T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey (http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/mpage_5/tm.htm) okuduktan ve uzun bir araştırmadan sonra bana hitap edeceğini düşündüğüm sistem (amfi ve hoparlör) için tecrübe ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Parametrelerim şunlardır: 1) Düşük seste daha çok vokal (insan sesli) kaliteli müzik ve TV dinlemek (daha çok TV'de kullanacağım, sesi çok yüksek şiddette açmayacağım) 2) Bass ağırlıklı müzik dinlemeyi tercih etmiyorum (zaten bass genelde komuları rahatsız ediyor) 3) Oda 12-15 metrekare büyüklüğünde 4) Amfinin mutlaka bas-tiz ayarı olacak
Bu beklentilerimi karşılayacağını düşündüğüm amfi ve hoparlör şunlardır:
1)HOPARLÖR: Q Acoustics Q2010i Hoparlör Fiyatı: 575 ÖTeknik Özellikler: Kabin tipi: 2 yollu refleks Bas Ünitesi: 100mm Tiz Ünitesi: 25mm Frekans aralığı: 68Hz - 22kHz Nominal empedans: 6ohm En düşük empedans: 4ohm Duyarlılık: 86dB/W/m Önerilen ampli gücü: 15 - 75w Boyutları Y/D/E mm: 234.5 x 203 x 150 Ağırlık: 3.5kg
Bu hoparlörü tercih sebeblerim: a) Uygun fiyatı (575 TL), b) Ölçüleri (küçük ebatlarda oluşu) c) Çok yüksek ses istemediğimden d) Bass ağırlıklı olmayışı e) duncan21 arkadaşın incelemesinde (http://forum.donanimhaber.com/m_72459226/tm.htm) belirttiği gibi kaliteli ses vermesi f)Vokal seslerde verimli olacağını düşündüğümden
Fiyatı (ebay): 55 Dolar. Özellikleri: And a version of the comparison: Re-designed to optimize the line, an increase of volume control, sleep switch; Interface using a high-quality accessories; Carefully selected high-quality power to ensure a sufficient supply current; Internal wiring using Teflon Silver Line to ensure that signal transmission fluid; output power:68W*2(speaker:4-8ohm is better)
Özellikleri:Brand FX Model FX-502E Colors Black Quantity 1 Type Mini Material Aluminum alloy Total Power 2 x 68W Impedance 4~8 ohm Channels 2 Power Supply 100-240V Plug Type Argentina Plug Interface Power port Other Features Chipset TDA7498L TL082 LM1036; Sensitivity: 750MV; SNR: 70DB; LM1036 tube amplifier tone Packing List 1 x Amplifier Module Board 1 x Power cable (153cm) 1 x Power adapter (95cm cable) Dimensions: 5.51 in x 3.74 in x 1.46 in (14.0 cm x 9.5 cm x 3.7 cm) Weight: 12.98 oz (368 g) )
Üstadlara özellikle T sınıfı amfi kullanan dostlara sorularım şunlardır:
1) Hoparlör (vokal sesler ve Tv izlemek için) uygun bir tercih midir? Bu fiyatlara benim parametrelerime göre başka seçenek var mıdır? Öneriniz var mıdır?
2) Hoparlör uygun ise, bu amfilerden hangisini almalıyım? 27 dolar olan 20x20 watt, diğer ikisi (55 dolar civarı) 68x68 watt.
3) Q Acoustics Q2010i Hoparlörü sürmek için 20x20 wattlık Lepai yeterli midir? Yoksa 68x68 wattlık MUSE ile daha sağlıklı ve verimli mi olur?
4) Amfi ve hoparlör arasındaki dB, watt ve ohm değerleri uygun mudur? Ürünler birbirine zarar verir mi?
5) Q Acoustics Q2010i hoparlörün dB: 86. Genellikle bu tür amfiler için db değerinin yüksek (88,89,90 vb) yüksek olmasını tavsiye ediyorlar? Hoparlörün 86 dB olması uyum ve verimlilik açısından her hangi bir olumsuzluk gösterir mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme