Şimdi Ara

Uydunet fibere geçtim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıllık uydunet adsl kullanıyordum. bugün 25/75'e geçtim. Fiber altyapısı nasıl uydunetin? Kopmalar dalgalanmalar yaşıyor musunuz?
    ayrıca son verilen modemlerde kopma, sinyal sorunu yaşıyor musunuz? ZN modeli sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de superonline fiberden geçmeyi düşünüyorum. Konu takip.
  • Uydunette adsl yok. Uydunet in cogu noktada altyapisi fiber turktelekom ile beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

Uydunette adsl yok. Uydunet in cogu noktada altyapisi fiber turktelekom ile beraber.

uydunet kullanıyorsam fibere de altyapım müsaittir mi demek oluyor bu?
    apartmanda uydunet kutusu var, haliyle 6 yıldır da uydunetteyim.
    yani fiber için ekstra bir altyapıya gerek yok değil mi sorun çıkartmasınlar da ...
  • Métropol kullanıcısına yanıt
    Uydunetin Adsl Vdsl yada Fiberle alakası yoktur Kablonet farklıdır her hızı verebilir 16 24 50 100 mbit gibi :) İstediğin hızı sıkıntısız alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mzlm42 -- 12 Kasım 2016; 23:3:10 >
    Arkadaş yanlış bilgi ile yazmış yanıltıcı bilgi yani... Uydunet zaten fiberdir ; adsl ile ilgisi yoktur...
  • angara dikmende son derece iyi bu ay başı olan sıçışı saymazsak eğer..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uydunet en başından beri fiber hizmeti verir yani Kablonet demek uydunet için en iyi tabirdir.
    ADSL - VDSL Farklı hizmetler. Telekomun Bakır kabloları üzerinden verilir.

• o zaman tek sorun modemler mi? umarım gelen sorunlu değildir. ZN gelecek galiba. evin çeşitli noktalarında wireless görmemesi, bağlantı kopmaları, ip çakışmaları yaşamadığım sürece sıkıntı olmaz.
    netmaster router da var bende ama onu kullanırsam wireless güçlenir mi bilgim yok. ikisi aynı anda nasıl kablosuz hizmet verecek ki, hadi verdi diyelim, aynı ağ üzerinden vermeyecek galiba iki farklı ağ gözükecek o zaman wifi listesinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Netmaster CBW-383ZN içerisinde 2 tane 5 dbi'lık anten bulundurduğu için çekim gücü konusunda sıkıntı çıkarmaz.

Kablosuz ayarlarından Obss varlığını kapatırsanız eğer Wireless N 40 Mhz'da gayet rahat bir şekilde kullanırsınız.

OBSS ne işe yarar tam olarak? Kapatmak hangi açıdan fayda sağlar?
  • Uydunet her anlamda dsl den iyidir
    Evde yok ama işte sorunsuz

• edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notropil -- 20 Kasım 2016; 18:6:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notropil

CBW-383ZN li modem kullanıyorum genelde memnunum şikayetlerim ise şunlar mesela 4K içerikli videolarda gündüz vakti ve akşam da dahil olmak üzere kesinlikle donmadan video yu seyir edemezsiniz ama gece yarısından sonra mesela sabaha karşı 4-5-6-7 gibi 1440P de donmadan bakabilirsiniz yoğunluk olmayınca ancak açılıyor ve donmuyor bu durumu eve gelen kişiye anlattım gösterdim kendi şahit oldu gitti aşa kutuya modemi takdı denedi v.s klasik yöntemler bildiğiniz ve sonuç olarak bana biz bukadar yapabiliyoruz dedi ve gitti benim dünyam yıkıldı bu cevapla karşılaşınca yıkıldım resmen adama diyecek söz bulamadım neyse fazla sıkmayım sizleri birinci sıkıntım bu ikincisi ise xbox one ve ps4 de yaşanan klasik ping sorunları bunlarla ilgilide hiç bir şekilde sonuç alamadım köprüleme, extra router dan port açma, kendi modemlerinin tüm ayarlarını kapatma v.s aklınıza ne gelirse hepsi denendi arkadaşlar ve isyan ederek xbox one larımı sattım artık çok sıkıldım çünkü v.s bu arada 100Mpbs download ve 4Mpbs upload olan üyeliğim var takdiri sizi bırakıyorum koblolu net ve kablolu yayın tercih edenler normal kişiler olacak yani evine gelecek televizyonunu açacak sinema v.s seyredecek sonra sıkılıp biraz internete çıkıp e-mail , face , v.s bakacak ve sonrada süper yaw deyip yatacak kişilerin tercih edeceği bir ISS dir (servis sağlayıcı) eğer teknik konulara hakim bu işleri çok iyi bilen bir kişi iseniz saldım çayıra v.s demek durumunda kalırsınız ben yukardada yazdım size benim eve usta girer işi biter ben arkasından onu düzgün hale getiren biriyim ne demek istediğimi anlayan anlamıştır sanırım bu arada benim oturduğum yerde alt yapı malesef adsl ve vdsl için uygun bir tek seçenek kablonet olduğu ve 100megabit verdikleri için bunu seçmek zorunda kaldım çünkü benim işim teknoloji ve internet dolayısıylada işlerim için hızlı net gerekiyor v.s fazla geyik yapmak istemiyorum sonuç itibariyle geçenlerde TürkTelekom ana binasına gittim ve evime ne zaman FİBEROPTİK bağlantının geleceğini sordum bana 2017 de tamamiyle geçilecek dediler bende emrah gibi bir kaç dakkalığına boynu bükükler oynamak zorunda kaldım v.s, arkadaşlar esasında 4.5G ile şu ping olayını denemedim yani xbox one ve ps4 de deneme şansım olmadı fakat hız testlerinde zaten pinglerden başarılı olamayacağımı anladım velhasıl tek çözüm FİBEROPTİK dir şimdi bana bazılarınız kablonetde fiber diyecek bunu biliyorum ama ben evime şu meşhur turuncu rengi olan fiber optik kablonun girmesini ve bana dağıtım yapılmasını istiyorum umarım nedemek istediğimi anlamışsınızdır daha çok yazacak şey var fakat yoruldum artık herkeze ping sorunu olmayan donmayan stabil bir net diliyorum sağlıcakla kalın.

Dediginiz olayi tamami ile bende yaşadım. Evimde ttnet fiber vardi. Hic bir şekilde dalgalanma kopma vs olmuyordu. Fiyattan dolayi ve milletin iyi demesinden dolayi kablonete geçtim. 1 hafta oldu eve 3 kere teknik servis geldi. Her defasinda ayni şeyi söylediler. Ping ve baglanti kopmasından dolayı online oyun oynamayi bıraktım. Digitürk play üyeligim var maçlarda sürekli takilma oluyor sorunu çözemiyorler. Download hizina bakiyorlar normal diyip geçiştirdiler.

• notropil kullanıcısına yanıt
    yazınız için teşekkür ederim. ben zaten online oyun oynamayan bu yüzden de ping'e çok takılmayan biriyim.
    film izlerim ara sıra, download yaparım. geri kalan dediğiniz gibi face twitter genel internet dünyası... ama dediklerinize katılıyorum.

bu arada hala bağlantı sağlanmadı tarafıma çünkü kurulum yapan ekibin elinde ZN modem kalmamış. O yüzden kuruluma da gelemiyorlarmış. Beklemekten başka çarem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: MekatronikMühendisi

quote:

Orijinalden alıntı: notropil

CBW-383ZN li modem kullanıyorum genelde memnunum şikayetlerim ise şunlar mesela 4K içerikli videolarda gündüz vakti ve akşam da dahil olmak üzere kesinlikle donmadan video yu seyir edemezsiniz ama gece yarısından sonra mesela sabaha karşı 4-5-6-7 gibi 1440P de donmadan bakabilirsiniz yoğunluk olmayınca ancak açılıyor ve donmuyor bu durumu eve gelen kişiye anlattım gösterdim kendi şahit oldu gitti aşa kutuya modemi takdı denedi v.s klasik yöntemler bildiğiniz ve sonuç olarak bana biz bukadar yapabiliyoruz dedi ve gitti benim dünyam yıkıldı bu cevapla karşılaşınca yıkıldım resmen adama diyecek söz bulamadım neyse fazla sıkmayım sizleri birinci sıkıntım bu ikincisi ise xbox one ve ps4 de yaşanan klasik ping sorunları bunlarla ilgilide hiç bir şekilde sonuç alamadım köprüleme, extra router dan port açma, kendi modemlerinin tüm ayarlarını kapatma v.s aklınıza ne gelirse hepsi denendi arkadaşlar ve isyan ederek xbox one larımı sattım artık çok sıkıldım çünkü v.s bu arada 100Mpbs download ve 4Mpbs upload olan üyeliğim var takdiri sizi bırakıyorum koblolu net ve kablolu yayın tercih edenler normal kişiler olacak yani evine gelecek televizyonunu açacak sinema v.s seyredecek sonra sıkılıp biraz internete çıkıp e-mail , face , v.s bakacak ve sonrada süper yaw deyip yatacak kişilerin tercih edeceği bir ISS dir (servis sağlayıcı) eğer teknik konulara hakim bu işleri çok iyi bilen bir kişi iseniz saldım çayıra v.s demek durumunda kalırsınız ben yukardada yazdım size benim eve usta girer işi biter ben arkasından onu düzgün hale getiren biriyim ne demek istediğimi anlayan anlamıştır sanırım bu arada benim oturduğum yerde alt yapı malesef adsl ve vdsl için uygun bir tek seçenek kablonet olduğu ve 100megabit verdikleri için bunu seçmek zorunda kaldım çünkü benim işim teknoloji ve internet dolayısıylada işlerim için hızlı net gerekiyor v.s fazla geyik yapmak istemiyorum sonuç itibariyle geçenlerde TürkTelekom ana binasına gittim ve evime ne zaman FİBEROPTİK bağlantının geleceğini sordum bana 2017 de tamamiyle geçilecek dediler bende emrah gibi bir kaç dakkalığına boynu bükükler oynamak zorunda kaldım v.s, arkadaşlar esasında 4.5G ile şu ping olayını denemedim yani xbox one ve ps4 de deneme şansım olmadı fakat hız testlerinde zaten pinglerden başarılı olamayacağımı anladım velhasıl tek çözüm FİBEROPTİK dir şimdi bana bazılarınız kablonetde fiber diyecek bunu biliyorum ama ben evime şu meşhur turuncu rengi olan fiber optik kablonun girmesini ve bana dağıtım yapılmasını istiyorum umarım nedemek istediğimi anlamışsınızdır daha çok yazacak şey var fakat yoruldum artık herkeze ping sorunu olmayan donmayan stabil bir net diliyorum sağlıcakla kalın.

Dediginiz olayi tamami ile bende yaşadım. Evimde ttnet fiber vardi. Hic bir şekilde dalgalanma kopma vs olmuyordu. Fiyattan dolayi ve milletin iyi demesinden dolayi kablonete geçtim. 1 hafta oldu eve 3 kere teknik servis geldi. Her defasinda ayni şeyi söylediler. Ping ve baglanti kopmasından dolayı online oyun oynamayi bıraktım. Digitürk play üyeligim var maçlarda sürekli takilma oluyor sorunu çözemiyorler. Download hizina bakiyorlar normal diyip geçiştirdiler.

Digiturk play takılması ciddi bir sıkıntı. Yarın aboneliğe hiç başvurmasam mı acaba? 16 mbs ile zaten sorunsuz izleyebiliyordum. 25 mbs ucuzluğu sorunlar da getirecek beraberinde sanırım.

Söz konusu uydunet olunca çok endişe ediyorum. Genel arızalarda arıza olan kentlerden gelen aramalara telefonlarını meşgule bağlayıp yüzümüze bile bakmayan adamlar ama 25 liraya Teledünya + 25mbs 50gb veriyorlar ve 20 30 metre karşı binamdan gerekirse kesintilerde adsl alabilecek durumdayım. Yine de uydunete bulaşmaya çok korkuyorum.

• engunaydin E kullanıcısına yanıt
    Ben konyada yaşıyorum. Teknik servise daha hiç ulaşamadım.Telesekreter sürekli meşgule atıyor.Ancak ankara merkezi arayıp onlara şikayet ediyorum.Teknik servis oyle dönüş yapıyor.TTnet ve süperonline bu konuda çok daha iyi. Yani şu anda elimde imkan olsa ttnete geri dönerim.
  • quote:

Ben konyada yaşıyorum. Teknik servise daha hiç ulaşamadım.Telesekreter sürekli meşgule atıyor.Ancak ankara merkezi arayıp onlara şikayet ediyorum.Teknik servis oyle dönüş yapıyor.TTnet ve süperonline bu konuda çok daha iyi. Yani şu anda elimde imkan olsa ttnete geri dönerim.

Teknik servis diye nereyi arayırsun? 126 değil mi? Oraya ulaşamama sorunu pek yoktur ilginç geldi

• Bugün kurulum gerçekleşti. Kurulum esnasında evde değildim. Eleman gelmiş kurmuş ve gitmiş. Getirdiği modem ne olsa beğenirsiniz? Z4 tabiki. Hemen aradım müşteri hizmetlerini. Geçmiş görüşme kayıtlarına bakın, ben sizden ZN modeli talep ettim, ekipleriniz bana Z4 getirmiş dedim. Şikayet kaydı açtılar tabi. yarım saat sonra falan kurulumu yapan şehrimdeki kurulum ekibi aradı. ellerinde ZN modeli olmadığı, bölgeden Z4 gönderdikleri için onu kurduklarını söylediler. Ben de ZN talep etmiştim, parasını ödeyeceğim şeyin seçimini yapmak durumundayım, buna siz karar veremezsiniz. Olayı hukuki boyutlara taşıtmayın bana" dedim.
    Daha sonra bölgeden bir telefon daha geldi, il müdürlüğüne gidip xyz bey'in gönderdiğini söyleyeceğimi ve bana ZN modem tahsis edeceklerini söyledi. Hemen z4'ü toplayıp müdürlüğe gittim. Z4 alıp ZN verdiler. Onu kurdum, OBBS'yi de kapattım. Şu an 40Mhz'de ve kablosuz 24mbps hız alıyorum.
    Z4dense ZN tercih ederim her türlü. Kötünün iyisi en azından. Şu anlık bir problemle karşılaşmadım, çekim gücü de iyi. Ummadığım yerlerde çekiyor. Router'ı da kaldırdım, daha sonra ileride lazım olursa kullanırım mutfak tarafına doğru.

Teşekkürler bilgi için.

Buradan durumum da emsal teşkil etsin, aynı durumda olanlar benim adımlarımı uygulayabilir. Ben de sonuç verdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Teknik servis diye nereyi arayırsun? 126 değil mi? Oraya ulaşamama sorunu pek yoktur ilginç geldi

444 0 126 yı arıyorum. Onlar yaşadığım bölgedeki teknik servisin numarasını veriyor. Orijin mühendislik diye bir yer.Oraya da telefon ile ulaşılmıyor.Yine 126 ayı arayıp beni onların aramasını söylüyorum ancak öyle oluyor.

Hala Z4 kabusu devam ediyor mu Türksat'ta? Bu modemleri toplu olarak gömmek gerektiğinin farkında değil mi bu yetkilililer?
    ZN bir tık ötede Z4'e göre ancak trafik yüklendiğinde ne yapacağını şaşırıyor cihaz. ;)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.