Şimdi Ara

Uydunet bağlatmak Teledünya sinyal kalitesini düşürür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Telekom taahhüdünden kurtulup özgürlüğe kavuşmama neredeyse 1 hafta kaldı. Şu an için TTneti kapattırıp Uydunete geçmeyi düşünüyorum fakat bir kaygım var;

Hd teledünya abonesiyim ve kabloyu splitter ile ayırıp yan odaya görüntü verdiğimde bile sinyaldeki azalma nedeniyle Hd teledünyada donmalar yaşadım.
    Kabloda yapılan bölme, ayırma vb.. işlemlerde sinyal kalitesinden ödün veriliyor.

Uydunet bağlatsam da başıma aynı şey gelebilir mi? Ne yayın kalitesinde nede internet hızımda kayıp olmasını istemiyorum.

İkisini de kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum, başınıza böyle bir durum geldi mi?
    sorun yaşar mıyım?

(Bölge: İzmir/Manavkuyu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeymisozi -- 22 Ağustos 2010; 18:19:48 >

• Öncelikle kullandığınız splitter çok ama çok önemli. Ben antenciden bir splitter alıp kablotv'yi hem mutfak televizyonuna hemde salona vermek istedim fakat tam anlamıyla bir hüsran oldu. Kabloyu direk T bağlantı ile bölsem bu kadar kötü sonuç almazdım. Uğraştım felan ama sonuç nafile. Daha sonra teknik servisin taktığı splitter ile böldüm görüntüyü ve çok iyi sonuç verdi.

Zaten splitterin yüzüne baktığınızda kalitesi anlaşılıyor. Eski splitterin içinde ne varmış diye açtım ve tam bir rezalet. Arka kapağının iç yüzünde kola firmasının amblemi felan vardı. Yani hurda saclardan yapmışlar. Giriş ve çıkışlar birbirine direk bağlanmış. İçi bomboş. Yani sahte splitter. Tam anlamıyla bir çin malı

Bence bu konuyu teknik servis ile görüşün ve splitteri de antenciden değil Türksattan alın.

• kurulum için geldiklerinde bir splitter kullanmaları gerekecek. modem kurulumdan sonra televizyon yayınında problem var mı diye kontrol ederim ve sorun olursa da almam interneti. acaba 24 ay taahhüt sözleşmesi kurulumdan sonra mı imzalanıyor?
  • Zaten televizyon ve modemi ayırmak için ilk girişe bir splitter koyuyorlar Splitterin TV ve İnternet olmak üzere 2 çıkış var. Yani sorun olacağını zannetmiyorum olursa da teknik servis sorunu çözecektir.
  • Kablosuz modem hediye kampanyasında stoklar dün tükenmiş, yeni abone almıyorlarmış.
    tam telekomdan kurtulacağım derken olacak iş değil
  • Sizin adınıza üzüldüm. Ne yapmayı plânlıyorsunuz. Başka bir kampanyayamı abone olacaksınız yoksa ttnette devam mı?
  • 1- Kablonet bağlattığımda apartman girişine bir kutu içine de adaptör tarzı elektirik (otomat elektiriğine bağlı)ile çalışan bir yükseltici bağladılar.Apartmanda kablotv kulanan çok ve bende + internet bağlattığım için sinyal düşebilir diye yükseltici taktılar.Yükselticide bulunan düğmeleri ayarlayıp sinyali yükselte biliyorsunuz ve sorun çıkmıyor.Onlar kendileri ayarlıyorlar zaten...

2- Modemi kendin almanı tavsiye ederim.Hem sözleşmeden yırtarsın hemde kafan rahat olur.Ben kendim almıştım ve bağlantıya gelen eleman kendin almakla iyi etmişsin.Bizimkiler daha kötü demişti.

Karar senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vandrak

1- Kablonet bağlattığımda apartman girişine bir kutu içine de adaptör tarzı elektirik (otomat elektiriğine bağlı)ile çalışan bir yükseltici bağladılar.Apartmanda kablotv kulanan çok ve bende + internet bağlattığım için sinyal düşebilir diye yükseltici taktılar.Yükselticide bulunan düğmeleri ayarlayıp sinyali yükselte biliyorsunuz ve sorun çıkmıyor.Onlar kendileri ayarlıyorlar zaten...

2- Modemi kendin almanı tavsiye ederim.Hem sözleşmeden yırtarsın hemde kafan rahat olur.Ben kendim almıştım ve bağlantıya gelen eleman kendin almakla iyi etmişsin.Bizimkiler daha kötü demişti.

Karar senin

Turksat'ın takacağı modemin kötü olacağını pek zannetmiyorum. Motorola marka modem takıyorlar.

Kendiniz alırsanız taahhüt derdinden kurtulursunuz. Ama biraz tuzlu olur. Ortalama bir kablosuz modem için 170TL + bağlantı ücreti ödemeniz gerekir.

• kaderime küsüp ttneti 1mbitten, 2mbite yükselttim, gerçi taahhüt hertürlü bitiyor uygun bir modem bulana kadar maçları düzgün izleyeyim bari diye düşündüm(digiturkwebtv).

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-4240+sb5101i-54mbps-kablosuz-uydunet-kablo-modem-kiti/productdetails.aspx?I_ID=41917

sanıyorum bu ürün işimi görür fiyatı da uygun şuanda. Ama uydunet büyük kazık attı bana, çok bozuldum:(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.