Şimdi Ara

Uydunet Download Hızı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende 16mbit internet var TTnet Adsl. 1.7 ile download yapıyorum. 10da biri kadar falan yani. Uydunette durum nasıl acaba?

• Normalde birim hesabı 8 de 1 i olmalıdır byte bit olayından.

Adsldeki olay modeme 16 mbit gelsede kayıplardan ötürü net olarak 16 mbit alınmaz yaklaşık 14 mbit alırsın.O yüzden downloadın 14 mbite oranladır onun 8 de 1 idir.Ama uydunette bildiğim kadarıyla minimum o hızı alırsın, yani sallıyorum 5 mbit kullanırsan enaz 5 mbit alırsın hatta biraz üzerinde de alma durumu oluyormuş galiba.Ona göre 8 de 1 ini hesaplarsın.

Kısacası esasen hepsinde 8 de 1 idir.Sadece adsl de kayıplar olduğundan biz modeme geleni tam almıyoruz fark ondan oluyor ve biz 10 da 1 ini alıyor gibi oluyoruz.Sende esasen net olarak yaklaşık 14 mbit kullanıyorsun 16 değil.
  • Adsl de ortalama %12.5 kayıp oluyor,mesela 8 mbit gelen hat %12,5 kayıp ile 7 mbit e düşüyor ve max download hızı 900 kb civarında oluyor,bu yüzden 8 mbit ile 1 mb download hızı göremiyoruz mesela,aynı orantıda 16mbit tede 2 mb download hızı olmuyor max 1,8 mb gibi bir hızda indiriyor,uydunette ise değişiyor yoğunluğuna bağlı ama kayıbın %7 yi geçtiğini hiç görmedim 5 mbit tarifesindekiler en kötü 4,70 mbit alıyorlar,ben mesela 5 mbitteyim 625 kb ile indiriyorum %3 kayıp var,baya düşük bir oran aslında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 22 Nisan 2012; 1:31:01 >
  • docsis 3.0 modemlerde enteresan testler yapıyorlar genelde bağlantı çok temiz ve hız iyi,
    ama modem şebekeden düştümü şaç baş yolunuyor IP alamıyor,
    1 hafta ankara'yla yazış vb neti zor alıyorsun geri :D,1.5 senede 2 kere başıma geldi birinde 5 günde diğerinde 15 günde çözüldü
    MOTOROLA SBG6580

3mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 22 Nisan 2012; 2:03:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

docsis 3.0 modemlerde enteresan testler yapıyorlar genelde bağlantı çok temiz ve hız iyi,
    ama modem şebekeden düştümü şaç baş yolunuyor IP alamıyor,
    1 hafta ankara'yla yazış vb neti zor alıyorsun geri :D,1.5 senede 2 kere başıma geldi birinde 5 günde diğerinde 15 günde çözüldü
    MOTOROLA SBG6580

3mbps

bence docsis 3.0 için hala zaman var. bazı bölgelerde adamı sinir hastası edebiliyor.

ancak docsis 3.0 altyapısına tamamen geçildiği zaman alacağım 3.0 modem. (şu an docsis 2.0 olan cbw-700v kullanıyorum)

• uydunetde 10mbps ile sn 1mb hatta 1.1mb down. edebiliyomusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHBSC55

uydunetde 10mbps ile sn 1mb hatta 1.1mb down. edebiliyomusunuz?

yukarıdaki arkadaşın hız testi sonucuna göre saniyede 1,2 mb download edebiliyor olması lazım,en az 1.1 mb download edebiliyordur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben 5 mbit ile sn 'de 580-620 kbit /sn arasi goruyorsam o da 1.1 - 1.2 mb/sn 'yi gorebilmeli. Tabi en uygun durum icin gecerli bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHBSC55

uydunetde 10mbps ile sn 1mb hatta 1.1mb down. edebiliyomusunuz?

Tarifemi 1 ay önce mecburen değiştirdim. Öncesinde 10Mbit bağlantı kullanıyordum ve 1 ila 1.1 arası standart, geceleri de 1.2 sınırını zorluyordu torrentte.
    En azından Beşiktaş civarında durum bu şekildeydi. Şu an 1mbit'lik bağlantı kullanıyorum ve 116kb 124kb arası değişiyor ortalaması.
    Ne olursa olsun Uydunet'in veri kaybı adsl hatlarına göre gözle görülemeyecek miktarlarda bana göre.
  • internetden şebeke başvurusu yaptık gelip bakıcaz dediler altyapınız varmı die cuma gününden beri bekliyom cumartesi pazar tatil pztesi 23 nisan tatil :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.