Şimdi Ara

Ustalar baksın lütfen msi 970a ilginç sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah bilgisayar çalışır vaziyetteydi. Bir saat kadar oyun oynayıp işe gittim giderken de kapattım. Eve geldim açtım bilgisayarı ekrana görüntü gelmedi. Allah allah dedim reset attım reset atmadı. powera uzun bastım kapatmadı kendini. Psu dan kapattım neyse.
    Sorunu anlamak için tek tek önce hdd yi çıkarıp denedim. Ekrana görüntü gelmedi. Sonra ramleri söktüm tek taktım çift taktım yerlerini değiştirdim olmadı. En son fark ettim ki işlemci fanı dönmüyor. Ama fana dokunuyorum dönmeye başlıyor. Herneyse işlemci soğutucusunun vidalarını biraz gevşettim yaptığım işlem sadece budur. Açtım ve görüntü geldi ekrana. Sonra işlemci soğutucusunun vidalarını az sıktım ve şu an bilgisayar çalışır vaziyette.
    Şimdi sıkıntı nerede ? Anakartta mı işlemci de mi ? Vidaları gevşetince neden açılır ? Vidalarla ne alakası vardır ?
    Daha önce başına gelen var mıdır yokmudur bilmem ama sorun anakartta ise vereyim garantiye gitsin. Ama garantiye verdiğimde servis böyle bir sorunla karşılaşmazsa o zaman bu bozuk değil diyip geri yollarlar.
    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• işlemcinin pinleri yerine tam oturmayık olduğu için olabilir.
    ama başıma öyle birşey gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: meraklı jojuk

işlemcinin pinleri yerine tam oturmayık olduğu için olabilir.
    ama başıma öyle birşey gelmedi

İslemciyi cok ozenli taktim ve tam oturttum. Bu sebepten olmasi imkansiz tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc nin takılı olduğu fiş takımını çıkarıyor musun pc kapattığında?açarken tekrar takıyorsan bazı prizler topraklama yapıyor böyle oluncada ya anakartının yada psu nun bir koruması olarak pc açılmıyor , psu yu kapayıp taktığın fişlerin yerini değişince düzeliyordu belki böyle bişiler olmustur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zayber

pc nin takılı olduğu fiş takımını çıkarıyor musun pc kapattığında?açarken tekrar takıyorsan bazı prizler topraklama yapıyor böyle oluncada ya anakartının yada psu nun bir koruması olarak pc açılmıyor , psu yu kapayıp taktığın fişlerin yerini değişince düzeliyordu belki böyle bişiler olmustur :)

hiç çıkartmıyorum malesef bu da değil problem.
  • Vida diyince aklima kisa devre geliyor ilk olarak.

• kardes statik elektirkten olabilir ram cikar ve metal yeri silgi ile sil olmadiys anakattA bios pili var cikar 10 ,dk sonrA tak ama power fisini cektiktn sonra yap :) acikkn yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karl_marx -- 3 Haziran 2013; 10:50:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi günler. Yaklaşık 6 ay kadar önce arkadaşıma topladığımız pcnin anakartı MSI 970a g45 model anakartta da aynı sorun vardı. Düğmeye basıldığında kafasına göre açılıyor, kafasına göre açılmıyordu. Başka güç kaynağı denedik, anakart hariç bütün sistemi başka parçalarla denedik -güç kaynağını bile, sorun geçmedi. Daha sonra Newegg'de bir araştırma yapınca bu serinin sorunlu olduğunu anlayıp teknik servise vermesi için Vatanbilgisayar'a götürdük. Kart geri geldiğinde bios güncellemesi yapıldı 12 saat açık tutuldu demişler sadece. Eve geldik denedik yine açılmadı, aynı gün geri götürdük bu sefer kasayı komple. Orada Vatanbilgisayar'ın teknik elemanı ilk denediğinde açıldı, bir daha denemesinde ısrar ettik ve açılmadı. O da farklı parçalarla denedi ve servise geri gönderdi. Servise giden notta bir kere açıldığını, ama ikinci ya da üçüncü sefere kesinlikle açılmadığını nıt düştük. Sonuç: değişim.

İşin özü ne kadar uğraşırsanız uğraşın anakart sorunlu bir seriden geliyor; tamiri imkansız.

Board appears to be DOA. Had a difficult time powering up the board. Once I DID manage to get the board to at least turn on, the only thing that were running were the case fans, and the drives were powered. Then after being on for about 60 - 70 seconds- the entire system just shutdown and would not reset. I've tried re-seating all the pins, all the connectors- nothing works. I'm just about at the point of giving up with this mobo.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813130679

Mümkün olan en kısa zamanda aldığınız yerin servisine durumu benzer şekilde açıklamanız dğeişim ya da iade almanızda ve bu sorunlu seriyle uğraşmamanızda size yardımcı olacaktır.

edit: modelden tam emin değilim ama g43 45 ya da 46 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 3 Haziran 2013; 14:50:35 >

• Yardimci olanlara cok tesekkurler. Su an sorun yok gibi goruluyor. İslemci faninin vidalarini sıkmıyorum cok. Ayni sorun tekrar olursa arkadasin dedigi gibi servise vericem degistiricem karti. Ayrica sorun basima geldi geleli islemci sicakligim on derece artti ilginctir ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.