Şimdi Ara

Uydudan film izleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uydum linkteki :http://www.skytech.com.tr//Tr-TR/main.asp?ID=52&CID=35
    bu uydu ile TV den kayıt yaptığımda .mpg olarak kaydediyor ve de görüntü kalitesi
    TV kalitesinde oluyor. Ama internetten indirdiğim filmlerin kalitesini düşürmezsem
    izlenmeyip hata veriyor. Kaliteyi iyice düşürünce de kocaman Tvde görüntü çok kötü
    oluyor. ne yapabilirim Hd olmasına gerek yok HD olmayan normal Tv kalitesi kadar olsun
    istiyorum yani o TVden kayıt yapıncaki kalite gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: UgurTTT

Merhaba arkadaşlar
    uydum linkteki :http://www.skytech.com.tr//Tr-TR/main.asp?ID=52&CID=35
    bu uydu ile TV den kayıt yaptığımda .mpg olarak kaydediyor ve de görüntü kalitesi
    TV kalitesinde oluyor. Ama internetten indirdiğim filmlerin kalitesini düşürmezsem
    izlenmeyip hata veriyor. Kaliteyi iyice düşürünce de kocaman Tvde görüntü çok kötü
    oluyor. ne yapabilirim Hd olmasına gerek yok HD olmayan normal Tv kalitesi kadar olsun
    istiyorum yani o TVden kayıt yapıncaki kalite gibi

Şimdi sorunun özü şudur !

Bu sorundan forumlarda çeşitli defalar bahsettim. Kimse ilgilenmedi. Ama ara sıra da olsa, sizin gibi ilgilenenler çıkıyor...

USB aktarımla yapılan kayıtlarda, geri oynatımlar hep sorunludur.

Bu geri oynatım işi, uydu cihazından yapılan kayıtta da söz konusu olabilir. Stream ( uydu data akışı )'den gelen yayın, HDD'e kayıt esnasında, video'nun yoğunluk içerin bölümleri olabilir. Özellikle, film ve benzeri medyaların hareketli sahnelerinde yoğun veri aktarımı olur.

İşte kaydedilen medya, USB HDD üzerinden oynatımda, bu yoğunluk içerin bölümlere geldiği zaman ya takılmalı, donmalı olur. Yada veri USB 2.0 portundan aktarılamadığı için, video oynatımı başlayamaz.

Kısaca; USB 2.0 portu kullanılmak suretiyle, HDD üzerinden yapılan oynatımlar hep sorunlu maalesef... Bu sorunun asıl kaynağı USB 2.0 portunun aktarım hızının yetersizliğidir.

Üreticiler bu yetersizliği bildikleri için e-sata port'lu cihazlar çıkarmıştır. Bazı uydu cihazlarında e-sata portu bulunmaktadır.

Uydu cihazlarının bu tür medya özelliklerini kullanmak isteyenler, e-sata portlu uydu cihazı yada internal disk bağlanan tipteki uydu cihazlarından edinmelidir.

Saygılar, sevgiler.

• Ama TVden kayıt yapılınca sorun olmuyor kaliteli kayıt alıyor
    ve sonra da aynı kaliteyle gösteriyor. ben öyle istiyorum
    sorun usb girişinde olsa onu da oynatmaz
    ayrıca cevabınız için Teşekür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurTTT -- 14 Ekim 2013; 17:01:52 >
  • quote:

Ama TVden kayıt yapılınca sorun olmuyor kaliteli kayıt alıyor
    ve sonra da aynı kaliteyle gösteriyor. ben öyle istiyorum
    sorun usb girişinde olsa onu da oynatmaz

TV'den yada uydu cihazının USB portu üzerinden yapılan kayıtların geri oynatımında da aynı sorunlar vardır. Ben bu sorunları şahsen gözlemledim, tecrübe ettim.

Siz yaptığınız kayıtlarda, denk gelememişsiniz. Ancak, çeşitli video'ları bol bol kayıt edip, gözlemleyin, mutlaka denk geleceksiniz.

Ayrıca USB girişinde sorun var demedim. USB 2.0 portun aktarım hızındaki yetersizlik dedim.

Uydu cihazı yada TV üzerinden yapılan kayıtlarda, kaydı yapan cihaz, kendi içinde zaman kaydırması (time shifting) kullanarak, akan video'yu, üzerindeki geçici hafıza (RAM) yardımı ile koruma altına alır. USB 2.0 portunun kapasitesi dahilinde, veriyi porta doğru pompalar. İşte uydu cihazı içinde oluşturulan bu geçici hafızaya buffer alanı denir. Yani uydu cihazı kayıt esnasında, önce verileri buffer alanına alır, Buffer alanından da, USB 2.0 porta doğru pompalar. Yani kayıt esnasında bu buffer etkisi nedeniyle sorun oluşmaz. Ama geri oynatımda buffer yaratacak bir donanım parçası olmadığı için sorun gözlenir.

Herneyse... Konu hakkında çok daha teknik anlatıma dayalı şeylerde yazabilirim. Ancak bu defa anlaşılmaz olduğu için, kullanıcının kafası iyice karışmaktadır.

Sizin bileceğiniz husus; HDD bağlanmış ve USB 2.0 üzerinden yapılan oynatımlar hep sorunludur.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Ekim 2013; 17:13:40 >

• Bilginize saygım var ama anlamakta zorluk çekiyorum
    Belki evet bir çok deneme yapsam TV kayıtlarında da sorun olur ama
    Internetten indirdiğim dizi ve filmlerin hepsinde sorun var. Arada bir olsa sorun etmem zaten
    480p yaptım yine oynatmadı. Hata verdi. Şimdi 360p deniyorum
    tam olarak kaç olunca oynattığını da pek bilmiyorum ama kalite iyice düşünce oynatıyor o kesin
    acaba codeclerle ilgili birşey olabilir mi?
    Mesela o kendi kodecleriyle kayıt yapıp yüksek kaliteyle yürütüyordr olablir mi
  • quote:

Bilginize saygım var ama anlamakta zorluk çekiyorum
    Belki evet bir çok deneme yapsam TV kayıtlarında da sorun olur ama
    Internetten indirdiğim dizi ve filmlerin hepsinde sorun var. Arada bir olsa sorun etmem zaten
    480p yaptım yine oynatmadı. Hata verdi. Şimdi 360p deniyorum
    tam olarak kaç olunca oynattığını da pek bilmiyorum ama kalite iyice düşünce oynatıyor o kesin
    acaba codeclerle ilgili birşey olabilir mi?
    Mesela o kendi kodecleriyle kayıt yapıp yüksek kaliteyle yürütüyordr olablir mi

Sorun codec'lerle ilgili olsaydı, oynatım hiç başlamazdı...
  • Selamlar ben de de bir sorun var.
    goldmaster usb den kayıtlı bir uydu alııcı var. hd pvr 4600 ,

avi. filmleri oynatıyor. ama codec sorunu var. ama ses var görüntü yok.

sadece bir tane converter buldum , onunla çevirdiğimi oynatıyor. avm converter dı galiba..onunda ortasında reklamı var.. olmuyor tabi,

önerileriniz nelerdir ? Bu iş,i bilenler ne der ?

Hangi converter ı kullanmalıyım. reklamsı falan...bir de inmiş filmlerin nesine dikkat etmeliyim ne yapmalıyım da tv de usb üzerinden oynatsın..

tv.. bildiğin eski tip tüplü tv var şu anda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavbuneyav -- 21 Kasım 2013; 9:48:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Andorid TV'Den Film İzleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.