Arkadaşlar ben uydu alıcısı alacağım ama çok kararsız kaldım mini veya normal bi alıcı düşünüyorum.
-Mini ve normal alıcılar arasında görüntü farkı varmı?
-Marka olarak next,gold master veya dreambox düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim?
-Dreamboxlar hakkında çok bilgim yok ama forumda sürekli dreamboxlar konuşuluyor.Neden dreamboxı tercih etmeliyim?
-Tavsiye olarak hangi alıcıyı tavsiye edersiniz. uzun ömürlü kullanım için.
Linux tabanlı, açık kaynak kodlu Enigma 2 Tabanlı Broadcom İşlemcili Cihazlar…
Gigablue HD 800 Solo (Modül Desteği Var) *********************** Atlanta X trent Et 5000 *********************** Vu Solo (Modül Desteği Var) *********************** Gigablue HD 800 SE (Modül Desteği Var ,2.Tuner Takılabilir) *********************** Dreambox 500 HD *********************** Vu Uno 800 (Modül Desteği Var) *********************** Atlanta X trend et 9000 ( Modül Desteği Var) *********************** Dreambox 800 HD SE *********************** Vu Ultimo (Modül Desteği Var ,2 Tuner li-- İstege Göre 3 .Tuner Takılabilir ) *********************** Dreambox 7020 HD (Modül Desteği Var) *********************** Dreambox 8000 HD (Modül Desteği Var ,2 Tuner li ) ***********************
Linux işletim Sistemli Kaynak kodu kapalı S T İ İşlemcili Cihazlar ***************************************************************
Goldmaster HD 1040 PVR (1 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Goldmaster HD 1045 PVR (1 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Goldmaster HD 1050 PVR (2 Modül Girişli , 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Goldmaster HD 1060 PVR (2 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Goldmaster HD 1070 PVR (2 Modül Girişli ,1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Goldmaster HD 1080 PVR (2 Modül Girişli ,1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Golsmaster HD 1090 PVR (2 Modül Girişli , 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu ***************************************************************
Linux İşletim Sistemi Olmayan Sade Bir HD Cihazı S T İ İşlemcili ****************************************************** Neta HD 6400 (Modül Girişi Yok )
Mini uydu alıcısı tavsiye etmiyorum forumda onunla ilgili yazıışmaları görürsünüz.
quote:
Orijinalden alıntı: astala_exe
Arkadaşlar ben uydu alıcısı alacağım ama çok kararsız kaldım mini veya normal bi alıcı düşünüyorum.
-Mini ve normal alıcılar arasında görüntü farkı varmı?
-Marka olarak next,gold master veya dreambox düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim?
-Dreamboxlar hakkında çok bilgim yok ama forumda sürekli dreamboxlar konuşuluyor.Neden dreamboxı tercih etmeliyim?
-Tavsiye olarak hangi alıcıyı tavsiye edersiniz. uzun ömürlü kullanım için.
Merhaba. Mini ile normal diye tabir ettiğiniz normal boyutlardaki uydu alıcıları arasında görüntü farkı vardır elbette. İçerisindeki işlemcisinden fanına, rom belleğinden ram belleğine kadar birçok hususta mini olanlar dezavantajlı konumdadır. Minilerin tek avantajı gözle görülebiliritesinin sıfıra yakın oluşudur, yani tv arkasında kaybolurlar. Normal boyuttaki uydu alıcıları da kendi aralarında kötü, vasat, iyi ve çok iyi diye ayrıldığını varsayabiliriz. Normalin kötüsü, mininin çok iyisinden daha kötü performans da verebilir! Ama genel anlamda normaller her zaman daha iyi görüntü ve daha hızlı bir işlem kapasitesine sahiptir. 150 TL'ye mini alıcılar var. Bunları tercih edeceğinize 160-200 TL arası bir sürü kaliteli normal boyutta uydu alıcısı bulabilirsiniz. Ben marka olarak CI modül girişi olmayan FTA(Bedava Yayın) olarak çalışan Neta marka 6400 HD model ürünü size tavsiye edebilirim. Hem SD hem de HD resim kalitesi Diğer saydığınız ürünler, özellikle dreambox tarzındakiler linux işletim sistemiyle çalışan ve genelde internete bağlanarak şifre kırmaya yarayan makinelerdir. Fakat sistem bu şifreyi programlarla vs. kırmak yerine, server adı altındaki oluşuma düzenli olarak para verip(6 aylık/1 yıllık vb.) kullanıcı adı ve şifresini sisteme girerek bir çok yurtdışı yayını izlemenize olanak sağlar. Yani ücretsiz bir sürü kanal izliyorum olayı asla yok! Yine de karar sizin...