lg 47lm615s televizyon aldık. Televizyonun içinde dahili uydu alıcısı var. Sanıyorum bir tane çanak anten almam yetecek gibi.Ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Tek başıma yapabileceğim birşey mi? Televizyonun uydu alıcısı bana yeter mi? Ya da 2 tane çanak anteni alsam 2 ayrı uydu görüntüsünü alabilir miyim? Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Radical_Dreamer
lg 47lm615s televizyon aldık. Televizyonun içinde dahili uydu alıcısı var. Sanıyorum bir tane çanak anten almam yetecek gibi.Ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Tek başıma yapabileceğim birşey mi? Televizyonun uydu alıcısı bana yeter mi? Ya da 2 tane çanak anteni alsam 2 ayrı uydu görüntüsünü alabilir miyim? Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Hayırlı olsun bende geçen hafta senin gibiydim. Ankara Ulus Batuhan elektronik'ten çanak + lnb + Kablo alıp taktım ama 2 gün uğraştım ayarlayamadım. Usta sadece ayarlamak için 30 TL talep etti inat ettim çağırmadım. Daha sonra şans gele hellas sat yunan uydusunu buldum. http://www.dishpointer.com/ dan yardım alarak evime göre yön ayarını yaptım daha sonra ufak ayarlamalarla Türksat'ı yakaladım. TRT HD ve TRT1 HD haricinde tüm türksat yayınlarını güzel gösterdi. Uyducuya bu gün tekrar gittim derdimi anlattım sonunda 5 tl daha fazla vererek gürültü oranı 0.1 db olan başka bir LNB aldım sonuç TRT HD ve TRT1 HD için çok süper değil ama şu an tüm kanallar izlenebilir durumda. Elin biraz tornaida matkap işine yatkınsa kendin yapabilirsin.