Şimdi Ara

UYAP'a uyumlu UDF ya da XML formatlı dosyalar oluşturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Word ya da Excel ile, UYAP'a uyumlu UDF ya da XML formatlı dosyalar oluşturmak için neler yapmalıyız? Uygun XML formatını bir türlü bulamadım. Örnek, uyumlu XML kodları.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>  

<template format_id="1.7" >
    <content><![CDATA[Bu bir denemedir.

BU DA BİR DENEMEDİR
    ]]></content><properties><pageFormat mediaSizeName="1" leftMargin="70.875" rightMargin="70.875" topMargin="70.875" bottomMargin="70.875" paperOrientation="1" headerFOffset="20.0" footerFOffset="20.0" /></properties><styles><style name="default" description="Geçerli" bold="false" FONT_ATTRIBUTE_KEY="javax.swing.plaf.FontUIResource[family=Tahoma,name=Tahoma,style=plain,size=11]" family="Tahoma" size="11" italic="false" /><style name="hvl-default" size="12" description="Gövde" family="Times New Roman" /></styles>
    <elements >
    <paragraph resolver="hvl-default"><content startOffset="0" length="2" /><content spellError="false" startOffset="2" length="16" /></paragraph><paragraph resolver="hvl-default"><content spellError="false" startOffset="18" length="1" /></paragraph><paragraph resolver="hvl-default"><content spellError="false" startOffset="19" length="1" /></paragraph><paragraph resolver="hvl-default"><content spellError="false" startOffset="20" length="1" /></paragraph><paragraph resolver="hvl-default"><content spellError="false" startOffset="21" length="1" /></paragraph><paragraph Alignment="1" resolver="hvl-default"><content spellError="false" startOffset="22" length="20" /></paragraph>
    </elements>

</template>

• Yapay Zekanın Yanıtı

UYAP'a Uyumlu UDF veya XML Dosyaları Oluşturma

UYAP (Ulusal Yargıtay İstatistik Programı), Türkiye'deki mahkemelerde kullanılan bir yazılım sistemidir. UDF (Kullanıcı Tanımlı İşlevler), UYAP'ta verileri özelleştirmek ve otomatikleştirmek için kullanılan dosyalardır. XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili), verileri yapılandırılmış bir biçimde saklamak ve aktarmak için kullanılan bir dosya formatıdır.

Excel tablolarını veya XML dosyalarını UDF'ye dönüştürmek, UYAP'ta belirli görevleri daha verimli bir şekilde gerçekleştirmene olanak tanır. Excel verilerini UDF'ye kopyalamak, büyük veri kümelerini hızlı ve kolay bir şekilde UYAP'a aktarmana yardımcı olabilir. Benzer şekilde, XML dosyalarından UDF'ler oluşturmak, dış kaynaklardan gelen verilerin UYAP ile uyumlu bir şekilde kullanılmasını sağlar.

UYAP Döküman Editörü'nde Excel tablolarını UDF olarak eklemek, belgelerine dinamik veriler eklemene ve hesaplamalar yapmana olanak tanır. Bu, yargısal süreçlerde verimliliği artırır ve hata olasılığını azaltır.

UYAP'a uyumlu UDF veya XML dosyaları oluşturmak için çeşitli araçlar ve yöntemler mevcuttur. Bu işlemi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• XML'den UDF'ye Dönüştürme: XML dosyalarını UDF'ye dönüştürmek için özel dönüştürme yazılımları veya çevrimiçi araçları kullanabilirsin.
    • Excel'den UDF'ye Tablo Kopyalama: Excel verilerini UDF'ye kopyalamak için UYAP'ın yerleşik işlevlerini veya üçüncü taraf eklentilerini kullanabilirsin.
    • UYAP Döküman Editörü'ne Excel Tablosu Ekleme: UYAP Döküman Editörü'nde Excel tablolarını UDF olarak eklemek için "Ekle" menüsünden "Dosya" seçeneğini kullanabilirsin.

UYAP'a uyumlu UDF veya XML dosyaları oluşturmak, verimliliğini artırmana, otomasyonu geliştirmene ve UYAP'taki çalışmalarını basitleştirmene yardımcı olabilir. Yukarıda belirtilen yöntemleri izleyerek, verilerini etkili bir şekilde yönetebilir ve UYAP sisteminden en iyi şekilde yararlanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yok mudur bir fikir?
  • Bir kez up!
  • Selamlar,

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

Çok acil lazım bu bilgi.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: progahmet

Selamlar,

Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

Çok acil lazım bu bilgi.....

Ne yazıkki. Derdimi anlatamadım kimseye. Bir gelişme olursa bana da haber verirseniz memnun olurum.
  • Normal kullanıcıların yapabileceği bir şey değil bu maalesef. buna özel bir uygulama çıkmasını beklemeniz gerekiyor.
  • amaç ne tam olarak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyu

Normal kullanıcıların yapabileceği bir şey değil bu maalesef. buna özel bir uygulama çıkmasını beklemeniz gerekiyor.

Aslında var. Ücretli icra takip uygulamalarında isteğim özellikler mevcut. Ancak ben ne avukatım ya da ne de bir hukuk bürom var, sadece Adalet Bakanlığı çalışanıyım. Vereceğim program ücreti de işime yaramayacak çünkü ben bunu kendi geliştirmiş olduğum excel üzerinden yapmayı düşünüyorum. Ne yapalım, olmuyorsa yapacak bir şey yok.
    quote:

Orijinalden alıntı: Dracos
    amaç ne tam olarak?

Amacım şu, Excel VBA kullanarak geliştirmiş olduğum uygulama ile hazır üst yazı formatları oluşturuyorum. Eskiden bunları RTF formatında kaydettiğimde UYAP Editor programı bu RTF uzantılı dosyaları açabiliyordu. Ancak, uygulamaya gelen güncelleştirme ile artık RTF dosyalarını açamıyorum. Bu nedenle ben de, UYAP Editorün diğer açabileceği formatı yani XML'i denemeye çalışıyorum. Ama anladımki bu XML işi çok komplike.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

quote:

Normal kullanıcıların yapabileceği bir şey değil bu maalesef. buna özel bir uygulama çıkmasını beklemeniz gerekiyor.

Aslında var. Ücretli icra takip uygulamalarında isteğim özellikler mevcut. Ancak ben ne avukatım ya da ne de bir hukuk bürom var, sadece Adalet Bakanlığı çalışanıyım. Vereceğim program ücreti de işime yaramayacak çünkü ben bunu kendi geliştirmiş olduğum excel üzerinden yapmayı düşünüyorum. Ne yapalım, olmuyorsa yapacak bir şey yok.
    quote:

amaç ne tam olarak?

Amacım şu, Excel VBA kullanarak geliştirmiş olduğum uygulama ile hazır üst yazı formatları oluşturuyorum. Eskiden bunları RTF formatında kaydettiğimde UYAP Editor programı bu RTF uzantılı dosyaları açabiliyordu. Ancak, uygulamaya gelen güncelleştirme ile artık RTF dosyalarını açamıyorum. Bu nedenle ben de, UYAP Editorün diğer açabileceği formatı yani XML'i denemeye çalışıyorum. Ama anladımki bu XML işi çok komplike.

yani uyap editörü nedir, nasıl bir formatlı xml kullanıyor, xsd şeması var mı falan bilmeden yorum yapmak güç, örnek verebileceğin xml ve editör kurulumu falan varsa bakarım

• quote:

quote:

quote:

quote:

amaç ne tam olarak?

yani uyap editörü nedir, nasıl bir formatlı xml kullanıyor, xsd şeması var mı falan bilmeden yorum yapmak güç, örnek verebileceğin xml ve editör kurulumu falan varsa bakarım

@Dracos,

Uyap Editörü BURADAN indirebilirsiniz. Çok karışık bir editör değil zaten. Çok çabuk çözebilirsiniz.
    Tabiiki de örnek bir dosya var. Onu da BURADAN indirebilirsiniz.

XSD şemasına ulaşamadım. Belki de ulaştım ama emin değilim. Ulaştığımı zannettiğim yolu size anlatayım. Kurulumdan sonra, kurulan klasörün altındaki .jar dosyalarını rar ile açıp, xsd dosyalarını arattım. Birden fazla sonuç çıktı belki aradığınız xsd bu dosyalardan biridir.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

amaç ne tam olarak?

@Dracos,

Uyap Editörü BURADAN indirebilirsiniz. Çok karışık bir editör değil zaten. Çok çabuk çözebilirsiniz.

XSD şemasına ulaşamadım. Belki de ulaştım ama emin değilim. Ulaştığımı zannettiğim yolu size anlatayım. Kurulumdan sonra, kurulan klasörün altındaki .jar dosyalarını rar ile açıp, xsd dosyalarını arattım. Birden fazla sonuç çıktı belki aradığınız xsd bu dosyalardan biridir.

hocam maalesef bu direk elle yapılacak birşey değil, sürekli olarak harf sayısına ve satır atlamaya göre offset hesabı yaparak ve default bir stil seçerek ancak olabilir tüm yazılar aynı şekilde olacak derseniz, ama işler tablo ekleme resim ekleme vs gibi şeyler de katılınca stil parametreleri falan iyice karışır, hani ticari olarak para verip uygulama yaptırmak istemiyorsanız direk bu editör üzerinde çalışmanız en temizi olur

yani yukarıda bir arkadaşın dediği gibi özel bir uygulama ile çözülür, hatta eğer alıcısı varsa ve bulabilirseniz ben de yapabilirim, ama şu an için ücretsiz olarak fazla uğraştıran bir iş olur elimde orijinal programın dokümantasyonu veya kaynak kodları falan olmadığı için

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

amaç ne tam olarak?

@Dracos,

hocam maalesef bu direk elle yapılacak birşey değil, sürekli olarak harf sayısına ve satır atlamaya göre offset hesabı yaparak ve default bir stil seçerek ancak olabilir tüm yazılar aynı şekilde olacak derseniz, ama işler tablo ekleme resim ekleme vs gibi şeyler de katılınca stil parametreleri falan iyice karışır, hani ticari olarak para verip uygulama yaptırmak istemiyorsanız direk bu editör üzerinde çalışmanız en temizi olur

yani yukarıda bir arkadaşın dediği gibi özel bir uygulama ile çözülür, hatta eğer alıcısı varsa ve bulabilirseniz ben de yapabilirim, ama şu an için ücretsiz olarak fazla uğraştıran bir iş olur elimde orijinal programın dokümantasyonu veya kaynak kodları falan olmadığı için

@Dracos,

Hmm, hiç önemli değil. Vakit ayırıp, istediğim şeyin daha ciddi bir emek harcanıp yapılabileceğini söylemeniz bile benim için yeterli. İlginize çok teşekkür ederim. Artık editöre tekrardan RTF açma özelliğinin eklenmesini beklemekten başka yapabilecek bir şeyim kalmadı sanırım. Görüşmek üzere...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.