Şimdi Ara

Aydınlatma için SARI ışık mı? Beyaz ışık mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam ben sarı ışıkçıyım gel gelelim; piyasada migros vs..vs.. pek çok yerde sadece beyaz ışık satılıyor.

Nedir bu beyaz ışık takıntısı ?

Sarı her anlamda bana daha iyi geliyor;beyaz çiğ geliyor ev aydınlatmasında;bence beyaz ışık sadece hastane-ameliyathane aydınlatmasın da kullanılmalı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 23 Ağustos 2023; 20:46:2 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sarı Işık mı Beyaz Işık mı? Aydınlatma İçin En İyi Seçim

Aydınlatma söz konusu olduğunda, "sarı ışık mı beyaz ışık mı?" sorusu sıklıkla gündeme gelir. Her bir ışık türünün kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Bu nedenle, ihtiyaçlarına en uygun seçimi yapmak için her iki seçeneği de anlamak önemlidir.

Sarı Işık

• Rahatlatıcı: Sarı ışık, gün batımında veya mum ışığında görülen sıcak ve davetkar bir ambiyan sağlar.
    • Sakinleştirici: Sarı ışığın yatıştırıcı bir etkisi vardır ve uykuyu destekleyebilir.
    • Düşük Enerji Tüketimi: Sarı ışık kaynakları genellikle beyaz ışık kaynaklarına göre daha az enerji tüketir.

Beyaz Işık

• Uyarıcı: Beyaz ışık, gün ışığına benzer, daha uyanık ve enerjik bir ortam yaratır.
    • Daha İyi Görünürlük: Beyaz ışık, nesneleri ve detayları daha net bir şekilde görmenizi sağlar.
    • Alanı Genişletir: Beyaz ışık, bir odayı daha aydınlık ve ferah gösterebilir.

Hangi Seçenek Daha İyidir?

Hangisinin daha iyi seçenek olduğu, ihtiyaçlarına bağlıdır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici bir ortam arıyorsan sarı ışık daha uygun olabilir. Ancak daha net görüş ve enerjik bir ortam istiyorsan beyaz ışık daha iyi bir seçim olacaktır.

İhtiyaçlarına Göre Seç

Çoğu durumda, en iyi aydınlatma seçeneği, ihtiyaçlarına göre sarı ve beyaz ışığı birleştirmektir. Örneğin, yatak odalarında yatıştırıcı bir ortam için sarı ışık daha iyi olurken, çalışma alanlarında beyaz ışığın daha net görüş sağlaması daha faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sarı ışık candır, hırdavatçıda bulursun sarı ışığı, beyaz ışık insanı depresif bir hale sokuyor.

• RGB kullanıyorum kafama göre ayarlıyorum.

genelde mesela yemek yerken beyaz ve son parlaklık yapıyorum. gece geç saattesarı ve düşük parlaklık yapıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OptikForm kullanıcısına yanıt

piyasa da sarı ışık yok üstad; ya 3 renkli ampuller ya sadece beyaz ışık. anlam veremedim; üretimi mi daha maliyetli neden acaba.

• Sarı ışıklar fazla enerji tüketiyor. Biz satıyoruz. 5watt ile çalışan beyaz ışık da var iken sarı ışıkların en düşüğü 100watt.

Kullanışı daha maliyetli oluyor ama ben de sarı ışıkçıyım. Evet görüntü biraz değişik oluyor ama gözümü çok yormuyor . Sanırsın kamp Ateşi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 23 Ağustos 2023; 23:5:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes sarı aldığı için zaten marketlerde de sadece beyazlar kalıyor. Amazon'da bulursun bence baksan.

• Sadece banyo için beyaz ışık kullanılabilir. Diğer tüm odalarda sarı ışık çok daha rahatlatıcı geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben her zaman beyaz ışığı tercih ederim

• Gün ışığı

• beyaz ışık gözleri yoruyor en iyisi sarı ışık

• Banyo ve giyinme odalarında beyaz ışık, diğer tüm yaşam alanlarında sarı ışık.

• avizeler dahil komple flamentli led bizim ev. bmw mi mercedes mi iyi de hangi model? beyaz sarı diye birer model mi var ki o yorar bu can falan diyorsunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.