Şimdi Ara

UyduNet Güvenlik endişelerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün önce UyduNet bağlattım.

Hızından ve bağlantının istikrarından memnunum.

Ancak etrafımdaki arkadaşlarım UyduNet (eski ismi ile KabloNet ) in kullandığı ağ yapısı nedeni ile modemlere tüm UyduNet kullanıcılarının erişebildiğini, hatta bazıları, birkaç kez kötü niyetli kişiler tarafından hacklendiklerini söylediler... "Emin misiniz?" diye sorduğumda kendilerinden son derece emin cevap verdiler, hatta bir arkadaşımın makinasına not bile bırakmışlar...

Modemin FireWall u açık
    admin şifresini değiştirdim - karışık birşey
    Wireless WPA2 şifreli, şifresini değiştirdim - zor ve karışık birşey

Buna rağmen benim kablo bağlantımdan içeri sızıp network üme girebilirler mi?

Arkadaşlarım bunu ne yaparsam yapayım çok kolaylıkla yapabildiklerini söylüyor ve acilen UyduNet de çıkmamı tavsiye ediyorlar... Biz baş edemedik kapattık diyorlar...

Ne yapayım? Acil tavsiye lütfen...

Kendinize iyi bakın, sevgiler...

• Bu tehlike ADSL'de de mevcut? Modeminizin disaridan erisimini kapali tutun ya da web arayuz erisim portunu standart olan 80'den farkli bir port numarasina alin ve Firewall acik oldugu surece
    kimse size bulasamayacaktir.
  • Teşekkürler,

Ancak kablo Modemlerin konfigürasyonu için SNMP kullanıldığını, sahte SNMP kodları ile kablo networkünden önce modeme sonra da modeme bağlı ağdaki bütün cihazlara musallat olabiliceğini söylüyorlar. Doğru mudur?

Teşekkürler...
  • Arkadaşlarınızın bahsettikleri meseleyi size kısaca anlatayım. Lakin benzeri birşey benim de başıma geldi. Öncelikle belirteyim, bu durum uydunet ile ilgili bir durum değil.

Tek portlu uydunet ve USB ADSL modemlerde bu durum var. Sadece bu ikisi değil diğer internet bağlantı türlerinde de aynı tehlike mevcut. Tek portlu modemlerde firewall, router, NAT gibi birçok özellik bulunmaz. Hatta hiçbir özellik bulunmaz. Tüm portlar açıktır. Sen bilgisayarında da herhangi bir güvenlik önlemi almassan, dosya paylaşımını açar ve herkesin değiştirebileceği şekilde bir dosya paylaşımı yaparsan senin bilgisayarına rahatlıkla girebilirler. Uydunet IP aralığıda belli olduğundan bu aralıkta tarama yapıp burada açığın olduğu bilgisayarlara bağlanarak çeşitli notlar, dosyalar, virüsler bırakılabilir. İlgili şahıs da bu dosyaları çalıştırdığı taktirde bilgisayara virüs vs. bulaşmış olur. Ben aynı şeyi hem ADSL'de hemde Uydunet'te yaşadım. Durumu bildiğim için benim açımdan herhangi bir risk yaratmadı.

Eğer ki bir router, AP, firewall ile kullanıyorsanız veya modeminizde bu özellikler var ise endişelenmeniz gereken birşey yok. Modeminiz kablosuz ise bunlar modeminizde zaten mevcuttur. Ethernet çıkışlı ADSL modemlerde bu neredeyse standart olan birşey, Uydunet modemlerde maliyet düşürmek için bunlardan feragat edilebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat.sut

Teşekkürler,

Ancak kablo Modemlerin konfigürasyonu için SNMP kullanıldığını, sahte SNMP kodları ile kablo networkünden önce modeme sonra da modeme bağlı ağdaki bütün cihazlara musallat olabiliceğini söylüyorlar. Doğru mudur?

Teşekkürler...

SNMP meselesini bilemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.