Şimdi Ara

Uydu alicisini sifirladım kanal bulmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uydu alicisini komple sifirladım guncel frekanslari giriyorum sinyal cikmiyor kanal bulmuyor
    11844
    02222
    Ve diger guncel frekans giriyorum kanal bulmuyor nabtiysam ne yapmam lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu Alıcısı Sıfırlandıktan Sonra Kanal Bulamıyorsa Ne Yapmalısınız?

Uydu alıcınızı sıfırladıktan sonra kanal bulamama sorunu yaygındır. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü şunlardır:

1. Kör Tarama Yapın

Uydu alıcınızı sıfırladıktan sonra, tüm mevcut kanalları yeniden bulmak için "kör tarama" veya "otomatik tarama" adı verilen bir işlem yapmanız gerekir. Bu işlem, alıcınızın uydudan gelen tüm sinyalleri taramasını sağlar.

2. Uydu Sinyalini Kontrol Edin

Kör tarama yaptıktan sonra bile kanal bulamıyorsanız, uydu sinyalinizi kontrol etmeniz gerekir. Sinyal zayıfsa veya yoksa uydu çanağınızı yeniden yönlendirmeniz veya kabloları kontrol etmeniz gerekebilir.

3. Uydu Alıcısı Firmware'ini Güncelleyin

Bazen, uydu alıcısının güncel olmayan yazılımı kanal bulamama sorununa neden olabilir. Alıcınızın üreticisinin web sitesini ziyaret ederek ve en son firmware sürümünü yükleyerek yazılımınızı güncelleyin.

4. LNB Ayarlarını Kontrol Edin

Uydu sinyalini alıcınıza ileten LNB'nin (Düşük Gürültülü Blok Dönüştürücü) doğru ayarlandığından emin olun. LNB'nin sıkılığını kontrol edin ve gerekirse yeniden konumlandırın.

5. Uydu Alıcısını Sıfırlayın

Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, uydu alıcınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu, tüm ayarları sıfırlayacak ve sıfırdan başlamanıza olanak sağlayacaktır.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala kanal bulamıyorsanız, kalifiye bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 12380 V 27500 frekansını şebeke tarama açık konumda taratacaksın patır patır kanallar dökülecek. Dayzek kullanıyorsan önce onun ayarını da yapmayı unutma!
  • kör tarama yap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.