Şimdi Ara

Uydu Alıcıyı Tvbox'la Lcd Monitöre bağlarken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz bu tür sorunlar yaşıyabiliriz,öncelikle kendimin sonra da herkesin öğrenmesi adına,

*samsung 223bw
    *uydu alıcı
    *forex 5830 tv box analog
    *ps2

ps2+tvbox (YPbPr Kablosu ile bağladım) monitör kablosuyla da tv box'u lcd monitöre

dolayısıyla forexde sadece s-video girişi boş kaldı, s-video girişi vasıtasıyla forexden uydu alıcısına görüntü aktarabilir miyim? yani s-video kablosu vasıtasıyla uydu alıcıdan tvbox'a monitör kablosuyla da tvboxdan lcd monitöre??? Alabilirsem hangi kablolarla hangi kalitede?

uydu alıcının girişlerinin resmini koydum,görüldüğü üzere,s-video çıkışı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 8 Ağustos 2008; 4:22:57 >

• bu bölümde gezen ve bu sorunun cevabını bilen arkadaşlar niye bu mesaja cvp yazma tenezzülünde bulunmazlar anlamam bi bilen cvp versin lütfen
  • Bildiğim kadarı ile TV BOX' un arkasındaki s-video bağlantısı görüntü girişi için değil görüntü çıkışı için kullanılıyor. Bu nedenle uydu cihazından aldığın görüntüyü TV BOX' un s-video' suna aktaramazsın. Ama yine de emin değilim; tv box' un arkasındaki s-video giriş mi yoksa çıkış mı? Eğer çıkış ise uydu alıcıdan görüntü aktarılamaz. Giriş ise görüntü aktarılabilir. Ama bu durumda da uygun kablo bulmak gerekecek. Bir ucu RF out diğer ucu s-video bir kablo gerekli. Veya bir ucu RCA (sarı-kırmızı-beyaz renkte olan) diğer ucu s-video olan kablo gerekli. Bu tür kablolar var mıdır bilemiyorum.

Sonuç olarak öncelikle tv-box' taki s-video bağlantısının giriş mi çıkış mı olduğunu öğrenmek gerekir. Belki kullanma klavuzunda yazıyordur bu. İnternette kullanam klavuzunu aradım ama bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 12 Ağustos 2008; 13:51:59 >
  • teşekkür ederim akay ilgi ve alakandan dolayı müteşekkir olduğumu ve kimsenin cvplamaya tenezzül etmediği bi konuda yardımcı olmaya çalışmanı takdirle karşıladığımı özellikle belirtmek istiorum..

konuya gelince kullanım kılavuzuna göre s-video vga girişi mevcut tv boxta bu bağlamda nasıl bir bağlantı kurabiliriz, tvbox-lcdmonitör ve uydu alıcı arasında..

bu kablo işimizi görebilir mi? scart to s-video kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 16 Ağustos 2008; 4:38:22 >
  • Rica ederim.

Yukarıdaki kablonun SCART ucunu uydu alıcısına, s-video ucunu da TV BOX' a takarsan olması lazım.
    Eğer uydudaki SCART çıkışını TV için kullanıyorsan yani SCART çıkışına başka kablo takılı ise RCA' dan çıkış yapabilirsin. Bunun için daha farklı bir kablo gerekiyor (RCA to S-VİDEO). Piyasada böyle bir kablo var mı bilemiyorum.
    Tekrar belirteyim; en önemli husus TV-BOX' un arkasındaki s-video' nun görüntü çıkışı için değil görüntü girişi için olmasıdır.
    Kablolar ile ilgili olarak elektronik malzeme satan dükkanlardan bilgi alabilirsin. Kabloyu satın alacağın zaman satıcıya sor işime yaramazsa iade edebilirmiyim diye.

RCA çıkışı (uydu cihazının arkasında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 16 Ağustos 2008; 11:11:24 >

• Bende receiverımı monitöre Forex tv kartı ile bağlamak istedim ama ithalatçısından aldığım bilgiye göre bu bağlantıyı receiverın anten çıkışından alıp tv boxun anten girişine vermem gerekiyormuş. Dijital bir görüntüyü aktarırken bağlantıyı anten giriş çıkışları üzerinden yapmak hiç sağlılklı olmayacağını düşündüğümden denemedim bile. Bunun yerine Forexi zararına satıp onda daha pahalı ama kesin çözüm olan Aver Tv Box9 ile tüm sorunlarımı çözdüm.Belki biraz masraflı ama kesin çözüm.
  • En kolay yol uydu alıcının RF OUT' undan (tv çıkış) TV BOX' un anten girişine (RF İN) bağlantı yapılması. Fakat arkadaş TV-BOX' un anten girişini başka cihaz için kullandığını; sadece s-video girişinin boş olduğunu söylemişti.

Bağlantı konusunda Avertv Box9' un avantajı fazla ise yeni tv box alacak arkadaşların bunu göz önünde bulundurması iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alpakalp, uydu alıcısından tvbox' a görüntüyü aktarırken hangi bağlantıyı kullanıyorsunuz? Şu anda kullandığın bağlantı dışında başka hangi yollarla bağlantı yapılabiliyor? RCA' dan (uydu) RCA' ya (tvbox). RF OUT' tan S-VİDEO' ya gibi....
    Mümkünse, cevaplarsan memnun olurum.
  • Sanırım bir yanlış anlaşılma var şöyleki.. arkadaş forex i satıp avermedia almış ama aldığı avermedia modeli de analog tv görüntüsü destekliyor bizse burda DİJİTAL tv görüntüsünden bahsediyoruz,dijital görüntü alabilmek için uydu receiver'ı nasıl forex tv box a bağlacağımız tartışıyoruz forex de ANT IN girişi analog yayınlar için ve ben normal analog bir kabloyla denediğimde istediğim kadar net bir görüntü alamadığım için uydu alıcı forex'le lcd monitöre bağlamak istiyorum..

Avermedi DVI Box 9
    Support resolution up to 1920x1200(PIP only support resolution up to 1680x1050 60Hz)
    Analog TV system : NTSC/ PAL/SECAM(Except SECAM-L)
    Transparent Picture-in-Picture
    16:9/16:10 wide screen
    Picture Pause
    Support switch able input sources(TV , S-Video, Composite-Video, PC, Component)
    Color/Edge enhancement
    Auto power off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 16 Ağustos 2008; 22:02:34 >

• SLaYeR KiNG

Yav kardeş aynı tv box tan bende de var inca 22 inch monitöre bağladım. Ps2 bağladığımda görüntü siyah beyaz ve ya yeşil sarı tona dönüştü. Ne denediysem nanay. Component ve composit bağlantı denemelerimdede değişen bişey olmadı.

Sende görüntü nasıl. Bu arada ps2 çipli. Tv de ve dvd de sorun yok. kabloları sök tak değiştiriyom hangisini kullancaksam. Ama PS2 maalesef yeşil dev hulk tonunda.

Sırf bu yüzden ps2 tamircisini aradım aynı sorun ondada varmış aver tv box al dedi. Şimdi sendeki görüntü iyiyse bi terslik var bu işte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLaYeR KiNG

s-video girişi vasıtasıyla forexden uydu alıcısına görüntü aktarabilir miyim?

Aktaramazsınız.

quote:

yani s-video kablosu vasıtasıyla uydu alıcıdan tvbox'a monitör kablosuyla da tvboxdan lcd monitöre???

Uydu alısının scartından tvbox s-video girişi için resimdeki dönüştürücüyü kullanabilirsin. Bir çok yerde bulunuyor.

quote:

Alabilirsem hangi kablolarla hangi kalitede?

Dönüştürücüler daima kalite kaybına neden olur. Dönüştürme yapsanızda yapmasanızda en iyi iletken altın olduğuna göre altın uçlu kullanmak kaybı azaltır.

ForexTv anten girişine uydu alıcıyı bağlayın. Kanalları uydu alıcısından değiştirin.

quote:

Sanırım bir yanlış anlaşılma var şöyleki.. arkadaş forex i satıp avermedia almış ama aldığı avermedia modeli de analog tv görüntüsü destekliyor bizse burda DİJİTAL tv görüntüsünden bahsediyoruz,dijital görüntü alabilmek için uydu receiver'ı nasıl forex tv box a bağlacağımız tartışıyoruz forex de ANT IN girişi analog yayınlar için ve ben normal analog bir kabloyla denediğimde istediğim kadar net bir görüntü alamadığım için uydu alıcı forex'le lcd monitöre bağlamak istiyorum..

Avermedi DVI Box 9
    Support resolution up to 1920x1200(PIP only support resolution up to 1680x1050 60Hz)
    Analog TV system : NTSC/ PAL/SECAM(Except SECAM-L)
    Transparent Picture-in-Picture
    16:9/16:10 wide screen
    Picture Pause
    Support switch able input sources(TV , S-Video, Composite-Video, PC, Component)
    Color/Edge enhancement
    Auto power off

O zaman boşuna tartışmayalım dijital görüntüyü sadece DVI-D bağlantı ile aktarırsınız. Bütün aygıtlarınızda DVI-D veya DisplayPort varsa dijital aktarım olur değil ise dijital görüntü analog görüntüye dünüşür. Kısaca hadi uydu alıcı ile ForexTV'yi dijital olarak bağladınız LCD monitöre analog VGA ile aktaracaksınız.

Avermedia'da saçmalamış 1920x1200 DVI çıkış ama girişler analog. Satış taktiği olsa gerek.

Net görüntü alamıyorsunuz çünkü RF kablosu ForexTV tunerine bağlandığı için anten gibi görev yapıyor. Uydu alıcısının ayarlarından RF frekansını arttırın. Her arttırdığınızda ForexTv frekansınıda arttırın. Boş bir frekansta iyi görüntü alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 5 Aralık 2008; 2:16:27 >

• quote:

bu bölümde gezen ve bu sorunun cevabını bilen arkadaşlar niye bu mesaja cvp yazma tenezzülünde bulunmazlar anlamam bi bilen cvp versin lütfen

Kusura bakmayın sorduğunuz an hazır kıta bulunamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.