Bildirim
ÜSTADLARDAN TAVSİYELER BEKLİYORUM....
Stanley Trigger Action Termos Bardak, 0.47 lt : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/dp/B08THQ7LZC?ref_=ppx_hzod_title_dt_b_fed_asin_title_0_0
7 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: w.i.z.a.r.d.
ağustosta evleniyorum ve dolayısıyla kendi evime geçecem...heveslendik bi plazma aldık.(panasonic 42px80e)buna uygun uydu arıyorum.şöyle bi siteyi gezdim ve kafam çorba gibi oldubana yardım ederseniz çok sevinirim.öncelikli amacım görüntü kalitesi...yardımınız için şimdiden teşekkürler..
Selam,
Aşağıdaki alıntı'daki makale'yi bir arkada için yazmıştım! Amacınızı gerçekletirecek ip uçlarını bulabilirsiniz!
quote:
Orjinalden alıntı: serkanguzel_
Sadece x3'te değil çok işlevli(MP3,PVR, USB, timeshift v.b.) olarak adlandırdığımız özellikleri barındıran ve son yılların üretimi olan tüm receiver markalarında, görüntü kalitesi vasattır.
Receiver'lerin görüntü kalitesi konusu daha önceki yıllarda da forumlardaki tester'ler tarafından bilinip, yazılmasına rağmen, kullanıcılar tarafından çokça üzerinde durulan bir husus değildi !... Zira izleyicilerin çoğunluğu yayınları CRT TV'lerde izlediği için receiver'lerin sunduğu görüntü kalitesi kolayca anlaşılamıyordu. Ne zaman ki, LCD TV'ler herkesin evine girmeye başladı, kullanıcılar receiver'lerin görüntü kalitesinin önemli olduğunu, gözleri ile görerek anlamış oldular!
Bu bağlamda hazır çok işlevlik konusu açılmışken, işlemcilerin çok işlevli görevleri yerine getirecek şekilde dizayn edilmeleri ile birlikte, görüntü kalitesinden ödün verilmiştir. İşte bu handikapı bilen üreticiler, şimdilerde 3 çekirdekli işlemcileri üretmiş olup, HD serisi bazı cihazlarda kullanmaya başlamışlardır. Belki yıl sonuna doğru 3 çekirdekli SD cihazları da görmemiz mümkün olur.
Yine aynı kapsamda HDMI çıkış konusuna değinmem gerekirse; bu çıkış daha yoğun veriyi(1080i/p) aktarmak için cihazlara konulmuştur. Zira analog olarak, en yoğun veri aktarımı component bağlantı ile sağlanmış olup, son sınırı 576x720 piksele kadar ulaşabilmektedir. Kısaca HDMI çıkışlı SD cihazlar yönünden bir artısı olmamaktadır. Analog aktarımda kalite kaybı maksimum yüzde 1 - 2 civarında olup, insan gözünün algılayabileceği bir kayıp yoktur. HDMI çıkışlı SD cihazların görüntü kalitesi konusunu, bu çerçevede değerlendirdiğimizde, cihaz içerisinde video işleme prosesi iyi bir şekilde yerine getirilemediğinden, digital aktarımın yapabileceği bir şey yoktur. Yani cihaza ait işlemcinin çok işlevli olması nedeniyle, üretebildiği video kalitesi bu kadardır demek en doğrusu olur. İşte bu nedenlerden dolayı az işlevli(sadece emu) analog çıkışlı SD cihazlardan, HDMI çıkışlı SD cihazlara göre daha iyi görüntü almak mümkündür diyebiliyoruz.
Bu arada d-smart cihazın görüntü kalitesi x3'e göre kat be kat iyiydir. Zira platform cihazlarının üretimi kendine özgü olup (Q/M sistem v.s.), çok işlevlik yoktur!
Plazma ile en iyi görüntüyü alabileceğiniz bir kaç cihaz tavsiye etmem gerekirse; zira kendim bizzat test ettiğim için gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
1. Görüntü kalitesi en üstün receicer arıyorsanız, 10 sene önce 700 dolar fiyatla satışa sunulmuş, digital-analog olarak dizayn edilmiş handan board'lu Godmaster yada Kyoto 8550 cihazı tavsiye ederim. Şimdilerde cihazı bulursanız 30 ila 50 TL civarında rahatlıkla satın alabilirsiniz! Cihaza uydu ürünleri tamiri ile uğraşan yerlerde rastlayabilmeniz mümkündür.
2. Görüntü kalitesinin yanında, emu, yönetilebilirlik v.b. uygulamalardan yararlanmak istiyorum diyorsanız, Humax 5400 Z cihazı tavsiye ederim. Görüntü kalitesi 1 nci maddedeki cihaza yakındır.
3. Yine görüntü kalitesi üstün olan bir başka cihaz, samsung DSB A200C receiverdir.
4. Yine görüntü kalitesi üstün bir başka cihazda Yumatu MX serisi cihazlardır.
Yukarıda dört maddede belirtilen cihazlar görüntü kalitesi yönünden sıralamaya tabi tutulmuştur.
Fiyat/performans kapsamında da birşeyler söylemem gerekirse; Crea 100 HD cihazı elektronik marketlerde 189 TL'den bulmanız mümkündür. Bu cihaz hem SD hemde HD yayınlarda görüntü kalitesi yönünden en iyi cihazdır. Bu arada bu cihazda da çok işlevlik yoktur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 30 Haziran 2009; 10:22:03 >
-
crea da yazdığın fiyat güncelmi peki???dün baktığım yerlerde 500 aşağı yok.eğer yönlendirebileceğin bi yer varsa memnun olurum.birde aklıma dreambox u sokuyolar.klon 500 lük.nasıldır?anladığım kadarıyla herşeyi çözüyomuş.ama görüntü kalitesi nasıl acaba?bu konu hakkında bilgisi olan var mı??? -
yokmu tavsiyesi olan???? -
quote:
crea da yazdığın fiyat güncelmi peki???dün baktığım yerlerde 500 aşağı yok.eğer yönlendirebileceğin bi yer varsa memnun olurum.birde aklıma dreambox u sokuyolar.klon 500 lük.nasıldır?anladığım kadarıyla herşeyi çözüyomuş.ama görüntü kalitesi nasıl acaba?bu konu hakkında bilgisi olan var mı???
Crea'nın Ankara, anteras'ta teknosa'da bir adet olduğunu duydum! İsterseniz ilgili yerden telefonla bilgi alabilirsiniz!
Eğer görüntü kalitesini ikinci plana atabilirim diyorsanız, Dreambox 500s'i de alabilirsiniz! Görüntü kalitesi HDMI çıkışlı SD cihazlardan üstündür. (x3, Yumatu CA CI HDMI, Openbox x790 v.s.den üstündür.)
Klon olanını çekinmeden alınız! Klon aldığınız cihaza Gemini'nin 4.20 ve üzeri image yüklemeyin!(Time bomb'dan dolayı) Diğer marka tüm image'ları sorunsuz yükleyebilirsiniz!
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Temmuz 2009; 12:16:25 >
-
ilgin için çok teşekkür ederim... -
böyle bir cihaz kalmamış stoklarda diyolar....peki bişet daha sorayım fun box hakkında bi bilginiz varmı???? -
quote:
böyle bir cihaz kalmamış stoklarda diyolar....peki bişet daha sorayım fun box hakkında bi bilginiz varmı????
Kalmamış olabilir! Zira son bir adet olduğunu okumuştum!
Funbox ve benzeri cihazlar, paylaşım(card sharing) özellikleri içerecek şekilde imal edilmiş cihazlardan olup, görüntü kalitesi vasattır.
Alacağım cihaz paylaşımda yapsın diye düşünüyorsanız, Dreambox'un 500s modeli ile başlamanızı yavsiye ederim. Zira Dreambox'ta işlemci hızı 252 Mhz. düzeyinde olup, video işleme kabiliyeti; kaliteli video sunan üst seviye cihazların altında olmasına rağmen, DM'de pikselleşme görülmemektedir. (İşlemci hızı nedeniyle) ... Oysaki, SD özellikli ve çok işlevli HDMI çıkışı olan cihazlarda pikselleşme vardır.
Görüntü kalitesi benim için vazgeçilmez bir kriter diyorsanız, Kyoto 8550 modelini tavsiye ederim. Bu cihaz on yıl önce kullanıma girmiş olup, yaşadığınız yerde uydu cihazı tamiri ile uğraşan yerleri gezmenizde yarar vardır. Tamircilerin bir kaçında muhtemelen rastlamanız mümkündür. Ortalama 30 - 50 TL arasında satın alabilmeniz mümkündür.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Temmuz 2009; 14:52:43 >
-
X3 gercekten guzel makıne hatta o ozellıklerıne karsılık cıdden ucuz satılan bır makıne ama ıstersen HDIM den deee baglanmıs olsa bırde redline 100 FTA modelıni ile karsılastır !! sadece goruntu ve sesını karsılastır !!! Seoul X3 de cok cıddı bır makınedır ama bılgınız olsun !
uydudan paylasım yapabılen modelıde varhttp://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=439
bıraz daha arasttır ;) -
quote:
Orjinalden alıntı: kabus_34
X3 gercekten guzel makıne hatta o ozellıklerıne karsılık cıdden ucuz satılan bır makıne ama ıstersen HDIM den deee baglanmıs olsa bırde redline 100 FTA modelıni ile karsılastır !! sadece goruntu ve sesını karsılastır !!! Seoul X3 de cok cıddı bır makınedır ama bılgınız olsun !
uydudan paylasım yapabılen modelıde varhttp://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=439
bıraz daha arasttır ;)
çift tuner var sanırım görüntü ve ses dediği gibi güzel olacaktır uydudan güncellemede kaymakı olur
-
x3 kullanan biri olarak sd yayınlarda scart çıkışlı stadart reciverler hdmı çıkışlı x3 ö göre daha performanslı bu yaşanmış tecrübedir -
Bir platforma abone olun taahütsüz. Uydular ile haşır neşir olduktan sonra düşünün bu konuyu.
Digitürk taahütsüz sinema paketi iyi gelir bence size. Taahhüt altına girmekte sakınca görmüyorsanız HD Smart 49.90 aylık Full abonelik ile 2 sene taahüt sonunda HD Receiverın size ait olduğu modeli de düşünebilirsiniz...
Uydu ile ilgilendikçe varacağınız kaçınılmaz nokta Dreambox ve üstü cihazlardır.
Dreambox 500s klonlarından orjinal HD Dreamboxlara, oradan 3000 TL'lık Reelbox'lara kadar yolunuz var... Ucuz bir cihaz için Dreambox500s klonu ve server alabilirsiniz veya 1000 lira civarına HD destekli bir Dreambox800 ile server alabilirsiniz. Server aldacaksanız internetinizin olması şart. Server alarak ne izlersiniz sorusunun yanıtı da basit. Çanağınızı çevirdiğiniz uydularda şifreli ne varsa server ile çözüp izlersiniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X