Şimdi Ara

Ustalardan donanım önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun yıllardır oam bilgisayar toplamaya kafa patlatmamıştım ve bu noktada kafamdaki parçaların uyumluluğu ve püf noktaları konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanabilirsem çok memnun olurum.
    Öncelikle nispeten güclü bir sistem olmalı, oyundan çok 3d modelleme ve rendering üzerine çalışıyorum. Yeri geldiğinde hardcore oyun da oynanır o ayrı ;)

Anakart : Asus Z170I PRO GAMING Intel Z170 3400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 mITX Anakart
    İşlemci : Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz ya da 6700k 4Ghz
    Ekran kartı : Asus Nvidia GeForce STRIX GTX 960 4GB OC GDDR5
    RAM : Kingston HyperX Fury Black 16GB(8x2) 3000MHz DDR4 Ram
    Kasa : Thermaltake core v21 miniITX

Merak ettiğim konu kasa seçimim olan thermaltake core v21 yukarıdaki konfigürasyonu ısıl performans açısından kaldırabilir mi? (kasaya harici 5 tane 120 fan takılabiliyor)
    ve bu konfigürasyon için 650w PSU yeterli olur mu?

Şimdiden Teşekkürler

• Renderla uğraşıyorsan bant genişliğine ve daha fazla çekirdeğe ihtiyacın var. Bana kalırsa işin daha önemli. Quadro ekran kartı al.

LGA 2011-V3 soket işlemci al.
  • longliveboy L kullanıcısına yanıt
    Şimdi öncelikle merhaba.
    1. İşlemci olarak 6700k almayacaksanız anakartı z170 alıp ekstra o kadar para vermenize gerek yok.
    2. İşlemciye sıvı soğutma bağlarsanız fazla bir sıcaklık sıkıntısı olmaz.
    3. Profesyonel olarak render işi yapmıyorsanız 2011-v3 sokete veya daha fazla mhz ye gerek yok bu sistemde gerçekten iyi bir işlem verir.(Bazı youtuberların sistemidir ki adamlar her gün 20-30 dk video koyuyorlar bunun upload' ı felan var ve hergün video ekliyor demek ki sağlam işlemci.)
    4. Ve google' ye ekran kartınızın ismini yazıp geforce.com adresine girerseniz her türlü özelliği gösterir ve sizin ki de 400watt yazıyor 650watt sizin sisteminize gayet yeterli olur.
    Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • longliveboy L kullanıcısına yanıt
    Senin yazdığın;
    Anakart
    işlemci
    ekran kartı
    ram
    kasa
    +___________
    3900 tl tutuyor (lga 2011-v3 soket ile ekran kartı ve kasa aynı model)
    Artık karar senin bence fiyat farkı bir hayli yüksek olacak ama yinede sen bilirsin 2011-v3 olsun dersen yardımcı oluruz ama bence bu şekilde kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: longliveboy

Herkese merhaba,

Uzun yıllardır oam bilgisayar toplamaya kafa patlatmamıştım ve bu noktada kafamdaki parçaların uyumluluğu ve püf noktaları konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanabilirsem çok memnun olurum.
    Öncelikle nispeten güclü bir sistem olmalı, oyundan çok 3d modelleme ve rendering üzerine çalışıyorum. Yeri geldiğinde hardcore oyun da oynanır o ayrı ;)

Anakart : Asus Z170I PRO GAMING Intel Z170 3400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 mITX Anakart
    İşlemci : Intel Skylake Core i7 6700 3.4GHz ya da 6700k 4Ghz
    Ekran kartı : Asus Nvidia GeForce STRIX GTX 960 4GB OC GDDR5
    RAM : Kingston HyperX Fury Black 16GB(8x2) 3000MHz DDR4 Ram
    Kasa : Thermaltake core v21 miniITX

Merak ettiğim konu kasa seçimim olan thermaltake core v21 yukarıdaki konfigürasyonu ısıl performans açısından kaldırabilir mi? (kasaya harici 5 tane 120 fan takılabiliyor)
    ve bu konfigürasyon için 650w PSU yeterli olur mu?

Şimdiden Teşekkürler

Islemciyi k serisi al yanina kule tipi bir sogutucu ile o.c yaparak kullanirsin. Ekran karti olarak 10xx serisinden bir kart al 960 alma bu saatten sonra yogun surekli islem gereken islerde anakart stabilitesi onemlidur oyuzden anakartta ucuza kacma alirken bunlara dikkat et kasani ferah ve yeterince soguk calisabilicek techizatli bir model seç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler cevaplar ve öneriler için çok teşekkürler,
    Uzun süreler performans laptop'ı kullandım ve son olarak Samsung'ın NP870Z5E modeli garanti süresinden 15 gün sonra patlayınca dank etti.
    Sisteme kendim müdahale edebilmem lazım. Gerektiğinde istediğim parçayı güncelleyebilmeliyim. Isıl olarak sisteme yüklendikçe ömründen kaybetmemem gerekiyor.

Yoğun olarak 3d modelleme(low poly), rendering, fotoğref ve video editliyorum.
    Girişte yazdığım sistem tahminime, ve yorumlara göre beni 3-4 yıl idare eder gibi duruyor. Fiyat PSU ve ve kasayla birlikte 3500 civarında olacak gibi. Sistemi topladıktan sonra burdan fotoğrafları ve belki video tutorial'ı paylaşırım.

Tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FOCUS için servis önerisi...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.