Şimdi Ara

Uydunet için Modem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, voip destegi olan docsis 3.0 modem tavsiyesi yaparsanız sevinirim. Teşekkürler

• Hocam sanırım sizde 6121 vardı benim gibi. Ben performans ve sorunsuzluk bakımından modemden çok memnunum. Tahminim cihaz kalabalığı istemiyorsunuz. Modem + router + voip adaptör + telefon baya karmaşa olacak gibi. Diğer taraftan Motorola (Arris) modemlerde ısrarlı iseniz açıkcası ben hem telefon destekli hem wireless arris modem bilmiyorum. TP-Link'in modemleri var ama hiç incelemedim.
  • Arris'in varmış hocam, 200 dolarınız ve Amerika'da tanıdığınız varsa : Arris Xfinity
  • Tavsiyeniz için teşekkürler
  • Motorola SBV6220 siparişi verdim ebay'den.

Wireless özelliği yok, router ile birlikte kullanılmak zorunda. Ben halihazırda 6121 kullandığım için zaten router ile kullanıyordum. Benim için değişen tek şey voip özelliğinin gelmesi olacak.
    Kargoya verilmiş, 2 hafta kadar sonra elimde olur, dener haber veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdinç B.

Motorola SBV6220 siparişi verdim ebay'den.

Wireless özelliği yok, router ile birlikte kullanılmak zorunda. Ben halihazırda 6121 kullandığım için zaten router ile kullanıyordum. Benim için değişen tek şey voip özelliğinin gelmesi olacak.

Basgan nerden kaca aldin link atarmisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

quote:

Hocam söylediğim gibi ebay'den sipariş verdim. Yani ikinci el.

Amazonda da var ikinci el satanlar.
    Amazon Linki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber Modem Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

quote:

Hocam söylediğim gibi ebay'den sipariş verdim. Yani ikinci el.

Amazonda da var ikinci el satanlar.
    Amazon Linki

Noldu geldimi modem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geldi hocam bugün. Akşam deneyeceğim ama o saatte yeni modemi devreye alabilirler mi bilmiyorum. İki tane mac adresi var HFC MAC ve MTA MAC. Sanırım HFC internet için, MTA da telefon için. Öncelikle interneti düzgünce kullanayım, sonrasında telefon için başvuracağım. Yine burdan haber ederim sonuçları.
  • quote:

Geldi hocam bugün. Akşam deneyeceğim ama o saatte yeni modemi devreye alabilirler mi bilmiyorum. İki tane mac adresi var HFC MAC ve MTA MAC. Sanırım HFC internet için, MTA da telefon için. Öncelikle interneti düzgünce kullanayım, sonrasında telefon için başvuracağım. Yine burdan haber ederim sonuçları.

Başgan bi test et bakalim modem uydunette çalışacak mı ?
  • ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bağlatamadım. TÜRKSAT beceremedi ne yazık ki. Hattı görüyor ama ip almıyor modem. Türksat'ta bilgili bir muhattap bulamadım. Ben daha bilgiliyim yani öyle söyleyeyim. Gelen giden adamlar daha önce bildikleri bir şey varsa hallediyorlar, ama ilk defa gördükleri bir durumda çözüm üretmekten acizler. Topu taca atıp kaçıyorlar. Adam akıllı konuşacağım muhattap bulamayınca ben de netmaster aldım gidip. Şimdi onla uğraşıyorum şu konuya beklerim:
    NetMaster 383ZN
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Hocam son durum nedir motorolayı ne yaptınız ? ve netmaster modemden memnun musunuz ?
  • berke.han kullanıcısına yanıt
    Hocam Motorola'yı forumdan birine verdim. Bağlanmayı başarırsa kullansın istedim ama o da yapamadı. Modeme farklı firmware yüklenmiş o yüzden olmuyor dedi. Sonra ne yaptı bilemiyorum.

Ben Netmaster'dan memnunum. Stabilite konusunda hiçbir problemi yok, aldığımdan beri gece gündüz açık, hiç kopma dalgalanma olmadı. Kablosuzu fena değil. Biliyorsunuz, komşularla internet paylaşılmasın diye bu tarz modemlerin kablosuz performansını genelde düşük tutuyorlar. Evim 3+1, 110 metre kare. Ortadaki odaya koydum modemi, evin heryerinden sorunsuz bağlanıyorum. Araya duvarlar girince hız düşüyor tabi ama bu da normal bir durum.
    Özetle memnunum, modem + router kalabalığına gerek yok. Bu modem gayet iyi çalışıyor.
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben de büyük ihtimalle o modemden alacağım 24 ay taahhütlü kampanyaya ayda 2 tl taksitle alınabiliyor 44 tl ye geliyor bayağı iyi sayılır fiyatı. Çok teşekkür ederim cevabın için.
  • 383ZN yi ben de kullanıyorum.

benim evim 2+1 olmasına rağmen odaları çok küçük ufak biraz

evin bir köşesinde modem

ama diğer köşesinde bile full çekiyor telefon ya da laptop ta
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    https://www.turksatkablo.com.tr/Cihazlar
    bizdede Z4 var 3. katın terasında yazın uydu alıcıyı wreles ile alt kattan bağlanıyor
    +cepler olsun laptope olsun sorunsuz diyebilirim teras katta
  • pm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.