Şimdi Ara

Uydunet alacaklar mutlaka okusun ve NetMASTER CBW-383Z4 dan uzak dursun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
21.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 383z4 kullanıpta sağlam olan modem tek modem bana gelmiş sanırım :D

arada 4 duvar olduğu halde 5 diş çekmese bile 3 -2 diş çekiyor ama zerre kopma yapmadı çok şükür.
  • 4 yıldır Uydunet kullanıyorum çok şükür daha hiçbir sorun ile karşılaşmadım. Aynı modem bendede var 15 Metreden bile bağlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 25 Haziran 2014; 11:04:29 >
  • daha önceki mesajlarda da yazmıştım bende kopma olmuyordu ama 3 oda öteden çekmeme sorunumu 383z4 e iki tane büyük anten takıp sorunu çözdüm. firma sürekli access point satmak istiyor fakat evde prize bağlı 1 cihaz daha istemediğimden bu çözüme gittim. bence netmaster firmasının modemlerinin kablosuz çıkış gücünü geliştirmesi gerekiyor.

Bir de bu kadar kopma varsa bir kısım bozuk ürünleri de piyasaya sürmüş olmaları muhtemel. Firmanın bu konuda iyi niyetini yazdığı mesajlardan görüyorum, fakat çözüm sağlama oranını bilmiyorum.
    “mutlu müşteri”, memnuniyetini 4-5 kişiye anlatıyor. Oysa, “memnun olmayanlar” 8 ila 13 kişiyle bu konuyu paylaşıyor.
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    bende yan odadan sıfır sinyal geliyorken alttaki usb adaptörü aldım full çekiyor şuan.

daha ucuza geldi. satıp uğraşmadım ancak modem cayır cayır yanıyor ve bazen sapıtıyor. kapat/aç yapmak zorunda kalabiliyorum
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Benim modemde ısınıyor ama sorun çıkartmadı.
  • seko_88 kullanıcısına yanıt
    Ne demek "madem bilginiz var mağduriyet mesajları yazıyorsunuz"?
    Yazdığımı okumadın herhalde.
    İlk mesajın birinci satırı "Bu mesajı tamamen insanları bilgilendirme amaçlı yazıyorum."

Yazdım ki başkaları da mağdur olmasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: u2k

Ne demek "madem bilginiz var mağduriyet mesajları yazıyorsunuz"?
    Yazdığımı okumadın herhalde.
    İlk mesajın birinci satırı "Bu mesajı tamamen insanları bilgilendirme amaçlı yazıyorum."

Yazdım ki başkaları da mağdur olmasın...

Hocam netmaster modemlerin wireless sinyallerinin zayıf olduğu herkes tarafından bilinmekte. Daha önce yazmıştım modemler donanımsal olarak kaliteli olduğu halde üretici firma tarafından kalitesiz antenler kullanılmış.

Modem antenleri ne kadar zayıf olursa olsun 1,5 metreden çekmeme problemi yaşanmaz. Ya donanımsal bir arıza vardır ya da cihazın yakınında başka kablosuz verici vardır. Modem yere yakın bir konumda olabilir, çevresinde sinyal dağıtımını engelleyen bir obje olabilir, yakınında çok fazla elektronik cihaz olabilir. Dolap içerisine yerleştirilmiş olabilir, kısaca bunun gibi kablosuz sinyali zayıflatan çevresel etkenler olabilir kanısındayım.

Ayrıca sinyalden yakınan arkadaşların büyük kısmının 50 mbit bağlantıya sahip olduğunu ve modeme uzak konumlarda bu bağlantı hızının düştüğünü söylemekteler. Benim firmaya en büyük eleştirim zaten bu konuda, bu antenler ile bir evin her yerine 50 mbit bağlantıyı kayıpsız aktarmak çok güçtür.

Bunun dışında kablosuz sinyali ince ayarlar ile iyileştirilebilir. Bendeki cbw 700 modemin kanal numarası 1 iken 10 mbit bağlantım kayıpsız ggeliyor, mesela kanal 11 e geçtiğimde 4 mbit geliyor. Kısaca yazılımsal ayarlar da gerekiyor.

Kısaca demek istediğim sizdeki wireless problemini sizden başka yaşayan görmedim. Kimse 1.5 metreden çekmiyor firmadan uzak dursun demiyorlar.
    Sadece sizde yaşanan bir durumu genelleyip bu firmadan uzak durun tüm modemler sorunlu demek yanlıştır. Docsis 3.0 modemler 2 yıldan fazladır dağıtılmakta, birkaç aydan beri belki daha uzun süredir yeni abonelerin tümüne bu modemler verilmekte.Eğer modemlerin tümü sorunlu olsaydı netmaster firması bana göre faaliyetlerine devam edemezdi.

"Netmaster modemler sorunlu uydunetten uzak durun" demek yerine karşılaştığınız problemi nasıl çözdüğünüzü insanlara aktarsaydınız bence daha yararlı olurdu. Uydunet altyapısı siz de biliyorsunuz adsl den kat kat üstündür. Modemlerin kablosuz sinyali haricinde bir problemleri yoktur.

Ben bu problemi gidermek için 2 çeşit proje yaptım ve iyi sonuçlar aldım

Keşke sadece bir firma olmasaydı adsl gibi 50 çeşit ürün olsaydı, ne yazık ki netmaster tek firma ve bu modemleri kullanmak zorundayız.
    Kırıcı bir söz ettiysem özür dilerim. Sonuçta para verdiğiniz hizmeti sağlıklı bir şekilde kullanamıyorsunuz. Size yakındığım konu bilginiz varken çekmeyen modemle başbaşa kalıp firmanın önünde modem yakma düşüncesinde olmanız. Ne yapalım mecburuz Türksat'ın insanı kazıklamayan fiyatlandırma politikası ve verdiği iyi hizmetler için bu modemlere katlanıyoruz.

Mesajların tamamını okursan "aynı sorunları ben de yaşıyorum" diyen bir çok insan var.

Ayrıca sen avukatı mısın netmaster'ın.

2 kere modem değişti, sorunlarım düzelmedi kısmına da bir dikkat et istersen

Seninle tartışmak için burada değilim. Fikrime katılırsın ya da katılmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u2k -- 26 Haziran 2014; 17:15:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: u2k

Mesajların tamamını okursan "aynı sorunları ben de yaşıyorum" diyen bir çok insan var.

Ayrıca sen avukatı mısın netmaster'ın.

2 kere modem değişti, sorunlarım düzelmedi kısmına da bir dikkat et istersen

Seninle tartışmak için burada değilim. Fikrime katılırsın ya da katılmazsın.

Forumda görüşlerimi yazdıkça birilerinin avukatı oluyorum nedense. Netmaster firmasının tek firma olmasını ve wireless sinyali düşük modem satmasını hemen her mesajımda belirtiyorum.

Ben bu konuda görüşlerimi yazdım tartışmayı uzatmak istemiyorum. Sorununuz firma ile sizin aranızdadır ben de naçizane fikrimi paylaştım. Umarım kısa sürede sorun çözüme kavuşur
  • u2k U kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim senin sorununu bende yaşadım 1 hafta uğraştım ama sonuç alamadım sonra ben türksat çağrı merkezini aradım oradan kanal numarasının değiştirilmesi yönünde bilgilendirme aldım ve istediğim mesafede çekim gücüne ulaştım ve şu söylediğin sağlık bakanlığı avrupa ile aynı çalışmaktadır. ben onuda araştırdım ve doğruluğunu kanıtladılar ttnet e gelince onlar seviyeyi düşürmemişler ve yeni verilen modemlerde onlarda düşürmektedir. Hangimiz mükemmelizki baz istasyonları var ama bir yerden başlamak lazım, ayrıca netmaster modemi gayet iyi kullanıyorum sıkıntım oydu ve o da düzeltildi yani biri kötü diye hepsi kötü olucak diye bişey yok uydunetin hizmeti de güzel. çalışmıyorsa router kullan frekans seviyeni arttıracak cihazlar kullan ben olsam öyle yapardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil_Miyu

Bende senin bahsettiğin problemleri yaşıyorum.Eğerki bu modemlerin kronik sorunu varsa ve bu yetkililer tarafından biliniyorsa kullanıcılara çözüm sağlanmıyorsa ben hakkımı helal etmiyorum modeme verdiğim paranın daha fazlasına router almak zorunda kaldım.Bir firma çok ürün satmak ile büyük olmuyor verdiği destekle büyüyor ve tercih ediliyor.Netmasterın politikasını kim tasarlıyorsa günü kurtarıyor ama ya sonra?Ben hiç netmaster kullanmamışken ilk uydunet bağlatmaya ofise gittiğimde netmaster hakkında çok şikayet var eğerki alternatifim var ise fiyat farkı ne kadarsa ödemeye hazırım başka marka istiyorum diyorsam gerçekten marka hakkında kötü bir algı oluşmuş.

Merhaba kardeşim senin sorununu bende yaşadım 1 hafta uğraştım ama sonuç alamadım sonra ben türksat çağrı merkezini aradım oradan kanal numarasının değiştirilmesi yönünde bilgilendirme aldım ve istediğim mesafede çekim gücüne ulaştım ve şu söylediğin sağlık bakanlığı avrupa ile aynı çalışmaktadır. ben onuda araştırdım ve doğruluğunu kanıtladılar ttnet e gelince onlar seviyeyi düşürmemişler ve yeni verilen modemlerde onlarda düşürmektedir. Hangimiz mükemmelizki baz istasyonları var ama bir yerden başlamak lazım, ayrıca netmaster modemi gayet iyi kullanıyorum sıkıntım oydu ve o da düzeltildi yani biri kötü diye hepsi kötü olucak diye bişey yok uydunetin hizmeti de güzel. çalışmıyorsa router kullan frekans seviyeni arttıracak cihazlar kullan ben olsam öyle yapardım.

Ayrıca bir arkadaş modemin içini açıp göstermiş bu modemin iyi olduğunu gösteriyor ben çekim alanlarını biliyorum açık alanda 20-25 m kapalı alanda 7-15 m civarında

Netmaster modemlerden memnun olmayan sayısı oldukça fazla bunlardan bir taneside benim benim şikayetim çekim gücünden fazla ip çakışmasıydı.Modeme 5-6 kablosuz cihaz bağlandığında resmen kitleniyordu çözümü router almakda buldum bana extra maliyet külfeti oldu sırf ipyi düzgün dağıtsın diye.

Sadece netmaster kullanmakta olmamızın tek sebebi sadece ihaleye tek firmanın katılmasıdır.Neden ihaleye tek firma katıldı , şartlar mı ağırdı yoksa aceleye mi getirildi sebebini bilemiyorum tabiki.

''Uydunet altyapısı siz de biliyorsunuz adsl den kat kat üstündür.'' uydunet alt yapısı bizi Türk telekom omurgasına bağlamaktan aciz olduğu için yurt dışı pinglerde zaman zaman yoğunluklarda paket kaybı zaman zaman ise ping artışları yaşamaktayız tabi tepkime süreleri ile işi olanlar bunları fark ediyor normal kullanıcı tipi bunun farkına bile varmıyor memnun memnun ortada geziyor.

Hız konusuna gelirsek hatlar çok çok yoğun olmadığı sürece 50mbit downdan genellikle 48mbitini 4mbit uploaddanda 3.8mbitini veriyor bu oldukça başarılı veriler.

Ha neden illa uydunette kalıyorsun diyorsan 4mbitin upload hızına ihtiyacım var ttnet bana sağlayamadığı için geçtim yoksa ttnetin ping değerlerinden ve bağlantı stabilliğinden şikayetçi değildim çok fazla.

• Evil_Miyu kullanıcısına yanıt
    evet bu ip cakismasi durumu bendede oluyor fazla cihaz baglandiginda, cok berbat bi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa..

Bende ilk CBW 700 modelini almıştım 150liraya.. modem 7-8 ay sonra bozuldu. Garantisi bitmişti 2. el almıştım fakat 2. el aldığım şahıs 2 ay kullanıp modemi rafa kaldırmıştı TTNET'e geçtiği için..

Modemin wirelessi sürekli kopuyordu o bu şu derken binbir kere müşteri hizmetlerini aradım netmasteri aradım ve en son bana dediler siz yeni modem alın bu modemin tamiri modem fiyatı kadar pahalıdır..

Gidip sizin de bahsettiğiniz CBW 383z modemini aldım ve SIFIR olmasına rağmen Wireless sürekli kopuyor. İnternet keyfine göre kopuyor.. Wireless bir duvar varsa çekmiyor. Gidip ethernet kablosu çektim wireless sorununu az olsa çözdüm de misafir geldiğinde wirelesse giremiyorlar adam akıllı, benim telefonum tabletler vs zaten direk 3g'den bağlanıyor..modem işkencesine değmiyor.

Ben Netmaster modemi gibi ucuz dandik berbat bir ürünü görmedim, en kötü çin malı modem bile bundan iyidir.. Kesinlikle tavsiye ETMİYORUM.

ben modemin kitapçıklarını okudum ve bayağı kurcaladım. dediğin kopma sorunlarını gidermek için arayüze girmen gerekiyor sorunun kalıcı olarak çözülmesini sağlamak için. Bu gibi sorunlarda modeme suç atmak güzeldir. modemin içerisindeki entegre sistemi ttnet modemin entegre sisteminden kaç kat güçlü biliyormusun, uydunet muşterisini düşünüyor içerisindeki radyasyon seviyesi düşük olduğu için diğer odadan bağlanmaya çalıştığında kopma yaşayabilirsin bu gibi durumlarda bilgi sahibi olabilmek için çağrı merkezini aramak gerekir bence

ki 383z modem kullandığını söylüyorsun ben o modemi kullanıyorum ve kanal numarasını en yükseğe çektim 7 metreden çekiyor internete girebiliyorum. çok istersem bir router alırım uydunet sinyali zaten iyi 8 kat aşağıdan bağlanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: anahtar222

quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

Kesinlikle katılıyorum arkadaşa..

Bende ilk CBW 700 modelini almıştım 150liraya.. modem 7-8 ay sonra bozuldu. Garantisi bitmişti 2. el almıştım fakat 2. el aldığım şahıs 2 ay kullanıp modemi rafa kaldırmıştı TTNET'e geçtiği için..

Modemin wirelessi sürekli kopuyordu o bu şu derken binbir kere müşteri hizmetlerini aradım netmasteri aradım ve en son bana dediler siz yeni modem alın bu modemin tamiri modem fiyatı kadar pahalıdır..

Gidip sizin de bahsettiğiniz CBW 383z modemini aldım ve SIFIR olmasına rağmen Wireless sürekli kopuyor. İnternet keyfine göre kopuyor.. Wireless bir duvar varsa çekmiyor. Gidip ethernet kablosu çektim wireless sorununu az olsa çözdüm de misafir geldiğinde wirelesse giremiyorlar adam akıllı, benim telefonum tabletler vs zaten direk 3g'den bağlanıyor..modem işkencesine değmiyor.

Ben Netmaster modemi gibi ucuz dandik berbat bir ürünü görmedim, en kötü çin malı modem bile bundan iyidir.. Kesinlikle tavsiye ETMİYORUM.

ben modemin kitapçıklarını okudum ve bayağı kurcaladım. dediğin kopma sorunlarını gidermek için arayüze girmen gerekiyor sorunun kalıcı olarak çözülmesini sağlamak için. Bu gibi sorunlarda modeme suç atmak güzeldir. modemin içerisindeki entegre sistemi ttnet modemin entegre sisteminden kaç kat güçlü biliyormusun, uydunet muşterisini düşünüyor içerisindeki radyasyon seviyesi düşük olduğu için diğer odadan bağlanmaya çalıştığında kopma yaşayabilirsin bu gibi durumlarda bilgi sahibi olabilmek için çağrı merkezini aramak gerekir bence

ki 383z modem kullandığını söylüyorsun ben o modemi kullanıyorum ve kanal numarasını en yükseğe çektim 7 metreden çekiyor internete girebiliyorum. çok istersem bir router alırım uydunet sinyali zaten iyi 8 kat aşağıdan bağlanırım.

Arayüzünden sorun giderilmemiştir. O kadar da beyin bende de var. Modeme suç atılacak tabi, evde 3 bilgisayar 2 tablet 1 laptop 2 telefon wireless modeme bağlanamıyorsa, sürekli kopuyorsa ve hepsini geçtim forumdaki yüzlerce kullanıcı Netmaster'in modeminin WiFi hakkında bu kadar eleştiri yapıyorsa, kusura bakma arkadaşım bir olay varmış?

WiFi'in kopma sorunu için aradığımda sence yardımcı olmuşmudur müşteri hizmetleri? Ya hepsini geçtim ben mecburmuyum dünya kadar telefon parası sürekli ödeyim işini bilmeyen teknisyenlerin "modemi açıp kapattınız mı" diye yol göstermenin?

Ben neden Router masrafı yaparak cebime zarar vereyim? Ben 1997 yılından beri internet kullanıyorum, dial up bile bu kadar kopmuyordu arkadaş ya :))
    Bunları da geçtim, ömrümde ADSL modemleriyle bir sorun yaşamadım. Zyxel airties tplink kullandım ve herbirini de yıllarca sorunsuz kullandım ve bir kere olsun aniden wireless kopma mı dersin, internet kopma mı dersin, hiç birini yaşamadım.. TTNET kopmanın sebebi oluyordu hep, modemlerin sıfır sorunu vardı.

O yüzden, NetMaster modemi bu kadar öveceğine, sana basit bir olay anlatayım, karşı apartmanımda 70 yaşında çok tatlı bir çift oturuyoru. 20mb kotalı uyduneti bağlatmışlar. Adam torunu ile skype'dan görüşmek konuşmak istiyor fakat o ÇOK SEVDİĞİN Netmaster modemi girişten oturma odasına düzgün çekmiyor ve onun da sürekli kopmalar oluyor. Adam ne anlar sence modem ayarlarına girmeyi? Skype'ı açmak zaten 10dakika sürüyor adam için, yazıları okuyamıyor..

Ayrıca, emin ol o modemin entegrelerini bilince süperzeka ödülünü vermiyorlar.

• Netmaster da bir gün anlayacaktır. Ama inşallah geç kalmış olmaz. "Müşteri daima haklıdır"

Tüm büyük markaların da yaptığı gibi, müşterinizin haksız olduğunu, yalan söylediğini düşünseniz dahi; müşterinizin ufak da olsa ürününüzün doğuştan sorunlu olduğu ve bu yüzden sorun yaşadığı ihtimalini ihmal etmeyiniz....
    Bu kadar insan yalan söylüyor olamaz...

Belki tekrar olacak ama; Ahmet Nazif Zorlu'dan Netmaster'a tavsiye nitelinde bir alıntı....

"Elektroniğe girdiğimizde bize dediler ki ‘Televizyon firmalarının çoğu batıyor, ne işin var bu sektörde!’ Kendi kendime sordum, ‘O halde Uzak Doğusu, ABD’si, Avrupa’sı bu işi ne diye yapıyor. O zaman onlar yapıyorlarsa ben niye yapmayayım?’ dedim ve bu işe soyundum. Vestel’i aldıktan iki hafta sonra Uzak Doğu’ya gittim, orada neler yapıldığını görmeye. Elektronik sektörünü inceledim. Onlar yapıyorsa bende yaparım dedim ve bu işe giriştim. Vestel’i alır almaz da piyasada ne kadar bozuk, hatalı ürün varsa hepsini değiştirttim. O zamanki genel müdürüm karşı çıkmıştı bu isteğime, batarız demişti. Bende ona asıl onları iyi ve sağlam olanları ile değiştirmezsek o zaman batarız demiştim.

Neticede piyasadaki 5 bin tane bozuk Vestel toplatıldı ve yenileri ile değiştirildi. Sonra da ürünlere 3 yıl garantiyi ilk biz getirdik. Yine müdürlerim karşı çıktı, batarız dediler, görüldüğü gibi batmadık, büyüdük, geliştik.”

• Bende de bu model modem var .Daha dün bağlantı internet 4-5 saattir herhangi bi sorun olmadı.Bakalım bende de olucakmı aynı sorunlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modeme para verip almayın eğer taahhütlü alıyorsanız da bir tane router bağlayın sorunsuz kullanırsınız. Ben 2 gün dayanamadım, 1 metreden bile telefonun bağlantısı kopuyordu. Çevresel faktörler vs. bunların hepsi hikaye, wireless sorunlu bu cihazda. Router da 40 lira civarı bir şey.
    Açıklaman için teşekkürler.
    Senin açıklamanı destekler nitelikte olacak ama ben de NetMaster firmasından bir mühendisle, uzun uğraşılarım sonucunda, konuştuğumda aldığım samimi cevapta; Türksat'ın şartnamesinde 2dbi sabit antenler koşulunun olduğunu öğrendim. Hakikaten modemin iç donanımı o kadar da kalitesiz değil fakat anten konusunda (sinyal gücü) sıkıntı olduğu kesin.
    Yalnız burada çok ilginç bir konu daha var; telefonum wireless sinyalini binamın önünden (4. katta oturuyorum) ve binamın arkasından (sinyal zayıf da olsa) alabiliyor. Cihazın güneyinde 5 metre aradaki odamızda full sinyal alıyorum fakat cihazın batı yönünde 5 metre uzaklıkta olan mutfağımda sinyal gücü 1 bazen 2 tırnak.
    Az önce uydu net teknisyenleri gene evdeydi(!), sorunu onlar da gördü, modem arayüz ayarlarından kanal değişikliği yapıp defalarca denediler, sonuç aynı yani sıkıntı var :-) En sonunda onlar da anten'e ve bir ihtimal duvardaki alçı sıvaya faturayı keserek evden ayrıldılar.
    Hadi hayırlısı 22 ay daha çileye devam. Ama modemin hakkını vereyim, baş ucundayken ve ethernet kablo ile cihaz harika. :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: frimaynd

Açıklaman için teşekkürler.
    Senin açıklamanı destekler nitelikte olacak ama ben de NetMaster firmasından bir mühendisle, uzun uğraşılarım sonucunda, konuştuğumda aldığım samimi cevapta; Türksat'ın şartnamesinde 2dbi sabit antenler koşulunun olduğunu öğrendim. Hakikaten modemin iç donanımı o kadar da kalitesiz değil fakat anten konusunda (sinyal gücü) sıkıntı olduğu kesin.
    Yalnız burada çok ilginç bir konu daha var; telefonum wireless sinyalini binamın önünden (4. katta oturuyorum) ve binamın arkasından (sinyal zayıf da olsa) alabiliyor. Cihazın güneyinde 5 metre aradaki odamızda full sinyal alıyorum fakat cihazın batı yönünde 5 metre uzaklıkta olan mutfağımda sinyal gücü 1 bazen 2 tırnak.
    Az önce uydu net teknisyenleri gene evdeydi(!), sorunu onlar da gördü, modem arayüz ayarlarından kanal değişikliği yapıp defalarca denediler, sonuç aynı yani sıkıntı var :-) En sonunda onlar da anten'e ve bir ihtimal duvardaki alçı sıvaya faturayı keserek evden ayrıldılar.
    Hadi hayırlısı 22 ay daha çileye devam. Ama modemin hakkını vereyim, baş ucundayken ve ethernet kablo ile cihaz harika. :-)

Hocam teknoloji çağındayız kaderinize razı olmayın. Bu cihaza çok pratik bir şekilde sma anten soketi takılabiliyor, elimde ara kablo olsaydı yardımcı olurdum
    netmaster wds 300 cihazı alarak modemle kablosuz olarak köprüleme yapabilirsiniz. bu sayede sinyal sorununuz kalmaz.

elinizde access point varsa bunu da kullanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 26 Aralık 2014; 16:04:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.