Şimdi Ara

UYARI:ipoda rockbox kurmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ipodlara rockbox kurmayın çünkü ipodun kendi yazılımı tamamen ipodun harddiskine yük bindirmemek üzere tasarlanmış yani dinlediğiniz şarkıları ipodun içerisindeki flasbelleğe atıyor.. Ancak rockbox da ise durum biraz daha farklı . Sanırım o da bu işlemi yapıyor ama harddiski çok yoruyorr.
    Ben 30 gb video ipoada yükledim ve alet ateşler içinde yanıyordu yani öyle ısınmıştı ki yaklaşık bi saat falan kullandım ve aleti mefta etmeden sildim şükürler olsun.

Zaten ipoda direk şarkı atılamamasının sebebi de ipoda attığınız şarkılara bir databese ile i tunesin birleştirmesidir. Yani siz ipodunuzun menülerinde gezerken ipod bütün harddiski taramak yerine bu databesi tara ve siz şarkıyı seçince önbelleğe atar.

ancak rockbox ise dediğim gibi databese mantığı ile de çalışabiliyor ama yine de riskli. Siz databese moduna geçene kadar bile aleti yakabilirsiniz.

Son olarak yinede rockbox yükliycem diyorsanız isteyene anlatırım veya herhangi bir sorunu olana yardımcı olabilirim.

• Şahsen benim Pod' ım olsa mutlaka kurardım, çünkü en basitinden getirdiği ekstra formatlar ve ses kalitesini daha da yükselttiği için. Bu arada Rockbox hala stabil sürümü çıkmadı. Yani sen Pod' ına kurduğun beta sürümü o yüzden ısınmalar oluyor olabilir. Rockbox kullanarak Pod' ını yakabilene daha rastlamadım.
  • rockbox benim cihaza kurulsa, bir saniye bile düşünmezdim
  • ipod'a itunes üzeriden database ile şarkı atılıp çalınmasının tek nedeni telif hakları korumasıdır. ipod içinde şarkılar F00 F99 klasötleri içinde HJAS.mp3 olarak karışık kaydedilir. Arkadaşının ipodunda beğendiğin şarkıyı harddisk olarak ipodu bilgisayarına taktığında bulamayasın diye.

Stabil sürüm rockbox'ların tek dezavantajı pilin çalma süresinde %5-20 azalmaya neden olması.
  • Bugün itibariyle ipod mini 2g 6gb cihazımda 8 ay boyunca kullandığım rockbox ile ilgili deneyimlerimi anlatayım. Pil süresi tatminkardı. Azalma hissedilmedi.
    ısınma olmadı. Tek sorun açılışta bazen ağlayan surat ile açılmamasıydı. rockbox kuruldukları cihazların isteğe göre rockbox veya orjinal arayüzle açılmasına olanak sağlıyor. Bu ipod'ta açılışta hemen tuş kilidine alınırsa orjinal yazılımla açılması gibiydi.

Rockbox çok başarılı bir program. sandisk sansa clip^'e stabil olmama uyarılı olan sürümü yükledim. gayet stabil.
  • Ben de sansa clip'e yüklemiştim çok memnunum.. Sayamayacağım kadar bir çok özellik var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone telefona şarkı atma
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.