Şimdi Ara

Uydu alıcısına diğer bir odadan hakimiyet sağlanabilirmi? Kurgulu, Örnekli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni uydu alıcısı (reciever) siparişi verdim. reciever gelmedende aklıma bi fikir geldi.
    şöyle anlatayım.

mekanlar ve malzemeler.
    --------------------
    oda1, tv1, oda2, tv2, reciever(1 adet), reciever ın kumandası (1 adet).

reciever ı oda1 de bulunan tv1 e bağlıyalım. reciever dan oda2 de bulunan tv2 ye kablo çekip reciever da o anda izlenen görüntüyü tv2 de izleyebilmeyi aktif hale getirelim.

şu anda sistem tv1 de ne izleniyor ise tv2 de o izlenir şekilde oldu. Yani tv2, tv1 e bağımlı halde.

Peki ?

Kumandamızı radyo frekanslı hale getirebilirsek, oda2 de kumanda ile yapacağımız değişimler oda1 de bulunan reciever a etki ederek oda2 de bulunan tv2 de kanal değişimi gerçekleşmiş olucak. (Dikkat reciever ımız oda1 de idi.) Böyle bi senaryo sanırım işler.

Alternatifler figuranlar olarakta
    -------------------------
    * kumanda ile reciever iletişimi RF ile,

* kumanda ile reciever iletişimi standart uzaktan kumandaların iletimlerini farklı odalar arasında taşıyacak iletişim aygıtları ile
     Uydu alıcısına diğer bir odadan hakimiyet sağlanabilirmi? Kurgulu, Örnekli anlatım

şu adreste bulunan aygıt veya benzerleri ile, (resimdeki 1. santralin kumanda frekansını rf ile reciever ın alıcısının önünde duran 2.santrale aktararak kanal değişimi gerçekleşmektedir.)

* kumanda ile reciever iletişimi yukardaki sistemin RF değilde kablolu olanı ile, (santrallerin kablo ile birbirine bağlı)

sistemlerden biri veya birkacı ile iletilip reciever ın olmadığı odadan reciever üzerinde hakimiyet sağlanabilir mi?
    İşin birazda özeti, arkadaşlar bu düşünce uygulanıp çalıştırılabilir mi?

Karışık bir anlatım olmuş olabilir kusura bakmayın. düşünceyi yazıya dökmek, anlatılmak isteneni karışık bi hale sokabiliyor bazen.

• O linkteki cihaza gerek yok bu amaç için pahalı. Bütün yapılması gereken ir fotodiyot ile gelen bütün sinyalleri alıp dc seviyeyi atıp yükseltip ir led ile geri yayınlamak.
  • Aynı proje benim de gündemimde şu anda.
    Lui'nin de dediği gibi linkteki cihaz görüntü ve ses aktarımı yapıyor, bu da zaten senin kablo ile yaptığın bir iş.

Benim aklımdaki proje lui'nin bahsettiğindendi.
    Kumandalar kızılötesi ışıkla çalıştığına göre bir kızılötesi tekrarlayıcı ile işimizi görebiliriz.

oda2 ye bir fotodiyot ve bir yükseltme devresi
    oda2den oda1e giden kablo
    oda1 de receiver'ın görebileceği bir yerde bir IR led.

bence burda dikkat edilmesi gereken konu, uzaktan kumandanın komutları mors alfabesi gibi göndermesi.
    yükseltici ve iletici görevdeki devremiz bu hızla yanıp sönen sinyalleri yutmamalı.
    bir eleman araştırması yapıcam, bulduklarımı yazarım...
  • kardeş bu anlattığını birbirinden 10 mt uzaktaki receiverden yapmıştım yalnız ben receiverdeki ır alıcıyı bir ağ kablosu ile 2. odaya kopyasını gönderdim yani sistemde 2 adet IR alıcı aktif halde çalıştı gittim 1 adette kumanda aldım 2 odadanda yayın değiştirilebiliyordu daha sonra baktımki benim açtığım yayını değiştiriyorlar bende receiverin içine bir büyük gitar jackla anahtarlamalı bağlantı yaptım diğer odaya giden kablo takıldığında asıl odadaki kumanda etkisiz kalıyordu rahat ettim belki seninde işine yarar diye düşünüyorum kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: biletix

Mrblar.

Yeni uydu alıcısı (reciever) siparişi verdim. reciever gelmedende aklıma bi fikir geldi.
    şöyle anlatayım.

mekanlar ve malzemeler.
    --------------------
    oda1, tv1, oda2, tv2, reciever(1 adet), reciever ın kumandası (1 adet).

reciever ı oda1 de bulunan tv1 e bağlıyalım. reciever dan oda2 de bulunan tv2 ye kablo çekip reciever da o anda izlenen görüntüyü tv2 de izleyebilmeyi aktif hale getirelim.

şu anda sistem tv1 de ne izleniyor ise tv2 de o izlenir şekilde oldu. Yani tv2, tv1 e bağımlı halde.

Peki ?

Kumandamızı radyo frekanslı hale getirebilirsek, oda2 de kumanda ile yapacağımız değişimler oda1 de bulunan reciever a etki ederek oda2 de bulunan tv2 de kanal değişimi gerçekleşmiş olucak. (Dikkat reciever ımız oda1 de idi.) Böyle bi senaryo sanırım işler.

Alternatifler figuranlar olarakta
    -------------------------
    * kumanda ile reciever iletişimi RF ile,

* kumanda ile reciever iletişimi standart uzaktan kumandaların iletimlerini farklı odalar arasında taşıyacak iletişim aygıtları ile

şu adreste bulunan aygıt veya benzerleri ile, (resimdeki 1. santralin kumanda frekansını rf ile reciever ın alıcısının önünde duran 2.santrale aktararak kanal değişimi gerçekleşmektedir.)

* kumanda ile reciever iletişimi yukardaki sistemin RF değilde kablolu olanı ile, (santrallerin kablo ile birbirine bağlı)

sistemlerden biri veya birkacı ile iletilip reciever ın olmadığı odadan reciever üzerinde hakimiyet sağlanabilir mi?
    İşin birazda özeti, arkadaşlar bu düşünce uygulanıp çalıştırılabilir mi?

Karışık bir anlatım olmuş olabilir kusura bakmayın. düşünceyi yazıya dökmek, anlatılmak isteneni karışık bi hale sokabiliyor bazen.

konuyu tam okumadım ama biz kullanıyoruz. Diğer odanın televizyonunu bağlayacak bir anten olmadığı için diğer odanın televizyonundan alıcı verici ile izliyoruz.

quote:

Peki ?

Ama böyle birşey yok tabii ki akşam ev halkı kavga ediyoruz ben yabancı film izlemek istiyorum annemler dizi izlemek istiyor çok güzel olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorum_yoq -- 31 Aralık 2008; 11:39:41 >

• arkadaşlar gece bu msj ı attıktan sonra biraz daha araştırdım.
    benim anlattığım aktif şekilde kullanılıyormuş aslında.
    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=17343 adresinde aktarımları yapan kablosuz aygıtlar görülebilir.

Ama ben evde yoğun ve sürekli bi kablosuz ağ olmasını istemiyorum. Zaten odalar arasındaki mesafede 5 metreyi geçmez.
    sizlerinde dediği gibi, oda2 den kumanda sinyalini alıp oda1 de bulunan reciever aktaracak bu eleman ile sorun hellediliyor. hatta dün şunu bulmuştum.

Kaynak:http://www.elektrotekno.com/about12037.html

quote:

Arkadaşlar IR Kumandalarınızı BirOdadan Diğer Bir Odaya Aktarabilmek İçin Geliştirilen Cihaz. Alıcı Göz İçin TK19 Verici İçin İse Herhangibir IRLed Kullanılabilir. Baskı Devre Ektedir.

sayfada böyle deniliyor. ama ben elektroniğe hakim birisi değilim. böyle bi devrenin yapımını ve test i konusu beni aşar gibi geliyor. bi elektronikciye gotursem bu baskıyı yapabilirmi sizce?

Bende daha basit olan yöntemleri düşünmeye başladım.

Hatta bi forumda şöyle bi şey okudum.

quote:

selam arkadaşım bende next 8000 xcam var ve garantisi önemli değil dedim cihazı açıp infrared alıcı göze paralel üç kablo ile (30 metre) diğer odaya bir göz daha bağladım gayet sağlıklı çalışıyor. üçlü telefon kablosu işini görür saygılar.

Recieverın içini açmaktansa bende 2. kumanda alıp, bu kumandanın içini açmayı ve kumandanın IR vericisini çıkarıp kablo ile reciever IR alıcısının karşısına taşımayı düşünüyorum. Kumanda kablolu hale gelmiş oluyor ama sanırım işimi görür bu yöntem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.