Şimdi Ara

Uydunet kablolu modem- 2 bilgisayardan erişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 mb 4 gb kotalı ttnet adsl kullanıyorum, 1-2 hafta içinde uydunet'e geçmeyi planlıyorum ancak birkaç sorum olacak.

Uydunet alana kablotv bedava kampanyasından yararlanacağım, modemi ise uydunetten adslye geçen bir arkadaşımdan alacağım. Böylece hiç para vermeden 4gb kotalı 1 mbden, 1 mb sınırsıza geçeceğim, kablotvde yanında bedavaya gelecek.

Ancak sorun şu ki modem uydunetin verdiği kablolu modem. Şimdi ben evden bir notebook ve bir masaüstünden bağlanmak istiyorum. Bu kablolu modemle 2 bilgisayarda aynı anda internete bağlanabilir miyim, yani 2 ethernetle aynı anda 2 pcden birden nete girebilir miyim?

Arkadaşım 2 senedir uydunet kullanıyor, yani modem 2 senelik kablolu modem, acaba bu modemi kullananlar 2 bilgisayardan aynı anda erişebiliyorlar mı?

Bir diğer sorun ise binada kablotv var, fazladan giriş vs.. mi açacaklar kablotv için, bunlar için ücret alıyorlar mı?

Teşekkürler....

• muhtemelen usb de vardir o modemde simdi hangi model oldugunu yazmamissin ama söyle yaparsin..usb den baglarsin birini, birinide ethernetten al sana 2 pc internette ;)
    yada rt-205 felan varsa onu kablo modemle birlestirip laptop dan kablosuzda girebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 24 Temmuz 2011; 0:04:39 >
  • Arkadaşıma sordum bugün, 1 usb 1 ethernet çıkışı varmış. Şimdi ben bunu 2 pcden aynı anda kullanabilir miyim? 2sine de aynı anda ip verir mi?

Laptoptan kablosuz nasıl gireceğim anlamadım? Usb modemim var şu anda, ve oldukça dandik bişe....
  • tamam usb varsa iki cihazla ayni anda girebilirsin internete. kablosuz girebilmen icin kesin bisey diyemiycem modem modellerini yazmadigin icin. senin ttnet modem ne marka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 24 Temmuz 2011; 19:51:42 >
  • Benim şu an kullandığım modemle ben kabloyla zor giriyorum speedtouch 330 denen oldukça uyduruk bir usb modem, ethernet çıkışı bile yok sadece usb ile....
  • hee onu unut ozaman..dedigim gibi arkadasindan alacagin modem ile usb ve ethernet ile iki cihazi internete baglayabilirsin..
  • Çok teşekkürler,

Bir sorum daha olacak, 2 bilgisayarla biri usb biri ethernet girdiğim zaman internet hızı 2ye mi bölünür yoksa modem 2 yollu mu çalışıyor, bilgisi olan var mı?

Ayrıca ethernet çıkışını 2ye paylaştırmam mümkün mü, yani bir switch/hub vs.. ile?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jturcoman

Çok teşekkürler,

Bir sorum daha olacak, 2 bilgisayarla biri usb biri ethernet girdiğim zaman internet hızı 2ye mi bölünür yoksa modem 2 yollu mu çalışıyor, bilgisi olan var mı?

Ayrıca ethernet çıkışını 2ye paylaştırmam mümkün mü, yani bir switch/hub vs.. ile?

Bildigim kadari ile uydunet modemlerde usb yok varsa bile ben gormedim ayni anda giridiginiz zaman hiz 2ye bolunmez ethernetten ayni anda girmen icin switch yada router alman lazim eko durumuna gore bak begen al routerlar wireles ozellikli oluyor. Ayrica aldigin kampanya biraz pahaliya geliyor 1mbs hiz sinirsiz alicaksan yada daha ustunu. Kullandigin kadar odelerde durum kullamina gore degisir.Tekrar hesap yaparsan senin icin ilik 12ay %50 daha ucuza gelir ayrica aktivasyon ve kurulum parasida vermemis olursun aksi takdirde bunlarida odemek zorunda kalican yaklasik 70tl

• quote:

Orijinalden alıntı: Mellkor

quote:

Çok teşekkürler,

Bildigim kadari ile uydunet modemlerde usb yok varsa bile ben gormedim ayni anda giridiginiz zaman hiz 2ye bolunmez ethernetten ayni anda girmen icin switch yada router alman lazim eko durumuna gore bak begen al routerlar wireles ozellikli oluyor. Ayrica aldigin kampanya biraz pahaliya geliyor 1mbs hiz sinirsiz alicaksan yada daha ustunu. Kullandigin kadar odelerde durum kullamina gore degisir.Tekrar hesap yaparsan senin icin ilik 12ay %50 daha ucuza gelir ayrica aktivasyon ve kurulum parasida vermemis olursun aksi takdirde bunlarida odemek zorunda kalican yaklasik 70tl

Valla arkadaşıma sorduğumda usb ve ethernet çıkışı var dedi, ayrıca nette biraz baktım, usb+ethernet çıkışlı uydunet modemleri mevcut.

Ahanda bu misalen:http://www.vatanbilgisayar.com/netmaster-cxc-150-netmaster-cxc-150-1-port+usb-kablo-modem/productdetails.aspx?I_ID=43232

Dolayısıyla modem ve kablotv beleşe geldiği için böylesi daha uygun oluyor....

Ethernet'i 2ye paylaştırmak için şöyle birşey işimi görür mü peki?
    http://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-tl-sf1008d-tl-sf1008d-8-port-10100-switch/productdetails.aspx?I_ID=43486

Bir de şöyle bir sorum olacak;

Eğer hem usb hem ethernetten aynı anda bağlanacaksam 2 makinenin de açık olması gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jturcoman -- 25 Temmuz 2011; 19:40:59 >

• Tamam bu modeli biliyorum.Biraz gicik bir modem ama isini gorur.Tarife hakkinda sunu soyleyeyim tekrar, modemi arkadasindan aliyorsun ayda 7tl odemiyecegim diyorsun 70tl kurulum ucreti odeyecegim diyorsun biraz pahali olur oyle1mbs kullansan 24*29 696tl yapar+70tl ekle 766tl yapar 2yilda odeyecegin. Benim dedigim kampanyada 12 ay* 14,5tl ve 12ay *29tl dersek toplamda 522tl odeyeceksin kurulum ucreti yok modemi arkadasindan alirsin gene birde 7tl tv *24ay 168tl yapar toplamda 690tl yapar daha ucuza gelir 2 sene icinde tabi karar senin parada senin iki hizmette ayni faturada tek geliyor zaten ayri ayri degil. kablo tv bedava diye daha ucuza geldigini zannetme sakin

O switch isini gorur 2 bilgisayrda ethernetten girebilir kurulum yok tak calistir fakat bazen ip resetlemesi gerekebilir takilmalar oluyor 2 pcden fazlasida baglanamaz malesef eger 2 ve ustu pc baglamak istiyorsan routerlara bak.

2sininde ayni anda acik olmasina gerek yok ama usbden baglanmak ne kadar performansli olur yada 2side o modemde ayni anda calisirmi bilemiyorum hic gormedim duymadim

• Uydunet Alana Kablo TV Bedava Kampanyası
    Son Başvuru : 31/08/2011

Kampanya Koşulları

Bu kampanya 01.07.2011 - 31.08.2011 tarihleri arasında geçerlidir.

Kampanya kapsamında Uydunet hizmeti (kullandığın kadar öde veya sınırsız) tarifede yer alan fiyatlar üzerinden sunulacaktır.
    Kampanya kapsamında Kablo TV hizmeti taahhüt süresi boyunca ücretsiz verilecektir.
    Kampanya kapsamında Kablo TV kurulum ve Uydunet aktivasyon ücretleri alınmayacaktır.

Yanıt için çok teşekkürler,

Burada yazdığına göre o senin dediğin 70 lira beleşe gelcek. Dolayısıyla kablotv bedava kampanyası çok daha ucuz. Tabii yazanlar doğruysa.
  • quote:

Uydunet Alana Kablo TV Bedava Kampanyası
    Son Başvuru : 31/08/2011

Kampanya Koşulları

Bu kampanya 01.07.2011 - 31.08.2011 tarihleri arasında geçerlidir.

Kampanya kapsamında Uydunet hizmeti (kullandığın kadar öde veya sınırsız) tarifede yer alan fiyatlar üzerinden sunulacaktır.
    Kampanya kapsamında Kablo TV hizmeti taahhüt süresi boyunca ücretsiz verilecektir.
    Kampanya kapsamında Kablo TV kurulum ve Uydunet aktivasyon ücretleri alınmayacaktır.

Yanıt için çok teşekkürler,

Burada yazdığına göre o senin dediğin 70 lira beleşe gelcek. Dolayısıyla kablotv bedava kampanyası çok daha ucuz. Tabii yazanlar doğruysa.

iyiymis o zaman senin tarife 6tl pahali sadece benim dedigim gene ucuz gule gule kullan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.