Şimdi Ara

Uydu alıcısı önerisi, Linux tabanlı tercihim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni bir uydu alıcısı almaya karar verdim. Önce kullandığım cihazlar ve deneyimimden çok kısaca bahsedeyim:

1998'de Next STR 750 Analog Uydu Alıcısı
    2005'te Next YE-7500 CI Dijital Uydu Alıcısı + Platinum PCMCIA modül kartı,

Her 2 alıcı da duruyor ancak 2.sinin LNB voltajı bozuk, çalışmıyor biraz o yüzden de yenilemeyi düşünüyorum.

Kullandığım çanak: Çapını bilmiyorum fakat Dijitürk'ün kendi elemanlarının taktığı standart boyuttaki çanağa göre biraz daha büyük.
    LNB: Inverto RED Extend 40mm HDTV, DVB-S2 uyumlu 0.3dB

Linux alanında deneyimliyim. Laptop'uma kurduğum Linux ve Aircrack ile WiFi şifrelerini bulmuşluğum var. O yüzden Linux tabanlı olanlar tercihim. Öyle bir alıcı alırsam programlama işlerini yapabilirim diye düşünüyorum.

Ancak yıllardır hiç uydu alıcısı kullanmadım, son yenilikleri takip etmedim. Almışken en isabetlisini almak isterim. Bütçem 200TL civarı. HDTV konusu önemli, ancak artık coğu alıcı HD ve HDMI çıkışlı galiba. Hiç vitrine bakmadım. Önemli diğer konu: Hayatım boyunca hiç paralı abonelik almadım, hiç bir sözleşme imzalamadım. Bundan sonra da pek imzalamak istemem, alacağım uydu alıcısı da ona uygun olması tercihim.

her türlü marka önerilerine açığım. Hiremco iyidir diye duydum ancak onun Linux tabanlı alıcısı yok galiba.

Konuyla ilgili yorumları bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Nisan 2013; 12:32:25 >

• Merhaba,

Hiremco chipbox linux tabanlıdır.
  • Uydu konusunda çok ziyaretçisi olan Turke****'da baktığımda Hiremco'nun Linux tabanlı alıcısı yoktu o yüzden o tahmin de bulundum. Bakınız: Turke**** Sat Forum Linux tabanlı alıcılar kısmında sadece

Azbox
    Dreambox
    Gigablue
    Kathrein
    Triple Dragon
    Vu+
    Xtrend
    Linux Tabanlı Diğer Uydu Alıcılar (burda da yok)
  • Avermedia S9 hem ucuz hem linux hemde cccam desteği veriyor bir inceleyin isterseniz.
  • Evet, Avermedia S9 oldukça uygun bir seçenek olarak görünüyor. 129TL gayet uygun.

CCCam nedir diye baktım Internette. Ve daha önce yaşadığıma benzer şekilde, İngilizce Wikipedi yazmıo, Almanca Wiki yazıo :)
  • Linux tabanlı + enigma 2 sistemli gigablue ürünlerine bakınız her bütçeye uygun model var.

http://www.hepsidijital.com/gigablue
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.