Şimdi Ara

Uydunet fibere geçtim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde aynı anda en fazla 6 cihaz bağlı oluyor, yoğun trafik kullanan tek cihaz ise benim laptoptur :)
    diğer cihazlar telefon genellikle.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    bana zn modem getirdiler bağlantı acısından önceden evde ttnetin verdigi zte h168 olan modemi kullanıyordum bu gelen zn modem ile atasında bir fark göremedim hatta zn nin cekim gücüne bir kaç wifi programı ile baktım ttnetin modeminden daha iyi wifi veriyor.

belki benimki 25 mbit oldugundan sorun hissetniyor olabilitim ama wifi ilede telefon ve tablet ile test yapınca 23mbit görüyorum.

sonuçta bir asus ac68u nun cekim gücü yok ama ttnetin modeminden daha iyi görünüyor.
    toplamda aksamları 6 telefon 1 smart tv 2 pc bağlanıyor lakin herhangi bir şişmede olmadı.

ya benim beklentim çok az yada milletin beklentisi çok fazla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    Umarım 6 ay sonrada aynı sayıda cihaz bağlantısında da aynı değerleri görürsünüz...
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    anladıgım kadarıyla kullandıkca modem elimizde kalıyor.

peki modemin wifi sini iptal edip router takıp kullansak yine aynı şekilde bizi yorarmı?

bilmedigimden soruyorum. eğer router kurtarıyorsa sadece router alayım. asus router alıp su torrent olayınıda modem üzerinden cözmeyi planlıyorum.

yoksa herkesin gibi bende dert yanmayayım amazondan bir tp kablo modem siparisi vereyim. 30 güne anca gelir :)

önceden asus modem kullanıyordum bozulunca yenisini almadım ttnetin modemine geçtim gerci attan inip eşşege binmiş gibi oldum ama alışdım. beklentim düşük galiba :)

ayrıca aklıma gelmişken söyleyeyim neredeyse hiçnir torrent sitesi açılmıyor modemde dns yok cihaz üzerinden dns girince hız düşüyor 13-16 arasında geziyor. acaba siz bu sorunu nasıl alıyorsunuz dns olmayınca hız tamam ama siteleri açmıyor. dns oluncada hız düşüyor. dns olarak google veya yandex giriyorum. dns tavsiyesi olan varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 22 Kasım 2016; 12:02:19 >

• Arkadaşlar 383-z4 modeme bayağı bir giydirmişsiniz biz senelerdir kullanıyoruz çok dikkat etmedim açıkçası neleri problemli ? Uydunetin yeni kampanyasına geçeceğiz önümüzdeki ay 2 yıl taahhütlü modemi de aylık 2 tl taksitli veriyorlarmış zn modeme geçmeye değer mi sizce ? Elimizdeki modem hala sağlam sorunsuz kullanıyoruz ama zn de ne gibi bir iyileşme olur internette ?
  • MekatronikMühendisi kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende kablonet kullanıyorum arıza kaydı bıraktım gelip arızamı çözdüler istersen şikayet kaydı bırak çağrı merkezinden yardımcı oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

Bugün kurulum gerçekleşti. Kurulum esnasında evde değildim. Eleman gelmiş kurmuş ve gitmiş. Getirdiği modem ne olsa beğenirsiniz? Z4 tabiki. Hemen aradım müşteri hizmetlerini. Geçmiş görüşme kayıtlarına bakın, ben sizden ZN modeli talep ettim, ekipleriniz bana Z4 getirmiş dedim. Şikayet kaydı açtılar tabi. yarım saat sonra falan kurulumu yapan şehrimdeki kurulum ekibi aradı. ellerinde ZN modeli olmadığı, bölgeden Z4 gönderdikleri için onu kurduklarını söylediler. Ben de ZN talep etmiştim, parasını ödeyeceğim şeyin seçimini yapmak durumundayım, buna siz karar veremezsiniz. Olayı hukuki boyutlara taşıtmayın bana" dedim.
    Daha sonra bölgeden bir telefon daha geldi, il müdürlüğüne gidip xyz bey'in gönderdiğini söyleyeceğimi ve bana ZN modem tahsis edeceklerini söyledi. Hemen z4'ü toplayıp müdürlüğe gittim. Z4 alıp ZN verdiler. Onu kurdum, OBBS'yi de kapattım. Şu an 40Mhz'de ve kablosuz 24mbps hız alıyorum.
    Z4dense ZN tercih ederim her türlü. Kötünün iyisi en azından. Şu anlık bir problemle karşılaşmadım, çekim gücü de iyi. Ummadığım yerlerde çekiyor. Router'ı da kaldırdım, daha sonra ileride lazım olursa kullanırım mutfak tarafına doğru.

Teşekkürler bilgi için.

Buradan durumum da emsal teşkil etsin, aynı durumda olanlar benim adımlarımı uygulayabilir. Ben de sonuç verdi.

Ip Tv durumlarınız nasıl acaba? Digitürk Play sıkıntılı demiş arkadaşlar. Ben yurtdışı ip tv kullanıyorum herhalde daha sıkıntılı olacaktır. Sizde durum nasıl? Seyirturk uygulaması kullanıyor musunuz? Diziay, dizigold, dizimag gibi sitelerden video izliyorum ben o uygulamayla adsl'de sorunsuz. Sizin var mı deneyim bu konuda?

Haftaya bağlatacağım artık herhalde. Hem bu telekom dandikliğinden bıktım hem kablo tv rahat bir olay hem de yaklaşık 40 lira daha az vereceğim artan parayla digiturk play ve ip tv yerine lig tv'ye uydudan abone olmak da mümkün.

:::::EDİT::::

Edit:https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-yaklasik-bir-gunluk-kesinti
    https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-internet-baglanti-problemi
    https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-genel-ariza
    https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-teledunya-turksat-surekli-surekli-kesilen-yayin
    https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-yayin-ve-internet-yok
    https://www.sikayetvar.com/kablo-tv-yayin-surekli-gidiyor

Defalarca yaşadığım şeyler. Bulaşmayıp telekom altyapı rezaleti ile en azından 24 saat kesintisiz yaşamaya devam. Türkiye'de yaşamanın doğal sonuçları herhalde. En çok parayı verip en dandik hizmeti alıyoruz. En çok parayı verip en dandik arabalara biniyoruz. Herşeyde durum bu maalesef. Yukarıda eklediğim şikayetler son 1 aya ait. Sormuştum ama kısa bir araştırmayla vazgeçtim. Yine de varsa memnuniyet/şikayetlerinizi ip tv konusunda merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 16 Aralık 2016; 2:2:16 >

• engunaydin E kullanıcısına yanıt
    hiçbir sorun yaşamadım. digiplay'i gayet güzel izliyorum ihtiyacim olduğunda. videolarda v.s. sıkıntı yaratmadı henüz. gayet iyi.
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    Turksatin fiber alt yapisi bizim adreste olmadigi icin maalesef kullanamiyorum ama kullanan yakinlarim var ve gayet memnunlar hizi fiber oldugu icin gayet iyi oldugunu soyluyorlar o yuzden bence hic supheniz olmasin bilgi icinwww.turksatabonelik.com.tr bu adresten detayli bilgi alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynp0 -- 18 Aralık 2016; 22:55:45 >
  • şu an bana göre en kaliteli hızmet ve hız kablonette.arıza durumunda çok çabuk geliyorlar. hele yaklaşık 10 gun önce bir inyal sorunu için yarım saat içinde geldiler. belki ekip bizim caddede oldugu için çabık gelmiş olabilirler.bir de şu var kablonet kaç ilde mevcutsa her ile bakan arıza ekibi ayrı şirket.bu yuzden hızmet farkı oluyor.
  • bir de şu var.benım yollarda,caddelerde gördugum fiber kablo turuncu renk.bizim apartmana gelen böyle kablo degğil.10-12 yıl öncesi apartmandaki kablo ve kutu aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

bir de şu var.benım yollarda,caddelerde gördugum fiber kablo turuncu renk.bizim apartmana gelen böyle kablo degğil.10-12 yıl öncesi apartmandaki kablo ve kutu aynı.

O kablo 2.2 yada 1.1 mm çaplı koaksiyel kablo. Fiber çok yakın bir noktada sonlanır ve etrafındaki 20-30 binaya koaxiel kablo ile gider. Bu durum ekonomik olduğu için tercih sebebidir ama artık genelde her binay ayrı fiber çalışması var.

Hız olarak fark göremezsiniz buda ayrı bir bilgi olarak kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

bir de şu var.benım yollarda,caddelerde gördugum fiber kablo turuncu renk.bizim apartmana gelen böyle kablo degğil.10-12 yıl öncesi apartmandaki kablo ve kutu aynı.

O kablo 2.2 yada 1.1 mm çaplı koaksiyel kablo. Fiber çok yakın bir noktada sonlanır ve etrafındaki 20-30 binaya koaxiel kablo ile gider. Bu durum ekonomik olduğu için tercih sebebidir ama artık genelde her binay ayrı fiber çalışması var.

Hız olarak fark göremezsiniz buda ayrı bir bilgi olarak kalsın

teşekkurler.
  • MekatronikMühendisi kullanıcısına yanıt
    hocam hangi ilde kullanıcısınız ?
  • DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt
    hocam her bölgede aynı şekilde türksat a.ş belirlemiş oldugu bir arız kapatma süresi vardır 5 sat içinde arıza yapılarak kapatılması gerekmektedir. türksat a.ş bu konuda katıdır biraz
  • 1.5 ay kablonet kullandıktan sonra tahattutu bozdum. Online oyunlarda cok fazla ms oluyor. Ip tv de falanda donmalar oluyordu. Super online gectim. Sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

hiçbir sorun yaşamadım. digiplay'i gayet güzel izliyorum ihtiyacim olduğunda. videolarda v.s. sıkıntı yaratmadı henüz. gayet iyi.

Ustam rahatsız ettim tekrar ancak bu dsmartnet ve türk telekom altyapısı delirtti yine maçta. Maçı izleyemedim. Sizin kablonet deneyimi sorunsuz devam ediyor mu? Bilhassa akşam saatlerinde 18-21 arası? O saatler biraz daha yoğun sanki sorunlar artıyor ADSL'de. İzleyemedim resmen, akşam 5 gibi gittiğim bir işyerinde ise kablonet vardı ip tv android üzerinden sorunsuz açtı ama işyeri sahibi yine de çok şikayetçiydi kesinti ve hız sorunlarından. İki arada bir derede kaldık resmen ama ttnet ve dsmart ile de paramla rezil oluyorum. Kesilecek de olsa geçmeyi düşünüyorum artık çaresizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: MekatronikMühendisi

1.5 ay kablonet kullandıktan sonra tahattutu bozdum. Online oyunlarda cok fazla ms oluyor. Ip tv de falanda donmalar oluyordu. Super online gectim. Sorunsuz.

Hangi şehir? Benim zaten dediğiniz sorunlar ADSL'de kabarık ama sizin şehri de merak ettim. İzmir ise semti de merak edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

1.5 ay kablonet kullandıktan sonra tahattutu bozdum. Online oyunlarda cok fazla ms oluyor. Ip tv de falanda donmalar oluyordu. Super online gectim. Sorunsuz.

Hangi şehir? Benim zaten dediğiniz sorunlar ADSL'de kabarık ama sizin şehri de merak ettim. İzmir ise semti de merak edeceğim.

Konya.Ama şehirle alakası yok. Şikayer sitesine bak herkesde aynı sorun var. Bazıları youtube ye video bile atmış.Online oyun oynayanlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Konya.Ama şehirle alakası yok. Şikayer sitesine bak herkesde aynı sorun var. Bazıları youtube ye video bile atmış.Online oyun oynayanlar.

3 mbs yerine 1.5 mbs ancak alıyorum şu an. Bıktım ADSLden ve Türk Telekomdan. Daha önce 3 sene uydunet kullandım. Kesintiler illallah ettirmişti ama şu durum da rezalet yani. Gidecek yer yok, hizmet yok. Uydunet ve kablo tv beraber kesilirdi. Ne internet ne de tv kalırdı. Ne yapsam bilemedim... Uydunet en azından ucuz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.