Şimdi Ara

uv ışık elde etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.forumda incelediğim kadarıyla kabloları kapasitörü fanı vs.yi uv duyarlı kalemlerle boyayınca çok hoş gözüküyor fakat bu uv ışığı nasıl elde edeceğim bunu bulamadım

• Yapay Zekanın Yanıtı

UV Işığı Elde Et

Ultraviyole (UV) ışığı, görünür ışıktan daha kısa dalga boyuna ve daha yüksek enerjiye sahip elektromanyetik bir ışın türüdür. UV ışığı elde etmek için çeşitli yöntemler mevcuttur.

EVDE UV IŞIĞI YAPIMI

Evde UV ışığı yapmanın en basit yolu, siyah ışıklı lambalar kullanmaktır. Bu lambalar, uzun dalga boylu UV ışığı yayar ve genellikle böcekleri çekmek için kullanılır.

UV IŞIK NASIL YAPILIR

Daha yoğun UV ışığı elde etmek için UV LED'leri veya UV diyotları kullanabilirsin. Bu cihazlar, kısa dalga boylu UV ışığı yayar ve dezenfeksiyon, kürleme ve laboratuvar uygulamaları için kullanılır.

UV IŞIĞI NASIL ELDE EDİLİR

UV ışığı ayrıca UV lambalar veya UV lazerler vasıtasıyla da elde edilebilir. Bu cihazlar, yüksek yoğunluklu UV ışığı üretir ve sanayi, tıbbi ve bilimsel uygulamalarda kullanılır.

ULTRAVİYOLE IŞIK NASIL YAPILIR

Ultraviyole ışığı, farklı dalga boylarına sahip olabilir. Orta dalga boylu UV ışığına (UV-B) güneş ışığından maruz kalarak ulaşılabilir. Uzun dalga boylu UV ışığına (UV-A) ise özel lambalar veya LED'ler vasıtasıyla erişilebilir.

UV IŞIK YAPIMI

UV ışığı yaparken güvenlik önlemlerine dikkat etmek önemlidir. UV ışığına uzun süre maruz kalmak cilt hasarlarına, göze zararlara ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. UV ışığı kullanırken koruyucu gözlük ve eldiven takmak ve açıkta kalan cildi örtmek gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uv ışık yayan neonlar, florasanlar ve ledler mevcut piyasada.. bildiğin para kontrol cihazları da bu mantıkla çalışıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

uv ışık yayan neonlar, florasanlar ve ledler mevcut piyasada.. bildiğin para kontrol cihazları da bu mantıkla çalışıyor..

hocam oda ışığımdan şimdilik memnunum zaten kasa masa altında olduğundan fazla ışık gitmez floresan takarsam.http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-sfl-u12-ub-mavi-neon-lamba/productdetails.aspx?I_ID=35345 bu ürün uv yayıyormu bilginiz varsa? son olarak yeşil veya mor uv neonu ankarada nerede bulabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: pentatlos

quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

uv ışık yayan neonlar, florasanlar ve ledler mevcut piyasada.. bildiğin para kontrol cihazları da bu mantıkla çalışıyor..

hocam oda ışığımdan şimdilik memnunum zaten kasa masa altında olduğundan fazla ışık gitmez floresan takarsam.http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-sfl-u12-ub-mavi-neon-lamba/productdetails.aspx?I_ID=35345 bu ürün uv yayıyormu bilginiz varsa? son olarak yeşil veya mor uv neonu ankarada nerede bulabilirim?

Her neon lamba UV değildir. Üzerinde özellikle UV olduğu belirtilmemişse UV özelliği göstermeyecektir. Önceki arkadaş oda ışığın hakkında bir şey kastetmedi sanırım da yanlış ifade etti. Bilgisayarda UV florasan kullanmak bağlantılar açısından pek mümkün değil. Verdiğin bağlantıdaki mavi neon UV değil. Sadece mavi ışık veriyor. Bende var. UV neon ya da led için biraz gezinmen, ışıklandırmacılara ve bilgisayarcılara bakman lazım. Bazen nette de oluyor ama bu aralar kıtlık var nedense...

• yine beni aydınlattığın için teşekkür ederim thunderwatcher
  • evet ben kasa içi bahsetmiştim hepsi için..
    pc kasasında florasan hakkında:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=17236336
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Dostum konuyu hortlatıyorum da benim aklıma takılan soru var. Bu urun su an n11 de satılıyor, hemde daha ucuz. Ben bunu alıp kasaya takacağım. Yalnız soyle bir sorun var. Kasa icinde led olan donanımlar var. Rengin UV ışığında parlaması icin sadece bu ürünün mu aktif olması gerekiyor. Yani kasa icinde yanan led'ler etkiler mi görüntüyu? Bu arada kasanın içini full fosforlu yeşile boyayacagım, kablolarıda baska renklere. Umarım beni anlamışsındır ve bu kadar zaman sonra umarım ordasındır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu elaman dediğim şekilde yapmış ve iyi bir sonuç elde etmiş. Fakat ne marka uv ışını kullanmış bilemiyorum. Türkiyede sadece "Sharkoon 12" UV CCFL Lamba 2in1 Kit" satılıyor. Bu ürün bu video'daki görüntüyü elde edebilir mi ? Boya seçimim en azından geniş olacağı için en kalitelisinden satın alacağım. Ama uv ışını sağlayan bir tek ürün var Türkiyede, ya da ben başka bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.