA 650.
    -Ramler açıkçası umrumda değil ama yine corsair marka güzel bir ürün seçtiğimi düşünüyorum. CL değeri 15 biraz kötü gibi ama nolacak sanki yani. 3000 MHz renderlarda falan iş görür herhalde dedim.
    -SSD için burda önerildiği gibi Samsung 850 seçtim. 250 GB yeterli bir miktar. SSD'nin en ucuzlarından birini laptopumda kullanıyorum ve benim için hiçbirşey fark etmiyor gayet hızlı vs. HDD yavaşlığından kurtulduktan sonra gerisi hikaye. HDD de en ucuz 1 TB'lık olanı seçtim bu nedenle.
    -Monitör de en ucuz 144 Hz ve renklerle ilgili belirtilen sıkıntıyı ayarlar ile çözülebildiğini okudum. Benim için önemli değil zaten CS:GO oynuyorum iş görür diye düşündüm. En ucuz 144 Hz'lik monitör seçtim işte.

Mantığım bu şekilde idi siz ne düşünüyorsunuz bunları da düşününce?

• Kardeş kasa 10 numara kasadır kullanıyorum kalitesi güzel ve iyi bir tercih yapmışsın fakat sıvı soğutma bana abartı geldi. Eğer render video işleriyle fazla uğraşmıyorsan emin ol işlemcin o kadar kasılmaz ve ısınmaz oyunlarda. O yüzden ordan biraz kısabilirsin.
    Açıkçası monitörde pişmanlık çekmenizi istemem. Aoc kullanıyorum, tamire götürdüm. Sorun yok dediler , ekran piksel piksel renkler tam değil. Üstüne hafif bastırınca renkler normale dönüyor ve bu artık beni sinir etmenin ötesini geçti. Garantiye verdiğimde 3 defa sorun yok dendi. Dedim ben mi körüm, kablolarda mı sıkıntım var. 4 kablo denedim 2 hdmi , 1vga 1 dvi taktım. Yok bana mısın demiyor , en son kendim bakacağım ekrana . Bu yüzden 800 tl olan ( şu anki değeri 800 23.5 inch ekranımı tam kullanamıyorum ) emin olun çıldırırsınız bazı şeyler düzelmiyor . Ve firma size yanıt veremeyebiliyor . Bu yüzden ucuz seçmektense kaliteli seçim yapın. Biraz fazla verin, tatminkar olsun. Ekran kartını da , bilgisayarıda kullanmanın keyfini yaşamak istiyorsanız Görsellik kısmı sizi doyurmalı. Bu şey gibi oluyor , Ferrari niz var , ama şahin motoru takılı . Bunu da siz seçmişsiniz gibi birşey oluyor. Bu yüzden bence görüntüye önem verin . 144 hz fps oyunlarda avantajı var , ama 144 hz yanında fps ve grafik işleme de mouse da önemli. Steelseries xai , steelseries raw kullana biriyim. Yaklaşık hepsi gaming , mousepadli bir oyun ekipmanım var. Kasam kötü ( öncekini satmak zorunda kaldım ) size tavsiyem zevkini yaşayacağınız şeylerden feragat etmeyin. Ve her geldiğinizde , keşke dedirtmeyin kendinize . Bu yüzden dediğim gibi , önemlidir . Görsellik boşa seçim yapmayın.

sistem, 6700K ile olsa mikemmel derdim ama suan cok güzel diyebilirim. birde bunlara Evga Supernova 80+gold ve gtx 1*** yeni ekran karti dahil olunca...

ama mantigim su soruyu soruyor eger islemci i7 6700 ise z170 anakart olmak zorunda mi? hayir, ama sonucta cok güzel bir anakart sahibi olmus olacaksiniz. Bütce el veriyorsa pekte üzerinde durmamak lazim. Overclock cokta zor bir olay degil aslinda ya 6700K alsaniz daha iyi bence

evo 212 cm nin sesini dert etme yani en kötü rahatsiz ederse sessiz bir fan ile degistirirsin, sivi sogutma sesli pompa sesi falan var diyen bilmiyorum hangi modeli kullaniyor ama bende h90 corsair var pompa sesi yok, sistem bosta yani normal takilirken 30-31 db ölcüyorum radyatöre 10cm uzakliktan, yükte 33-36db arasi... ben duyuyor muyum, hayir, rahatsiz ediyor mu, hayir.

*monitorü bilen arkadaslara sormak lazim. 144hz daha kullanmadim. ne zaman benim 273ELH 1ms bozulur yolda birakir o zaman gecmeyi düsünürüm.

onun disinda sistem basarili hocam. yanliz inventusta parcalar pahali yahu... ayni ram sinerjide 322TL, anakart 624TL idi

• H100i yi forumdan almanı tavsiye ederim. Corsair sıfır ürünleri sipariş üzerine getirip satan arkadaşımız var ikinci el kısmına (bu kısımda olmasına aldanma ürünler sıfır) bakarsan ismini bulabilirsin. Arkadaşın baya fazla referansıda var yaza doğru bende H80i alacağım. H100i yanlış hatırlamıyorsam 350 tl idi. 100-150 lira karın olur başka yerlere yatırım yapabilirsin kalan parayla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.