Şimdi Ara

Üstadlara 5000+TL'lik Sistem Danışıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran kartı hariç aşağıdaki sistemi oluşturdum kendi çapımda. Çıkan yeni seri ekran kartından uygun olanı eklerim 1 ay sonra. Kıymetli tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Daha uyguna indirebilir miyiz yakın performansta ya da her anlamdaki tavsiyelerinizi bekliyorum ama ana amacım daha uygun ve uyumlu / kararlı bir sistem olması.

Taviz vermek istemediğim bir 144 Hz'lik ekrandır :) Harddisk umrumda bile değil. SSD'nin ölüsü zaten yeterli diye düşünüyorum özellikle seçmedim. Power supply fazla mı gelir hiç bilmiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.
    --------------------------------------------
    Edit: Ayrıca lütfen mümkün olduğunca SESSİZ olmasını istiyorum. Sıvı soğutucu seçmemdeki tek amaç sessiz olduğunu düşünmemdi. Eğer diğer normal fanlar da oldukça sessizse yemişim sıvı soğutmasını.

Ayrıca overclock yapmayı pek düşünmüyorum. Hakkaten çok iyi valla OC yap falan diyorsanız düşüneyim de ne bilim işte.
    SLI falan düşünmüyorum. İleride de yapmayacağım büyük ihtimalle.
    Kasa ille büyük mü olmalı? Büyük kasanın gerçekten bariz faydası olur mu buna dikkat etmeli miyim?
    --------------------------------------------
    Öneriler çok güzel gerçekten iyiki konu açmışım çok sağolun arkadaşlar. Önerileri her zaman ana konu üzerinden listeleyeceğim:

-SSD Samsung 850 olmalı.
    -RAM en az 3000 MHz olmalı.
    -G-sync destekli monitör alınmalı ki screen tearing olmasın.
    -PSU 650W Gold olmalı.
    -i5 6500 al masraftan kurtul diyen var i7 6700 öneren var ikilemdeyim.
    -Bir de @Captain Sword benim sisteme GTX 1070 fazla, 970 yeterli demiş ikilemdeyim.

-Anakart ucuz olmalı onun yerine işlemci pahalı seçilebilir, böylesi daha mantıklı denildi. Anakart sistemin temeli iyisi alınmalı güncellemelere açık olmalı denildi. İkilemdeyim.

Edit 2: Sipariş verdiğim listeyi ekliyorum arkadaşlar.

Intel i7 6700K
    Asus Z170 Pro Gaming
    G-Skill Ripjaws V 2800 Mhz DDR4 (2x8 GB)
    Samsung 850 Evo 250 GB SSD
    WD Blue 1 TB
    Cooler Master Hyper 212 Evo İşlemci Soğutucu
    Cooler Master Silencio 650 Pure Kasa
    EVGA Supernova 650GS 80+ Gold PSU
    Asus VG248QE 1080p 144 Hz Monitör

Toplam 4500 TL gibi bir rakam tuttu. Bunun üzerine önümüzdeki ay GTX 1070 almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggnoplay -- 27 Mayıs 2016; 12:38:54 >

• Şu sisteme bide 1070 çakıcaksın canavar canavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1477

Şu sisteme bide 1070 çakıcaksın canavar canavar
    fiyat daha da iner belki baska bir yerden toplansa, sen invetustan topladin sanirm ayni yerden böyle bir sistemde olabilir,

*ssd yi samsung 850 evo, anakarti asus z170 a, islemciyi min 6600K yapta gerisi kolay

senin sectigin psu cok daha iyi ama fiyati düsürmek icin 650W lik sectim. Monitor ayni

100R bana kücük geldigi icin 200R daha mantikli arada cok fiyat farki yok sonucta ve yine senin sectigin üzerinden en yakini...

6600 a h100i sivi sogutma yerine, 6600K ya CM seidon 120v koydum, ama ben ilerde saglam overclock yaparim dersen sen yine h100 i al.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

fiyat daha da iner belki baska bir yerden toplansa, sen invetustan topladin sanirm ayni yerden böyle bir sistemde olabilir,

*ssd yi samsung 850 evo, anakarti asus z170 a, islemciyi min 6600K yapta gerisi kolay

senin sectigin psu cok daha iyi ama fiyati düsürmek icin 650W lik sectim. Monitor ayni

100R bana kücük geldigi icin 200R daha mantikli arada cok fiyat farki yok sonucta ve yine senin sectigin üzerinden en yakini...

6600 a h100i sivi sogutma yerine, 6600K ya CM seidon 120v koydum, ama ben ilerde saglam overclock yaparim dersen sen yine h100 i al.

Hocam arkadaşın listesinde m3 vardı siz listenizde asus kullanmışsınız. M3 hakkında bildiğiniz kötü bir şey mi var ? Bende yakında msi z170a gaming pro veya gaming m3 almayı planlıyorum. Bana bu fiyatlarda hangi anakartı önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ggnoplay

Merhabalar,

Ekran kartı hariç aşağıdaki sistemi oluşturdum kendi çapımda. Çıkan yeni seri ekran kartından uygun olanı eklerim 1 ay sonra. Kıymetli tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Daha uyguna indirebilir miyiz yakın performansta ya da her anlamdaki tavsiyelerinizi bekliyorum ama ana amacım daha uygun ve uyumlu / kararlı bir sistem olması.

Taviz vermek istemediğim bir 144 Hz'lik ekrandır :) Harddisk umrumda bile değil. SSD'nin ölüsü zaten yeterli diye düşünüyorum özellikle seçmedim. Power supply fazla mı gelir hiç bilmiyorum.

Pahalı ve gereksiz bileşenlerle oluşturulmuş, site olarak da pahali bir yer tercih edilmiş bir sistem olmuş kardeşim.. :) Eksen Bilgisayar, Sinerji, Mikroset gibi sitelerden benzer parçalarla aynı performansı verecek daha uygun fiyatlı bir sistem toplayabilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Merhabalar,

Pahalı ve gereksiz bileşenlerle oluşturulmuş, site olarak da pahali bir yer tercih edilmiş bir sistem olmuş kardeşim.. :) Eksen Bilgisayar, Sinerji, Mikroset gibi sitelerden benzer parçalarla aynı performansı verecek daha uygun fiyatlı bir sistem toplayabilirsin..
    Sinerjiden toplamanı tavsiye ederim ayrıca bazı parçaları amazondan takip edersen daha ucuza gelebilir tabi para senin paran keyfin bilir

• Corsair 200r yerine başka bir kasa al hiç şık bir kasa değil. Ssdyi samsung 850al anakartıda msi haricinde bir marka al gigabyte veya asus. O kadar pahalı soğutucuyada gerek yok skylakeler çok ısınmıyor (benim i3 normal soğutucuylada 25-35 arası sıvı soğutucuylada)
  • Ortada overclok edilecek bi islemci yok sogutmak icin h100i gtx var enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 15 Mayıs 2016; 12:48:05 >
  • 5200 - 5300 TL fiyatı olur tahminim gtx1070 ile
    Bu mesaja eklenen görseller:

Veya komple temelden saglam olsun derseniz 5600 5700 e i7 6700k + gtx1070 alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 15 Mayıs 2016; 13:10:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: quattro6

5200 - 5300 TL fiyatı olur tahminim gtx1070 ile
    Bu mesaja eklenen görseller:

Veya komple temelden saglam olsun derseniz 5600 5700 e i7 6700k + gtx1070 alabilirsiniz

harddisk'i ve ssd'yi tamamen çıkarın ve 500 gb ssd ekleyin onun yerine.
    sadece ssd olsun. artık harddisk devri kapandı. 5000 liralık sisteme harddisk takılmaz.
    depolama yamak için harici harddisk alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Orci1

harddisk'i ve ssd'yi tamamen çıkarın ve 500 gb ssd ekleyin onun yerine.
    sadece ssd olsun. artık harddisk devri kapandı. 5000 liralık sisteme harddisk takılmaz.
    depolama yamak için harici harddisk alın.
    *overclock sana göre degilse,

*SLI a verilecek paranin israf oldugunu sende düsünüyorsan,

*200R nin sende rüküs oldugunu düsünüyor farkli bir kasa araiyor ve bunun icin cok para harcamak istemiyorsan,

*SSD yi, ssd diyince akla ilk gelen ve ismi ssd ile bütünlesmis bir markadan satin almak istiyorsan,

*overclock yok sonucta sivi sogutmadanda feragat edebilirim diyorsan,

asagida ki sistem belki senin aradigin sistem olabilir

fiyati sadece ve sadece 4077,82 TL Gaming monitor dahil

(sinerji)

• quote:

*overclock sana göre degilse,

*SLI a verilecek paranin israf oldugunu sende düsünüyorsan,

*200R nin sende rüküs oldugunu düsünüyor farkli bir kasa araiyor ve bunun icin cok para harcamak istemiyorsan,

*SSD yi, ssd diyince akla ilk gelen ve ismi ssd ile bütünlesmis bir markadan satin almak istiyorsan,

*overclock yok sonucta sivi sogutmadanda feragat edebilirim diyorsan,

asagida ki sistem belki senin aradigin sistem olabilir

fiyati sadece ve sadece 4077,82 TL Gaming monitor dahil

(sinerji)

Alıntıları Göster
    Bu sisteme gtx 1070 veya 1070 çok gereksiz olur onu baştan söyleyeyim onun dışında bütçeli güzel sistem ama o monitöre o işlemci ve anakarta 970 bile yeter 1080 de 1070 de fazla gelir bilgin olsun. bu benim fikrim tabi yine almak istersen senin bileceğin iş.

• quote:

Merhabalar,

ASUS H170 PRO GAMING
    i5 6500
    250GB 850 Evo
    Kasa sana kalmış
    16GB Ram en az 3000 mhz al
    650 Watt Gold Psu öneririm

ve geldik en can alıcı kısma, sana asıl faydasını hissettirecek olan parçalar bunlar,

G-sync destekli yeni nesil bir monitör, o 2012 model tarihi eser ASUS'u alırsan yazık edersin kendine.
    GTX 1070

sonra bana dua edersin o akıcılığı, performansı görünce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Mayıs 2016; 14:17:18 >

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    yanlis anlama ama, sen alasiya z170 version 2 ler cikar. Ben o iyi bu iyi demisim havada kalir. yanlis hatirlamiyorsam ocak ayinda da sormustun birilerine bu soruyu... yine söylüyorum yanlis anlama, ukalalik yapmak icin söylemiyorum cok ciddiyim.

En iyi üstad: "Ww Google Baba"

Not: bu arada yanlis anlasilmasin, üstad, usta, hoca veya herhangi bir sifatim yok, ben bu serüvende daha cok ögrenci sayilirim, hergün yeni bir cok sey ögreniyorum, ögren ögren bitmiyor
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    hepsine amenna... h170 pro, gold psu, monitor...

yanliz, yanlis anlamadiysam (2016 05 15) gtx 1070 icin i5 6500 mü öneriyorsunuz?
  • quote:

yanliz, yanlis anlamadiysam (2016 05 15) gtx 1070 icin i5 6500 mü öneriyorsunuz?

Evet 6600 gereksiz 6600k alacak bu sefer soğutucu masrafı + anakart bir tık üste çıktı mı iyice işin ucu kaçacak, anakartı da bilerek öyle verdim orada biraz şımarabiliriz çünkü sistemin temeline yapılacak olan yatırım boşa değildir mutlaka bir ekmeğini yersin ilerde, her şey değişir anakart baki kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Mayıs 2016; 14:27:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Evet 6600 gereksiz 6600k alacak bu sefer soğutucu masrafı + anakart bir tık üste çıktı mı iyice işin ucu kaçacak, anakartı da bilerek öyle verdim orada biraz şımarabiliriz çünkü sistemin temeline yapılacak olan yatırım boşa değildir mutlaka bir ekmeğini yersin ilerde, her şey değişir anakart baki kalır.

Alıntıları Göster
    Üzerine takacağın ekstra bir üst seviye cpu var ise , ilerde sli, hızaşırtma , yada farklı özel durumlar var ise anakarta verilen para değerli olur. Diğer türlü sadece açma butonuna basıp oyununu açıp oynayacak insan için anakartın en ufakbr katkısı yok. En ucuz ve en pahalı anakartlar arasındaki performans farkı %2-3 filandır oyunlarda. Günlük kullanımdaysa en ufak fark bulunmaz.

Bu arada, piyasada sonunda Gaming ibaresi olan anakartların tamamı satış politikası için isim ve görsel değiştirerek anakartları revize ediyorlar. Esasında değişiklik %10 bile değil. Yani pahalı anakart + i5 yerine ucuz anakart + i7 alın. Hangisine ne kadar ayıracağınız bütçenize bağlı.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Z170-H3DP ye göre H170-Pro Gaming, 107 TL daha pahali, tamam kabul edilebilir ama 3000 mhz ram alin demissiniz bu nasil olacak? bios update falan mi var bilmedigim?

Gold psu sinerjide 750W var, VS650 ile farki 200 TL,

ne oldu toplamda 307 TL elde kaldi, i5 6500 ile i7 6700 arasinda 399 TL fark var

simdi o zaman söyle sorayim, 92 TL ye i7 6700 lü mü almak mantikli yoksa h170 in ileride ekmegini yemek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. İyiki konuyu açmışım çok faydalı oldu cevaplarınız.

PC'yi kendim birleştireceğim o yüzden farklı yerlerden toplamak da mantıklı olabilir. Daha önce hiç böyle birşey yapmadım ama videolarını izledim. Termal macunu efendice sıktıktan sonra gerisi kolay diye düşünüyorum.
    Inventus'u, burada ucuz ve satış sonrası konusunda iyi olduğu söylendiği için tercih etmiştim. Sinerjiden topladığımda da fiyat aynı olmuştu aşağı yukarı.
    Sıvı soğutma tercih etmemin nedeni kesinlikle sessiz bir sistem istiyor olmamdan kaynaklandı. Derseniz ki düz fanlı olanları zaten duymazsın bile, amenna 200 lira kara geçtik bile.

Şimdiye kadarki cevaplarınızdan aldığım notlarımı ana konu üzerinde listeleyeceğim. Ekleyeceğiniz varsa ordan eklerim yine.

-SSD Samsung 850 olmalı.
    -RAM en az 3000 MHz olmalı.
    -G-sync destekli monitör alınmalı ki screen tearing olmasın.
    -PSU 650W Gold olmalı.
    -i5 6500 al masraftan kurtul diyen var i7 6700 öneren var ikilemdeyim.
    -Bir de @Captain Sword benim sisteme GTX 1070 fazla, 970 yeterli demiş ikilemdeyim.

• ggnoplay kullanıcısına yanıt
    Hepsi tartışılır ama bu saatten sonra 2 kat daha fazla performanslı yeni nesil kartı kim istemez ? orasına kesinlikle karşı çıkarım adamlar devrim yapmışlar sen hala eskiyi alayım diyorsun olay yetip yetmeme mevzusunu aşıyor seneye kimse 970'i konuşmaz.

Anakart konusu ise tekrar ediyorum biliyorum biraz pahalı burada ama böyle elzem bir parçada ASUS'un 3 yıl garantisi kesinlikle yabana atılmaz + belli bir kalitesi ve stabilitesi var bu net, benim gördüğüm kadarıyla özellikle biraz daha üst seviyelerde en az sorun çıkaran anakartlar ASUS'ta oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Mayıs 2016; 15:06:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.