Şimdi Ara

Uydunet alacaklar mutlaka okusun ve NetMASTER CBW-383Z4 dan uzak dursun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
21.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha geçen tp-link in adsl2+ modemini 40 liraya aldım sıfırını

10 liraya da 8 db anten aldım sıfır oda

50 liraya on numara modemim oldu

benim anlamadığım hadi tp-link yabancı çinden ithal geliyor

air-ties yerli

niye uydunet için modem yapmıyor

netmaster da netmaster tek seçenek
  • bendede aynı sıkıntı var kablo ile bağlanınca kusursuz işliyor modem ha arada ip de sıkıntı oluyor onuda telefonla düzeltiyorum ama mobil cihazlardan telefonu üstüne koysam bile modemi yine bağlanmıyor müşteri hizmetlerini arasam bana yeni modem verirlermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Orijinalden alıntı: frimaynd

Açıklaman için teşekkürler.
    Senin açıklamanı destekler nitelikte olacak ama ben de NetMaster firmasından bir mühendisle, uzun uğraşılarım sonucunda, konuştuğumda aldığım samimi cevapta; Türksat'ın şartnamesinde 2dbi sabit antenler koşulunun olduğunu öğrendim. Hakikaten modemin iç donanımı o kadar da kalitesiz değil fakat anten konusunda (sinyal gücü) sıkıntı olduğu kesin.
    Yalnız burada çok ilginç bir konu daha var; telefonum wireless sinyalini binamın önünden (4. katta oturuyorum) ve binamın arkasından (sinyal zayıf da olsa) alabiliyor. Cihazın güneyinde 5 metre aradaki odamızda full sinyal alıyorum fakat cihazın batı yönünde 5 metre uzaklıkta olan mutfağımda sinyal gücü 1 bazen 2 tırnak.
    Az önce uydu net teknisyenleri gene evdeydi(!), sorunu onlar da gördü, modem arayüz ayarlarından kanal değişikliği yapıp defalarca denediler, sonuç aynı yani sıkıntı var :-) En sonunda onlar da anten'e ve bir ihtimal duvardaki alçı sıvaya faturayı keserek evden ayrıldılar.
    Hadi hayırlısı 22 ay daha çileye devam. Ama modemin hakkını vereyim, baş ucundayken ve ethernet kablo ile cihaz harika. :-)

Hocam teknoloji çağındayız kaderinize razı olmayın. Bu cihaza çok pratik bir şekilde sma anten soketi takılabiliyor, elimde ara kablo olsaydı yardımcı olurdum
    netmaster wds 300 cihazı alarak modemle kablosuz olarak köprüleme yapabilirsiniz. bu sayede sinyal sorununuz kalmaz.

elinizde access point varsa bunu da kullanabilirsiniz

Ben de bunu anlamıyorum. Forumda birkaç kişi sürekli netmaster bekçiliği yapıyor.
    Sanki hiç başka router markası kalmadı, netmasterdan kazığı yemişiz.... dostum deliler mi kovaladı bizi gidip yine netmaster router alıcaz????

• quote:

Orijinalden alıntı: the_doctor_

quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Orijinalden alıntı: frimaynd

Açıklaman için teşekkürler.
    Senin açıklamanı destekler nitelikte olacak ama ben de NetMaster firmasından bir mühendisle, uzun uğraşılarım sonucunda, konuştuğumda aldığım samimi cevapta; Türksat'ın şartnamesinde 2dbi sabit antenler koşulunun olduğunu öğrendim. Hakikaten modemin iç donanımı o kadar da kalitesiz değil fakat anten konusunda (sinyal gücü) sıkıntı olduğu kesin.
    Yalnız burada çok ilginç bir konu daha var; telefonum wireless sinyalini binamın önünden (4. katta oturuyorum) ve binamın arkasından (sinyal zayıf da olsa) alabiliyor. Cihazın güneyinde 5 metre aradaki odamızda full sinyal alıyorum fakat cihazın batı yönünde 5 metre uzaklıkta olan mutfağımda sinyal gücü 1 bazen 2 tırnak.
    Az önce uydu net teknisyenleri gene evdeydi(!), sorunu onlar da gördü, modem arayüz ayarlarından kanal değişikliği yapıp defalarca denediler, sonuç aynı yani sıkıntı var :-) En sonunda onlar da anten'e ve bir ihtimal duvardaki alçı sıvaya faturayı keserek evden ayrıldılar.
    Hadi hayırlısı 22 ay daha çileye devam. Ama modemin hakkını vereyim, baş ucundayken ve ethernet kablo ile cihaz harika. :-)

Hocam teknoloji çağındayız kaderinize razı olmayın. Bu cihaza çok pratik bir şekilde sma anten soketi takılabiliyor, elimde ara kablo olsaydı yardımcı olurdum
    netmaster wds 300 cihazı alarak modemle kablosuz olarak köprüleme yapabilirsiniz. bu sayede sinyal sorununuz kalmaz.

elinizde access point varsa bunu da kullanabilirsiniz

Ben de bunu anlamıyorum. Forumda birkaç kişi sürekli netmaster bekçiliği yapıyor.
    Sanki hiç başka router markası kalmadı, netmasterdan kazığı yemişiz.... dostum deliler mi kovaladı bizi gidip yine netmaster router alıcaz????

Hocam ben bu markanın bekçiliğini yapmıyorum. Docsis 3.0 modemde wireless sorunları var bu konuda olumlu bir tane yorumum yoktur.
    Hem yazılımsal olarak hem de donanımsal olarak wireless çekiminde sorunların olduğunu her fırsatta dile getirdim

Netmaster router önermemin 2 sebebi var.
    -Öncelikle netmaster router docsis 3.0 modemle kablosuz köprü oluşturabiliyor. Diğer markalarda bridging özelliği tam çalışmayabiliyor.
    Köprülemede netmaster router sorunsuz çalışıyor.

-Bir diğer sebep ise fiyat performans açısından wds 300 routerın diğerlerine göre avantajlı olması. 70 liraya tp link almak yerine modemle uyumlu wds 300 almak daha mantıklı olacaktır.

Ayrıca 383z4 modemin yeni versiyonunu geçen ay kullandım çok memnun kaldım, hem çekim açısından hem de ısınma açısından bir sorun yoktu. Yeni versiyonlar için olmuş diyebilirim.

Hepimiz biliyoruz wireless sorunları var fakat wireless sorunu yaşayanlar ya motorola modem alacaklar ya da router alacaklar başka çare yok. İsteriz ki Uydunet abonelere Motorola veya Cisco modem dağıtsın ama elden bir şey gelmiyor.

• seko_88 kullanıcısına yanıt
    yeni versiyonlar tek antenli mi? nasıl anlayabilirim?
  • Router kullanıyorum kafam rahat.Netmaster CXC-150 ile kullanıyorum ,kabloluyu wi-fi'ye çevirdim. Nazar değmesin bu ay 1 kere kesildi 1 saat içerisinde düzeldi hizmet süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 5 Ocak 2015; 18:14:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 20 mbit sınırsız kullanıyorum hız 10 mbit'lere düşüyor modemi kapatıp açınca düzeliyor sorun modemden mi acaba
  • Selamlar,

Benim Ocak ayına kadar çatır çatır çalışan CXC-150 modemim ile günümü gün ederken internette yavaşlama var diye Türksatı aradım. Direk bağlantı da hız sorunu olmadığını gösterdiler hadi router alalım dedim. Bir tane daha router aldım oda ne o da yavaş aradım Modem de sorun vardır dediler. Netmaster ı aradım direk bilgisayara bağlanınca sorun yoksa modem bozuk değil dediler. Türksatı arayım MAC ID kayıtlarını silsinler dediler. Türksat önce yok öyle bir kayıt tutma bizde dedi sonra bir iki kişiye danıştı ve sildiler yine olmadı. Bu sefer eve geldiler evde modeminiz eski gidin yeni modem alın yada ucuzundan Türksattan alın hakkınız var diyince modem aradım. Tek portlu doc 3.0 modem 150 TL civarı buradan alırsam hem 4 port hem de wireless var ve yarı fiyatından daha ucuza geliyor diye başvurdum. Bu sabah geldiler modemi taktılar. İşim gereği nette toplantı vardı kesildi sonra Teamviewer ile hizmet verdim donmalar oldu ne oluyor demeden bu foruma baktım aldım routerı taktım modeminde wifi devre dışı bıraktım. Sorun şimdilik geçti ama tek portlu modem gibi kullanıyorum.

Yazık kardeşim herkese bu modemi veriyorlarsa herkes bilişimci mi olması lazım router alsın taksın ayar yapsın... Ya Netmaster bu modele bir çözüm sunsun ya da Türksat dağıtımı durdursun.

Bu arada Netmaster destek kötü hizmet vermiyor ben baya bir yardım aldım eski cihazım garantili olmasa da yol gösteriyorlar. Bir soracağım bakalım kanal değiştirme sinyal seviyesi vs. öte wireless kullanımında kilitlenmeler oluyor. Çözümü var mı???

• Tam bende aynı model modem ile ilgili konu açmak için girmiştim herşey yazılmış zaten.Modemin sinyal kuvveti çok düşük uydunete abone olacak varsa bu modemi almasını tavsiye etmem.
  • Ne modemmiş o öyle, nerede ise tüm Türkiye'yi inim inim inletmiş meret, artık kim icat ettiyse..

Bende modemden hız sınırlaması için bakmıştım, teknik destekte bir muhterem arkadaşım wifi ile dağılan internetin hızını kesmek istemişti, epey bir dolaştım hatta klasik adsl modemler üzerinden cevapta yazıp yol gösterdim ki gösterdiğim yolda ilgili kısıtlama ayarlarını bulmasına karşın bir türlü ayarı yapamadılar. Çünkü ayar yapılması gereken kutucuklar aktif değillerdi, biraz araştırma sonrasında CBW--383Z4 modellerinden wifi hız kısıtlama özelliğinin aktif olmadığını, arayüz ile buna müdahele edilemediğini öğrenmiş bulundum. Alıp da eşe dosta paylaştırırım onların bağlantısını sınırlar ben rahatça online oyunlarımda koştururum diyenlere bilgi olsun diye yazıyorum...Öyle bir hayal kurmayın.
  • Kablosuzda uzaklardan sinyal alamama sorunu yaşayanlar için :

http://forum.donanimhaber.com/m_102525967/f_//tm.htm#102525967

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 8 Şubat 2015; 11:53:04 >
  • .Colibri. kullanıcısına yanıt
    Çözümün geçici olduğunu düşünüyorum modem o kadar ısınıyorki hiç zorlamayın garibi.... Bridge moduna alıp bir router takın tek port modem oluyor ama sorunsuz çalışıyor.
  • Ben bu modemde eski adsl modemimi router olarak kullaniuorum ve problemi cozdum. ileriki odadan cekmeme, modemin oldugu odadan ise bazen 24mbit bazen 3mbt hiz alma durumu vardi. Siz de adsl den gectiyseniz eski modeminizi kullanin derim. Ya da ucuz bir router almak daha manyikli gibi yeni bi kablomodem alinacahina

• Sadece az cekse iyi 2 dişe düşünce çekmiyor ve sapitiyor bir de arada net gidiyor ve modemin tüm ışıkları yanıyor bizi enayi yerine koymayalari yok mu deliriyorum ya net kopuyor hem tv hem pc hem telefon baglanamiyor ama bey Efendi'nin hepsi yeşil zaten 2 diste veri aktarimi gerceklesmiyor

• Modemle ilgili sorunumu burada da belirtmiştim. Netmaster'ı aradım firmware upgrade ile sorunumu hallettiler. Ne kilitlenme ne de kablosuz sinyal yetersizliği yaşıyorum. Teknik servisi arayın uzaktan bağlanıp yüklüyorlar. Modem gayet iyi hiç kapatmadım halen performansından memnunum.

http://forum.donanimhaber.com/m_102525967/f_//tm.htm#102551116
  • aynı modemden bende de var ve günde 20-30 kere aç-kapa yapmak zorunda kalıyorum. Gerçekten az çekiyor, ayrıca azıcık yüklenme olunca anında kesiliyor. Hatta yüklenme olmadan da gidip duruyor, kafayı yemek üzereyim. ethernet bağlandı mı wireless komple bitiyor

bu durumdan nasıl kurtulabilirim ? şunu yaptım kurtuldum diyen varsa söylesin, ben de yapacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Router kullanıyorum kafam rahat.Netmaster CXC-150 ile kullanıyorum ,kabloluyu wi-fi'ye çevirdim. Nazar değmesin bu ay 1 kere kesildi 1 saat içerisinde düzeldi hizmet süper.

NetMASTER CBW-383Z4 kullanıyorum şu an hala kesilme vs durumları yok.PS 4 modeme bağlı yan tarafta router var.Sabit ip ile çok uyumlu çalışıyorlar.

Tek sıkıntısı ping değerleri CXC-150 kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 19 Nisan 2015; 22:28:39 >
  • teknik servis geldi, sinyali ölçtüler. modem arayüzünden baktılar. HD kutu ve modemi ayıran splitter ı değiştirdi. bi de merkezden sinyali de açtılar. Şu an modem mükemmel sinyal veriyor :)

çekmeme sorunu modemden kaynaklı değil, modeme gelen hattan kaynaklı..

sorun yaşıyorsanız servisi çağırın, sinyal durumunuzu ölçsünler
  • Çok ilginç bir çözüm olmuş.Onca yıldır internet kullanıyorum modemin kablosuz sinyaline modeme gelen internet hattının etki edebileceğini hiç düşünmemiştim.Aynı teknik servis benim arabanın çalışmayan farlarına baksalardı kesin şanzuman yağını değiştirirlerdi. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıldır uydunetteyım
    öncesinde 1 yıl ttnet kullandım 1 kere bile musteri hizmetlerini aramamıştım.
    son bir yıldır abartmıyorum 100 kere musteri hizmetlerini aradım.
    hele kasım ayında cozulen bır sorunum vardı
    yapılması için 50 kere aradım her seferinde sınyal değerlerınız normal dıyorlardı
    en sonunda mahallenın kutusunda arıza oldugu ortaya cıktı
    sıkayetler artınca farkedebılmısler
    musteri temsilcileri bılgısız
    teknık elemanları yetersız
    modeme hiç girmiyorum bıle
    nerden tutsan elinde kalan bır firma
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.