Şimdi Ara

Uydunet kablolu modem için Router tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Netmaster cxc-150 modem ile Uydunet kullanıyorum. İnterneti kablosuz kullanmak istiyorum. Bu konu hakkında pek bilgim olmadığından araştırma yapayım dedim fakat bazı noktaları anlayamadım. Bazı arkadaşlar uyduneti 2den fazla bilgisayarda kullanmak istediklerinde sorun yaşadıklarını belirtmişler. Herhangi bir router alarak uyduneti 3 bilgisayara kablosuz bağlantı erişimi sağlayabilir miyim yoksa uydunet uyumlu bir router mı olması gerekir. Yazdığım linkteki Netmaster marka modemin özelliklerinde kablonet için uyumlu diyor fakat ürün hakkındaki yorumlara baktığımda bazı kullanıcıların kopma sıkıntısı yaşadığını gördüm ve ürünü alıp almama hususunda tereddüt yaşıyorum.http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd99016
    Kısacası, 3 bilgisayarda sorunsuzca kablosuz uydunet kullanabileceğim router tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapgan Kagan -- 12 Ekim 2011; 1:42:25 >

• güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: alemci44

Merhaba arkadaşlar, Netmaster cxc-150 modem ile Uydunet kullanıyorum. İnterneti kablosuz kullanmak istiyorum. Bu konu hakkında pek bilgim olmadığından araştırma yapayım dedim fakat bazı noktaları anlayamadım. Bazı arkadaşlar uyduneti 2den fazla bilgisayarda kullanmak istediklerinde sorun yaşadıklarını belirtmişler. Herhangi bir router alarak uyduneti 3 bilgisayara kablosuz bağlantı erişimi sağlayabilir miyim yoksa uydunet uyumlu bir router mı olması gerekir. Yazdığım linkteki Netmaster marka modemin özelliklerinde kablonet için uyumlu diyor fakat ürün hakkındaki yorumlara baktığımda bazı kullanıcıların kopma sıkıntısı yaşadığını gördüm ve ürünü alıp almama hususunda tereddüt yaşıyorum.http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd99016
    Kısacası, 3 bilgisayarda sorunsuzca kablosuz uydunet kullanabileceğim router tavsiyesinde bulunursanız çok memnun olurum...

Uydunet modemden sonra bir router almayı düşünüyorsanız eğer seçiminizi geniş yapabilrisiniz. Yani ADSL router üreticilerinide düşünebilirsiniz. Ethernet bağlantısı kuracağınız için Uydunet uyumlu olmasına gerek duyulmamaktadır. Netmaster firması ile 444 02 70 iletişime geçerek de bilgi alabilmektesiniz. Netmaster marka routerları önerebilirim bu iş için.

Tek bir cihaz kullanmak isterseniz aynı markanın kablosuz uydunet modemleride bulunmaktadır.

Saygılarımla...

• Tp-Link TL-WR543G Önerebilirim.
  • dd-wrt kurabilecegin bir router alman yararli olabilir, aldigin router'in ozelliklerini katlamis olursun.

Not: dd-wrt kurmak cihazini garanti disi birakabilir, bu nedenle risklerini goze aliyorsan yapmalisin.
  • merhaba,
    TP LINK TL-WR340G
    öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zac

dd-wrt kurabilecegin bir router alman yararli olabilir, aldigin router'in ozelliklerini katlamis olursun.

Not: dd-wrt kurmak cihazini garanti disi birakabilir, bu nedenle risklerini goze aliyorsan yapmalisin.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Ben amatör bir kullanıcıyım dd-wrt gibi şeylerden pek anlamıyorum :) Benim şuanda öncelikli olarak yapmak istediğim şey netmaster marka kablolu modemimi router marifetiyle kablosuz hale getirmek. Sonucunda çakışma, kopma gibi sorunlar yaşamadan 3 bilgisayara kablosuz internet erişimi sağlayabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Tp-Link TL-WR543G Önerebilirim.

Teşekkürler hocam ilk mesajımda yer alan linkteki netmasterı almayı düşünüyordum fakat bunu da dikkate alacağım. Arkadaşlar mesajlarda belirtmiş fakat ben yine de işimi sağlama alıp tekrar sorayım: Uydunet kullanıyor olmam bu router için bir sorun oluşturmaz değil mi?
  • quote:

quote:

Teşekkürler hocam ilk mesajımda yer alan linkteki netmasterı almayı düşünüyordum fakat bunu da dikkate alacağım. Arkadaşlar mesajlarda belirtmiş fakat ben yine de işimi sağlama alıp tekrar sorayım: Uydunet kullanıyor olmam bu router için bir sorun oluşturmaz değil mi?

Kesinlikle bir sorun oluşturmaz. Önerdiğim ürünü 6 aydır bende kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabloteknik

merhaba,
    TP LINK TL-WR340G
    öneririm.

Hocam Tp-Link TL-WR543G modeli sizin belirttiğiniz modelin üst modeli midir acaba? Eğer öyleysehttp://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-838469001-tp-link_tl-wr543g_54mbps_kablosuz_router.aspx bu adreste fiyatı bayağı uygun görünüyor.
  • quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ediyorum. Birde bazı arkadaşlar forumlarda uydunette 3 bilgisayarı kablosuz olarak kullanmak istediklerinde çakışma sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Aslı nedir bu işin hocam. Konu hakkında bir bilginiz varsa aktarırsanız çok memnun olurum.

• Selam. Çakışma aldığınız routurla ilgili bizde şuan 4 ehternet çıkışlı+wireles router var sorunsuz çalışıyor markası BR-6225n Edimax vatandan almıştık. Bundan önce kablosuz düz router kullandık, 1.pc açıkken 2 açılırsa birisinin bağlantısı gidiyor, yada 3. açılınca birisi kesiliyor. Ama bu router ile sorun yok 4ehternet çıkışlı+wireles ile başka kablosuz pc ilede kullanılıyor.. Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Selam. Çakışma aldığınız routurla ilgili bizde şuan 4 ehternet çıkışlı+wireles router var sorunsuz çalışıyor markası BR-6225n Edimax vatandan almıştık. Bundan önce kablosuz düz router kullandık, 1.pc açıkken 2 açılırsa birisinin bağlantısı gidiyor, yada 3. açılınca birisi kesiliyor. Ama bu router ile sorun yok 4ehternet çıkışlı+wireles ile başka kablosuz pc ilede kullanılıyor.. Kolay gelsin..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ediyorum. Birde bazı arkadaşlar forumlarda uydunette 3 bilgisayarı kablosuz olarak kullanmak istediklerinde çakışma sorunu yaşadıklarını söylüyorlar. Aslı nedir bu işin hocam. Konu hakkında bir bilginiz varsa aktarırsanız çok memnun olurum.

Switch kullanımında modem 2 den fazla bilgisayara ıp vermez. Bu nedenle bağlantı sorunu yaşıyorlardır.

• Asus RT-N11 router uydunet ile uyumlumudur.Bir türlü kurulum yapamıyorum
  • Konu eski ama karar vermemiş iseniz Netmaster WDS-150 802.11n Kablosuz Ap-Routerı Gold dan 45 tl ye aldım.Wirelessa şifre koyup direk kullanmaya başladım.3 cihaz kablosuz bağlanıyor hiç sorun yaşamadım.Çekim gücüde iyi.Benim tercih sebebim zaten kablo modeminde aynı marka olması ve ucuz olması.Karar sizin.

Düzeltme:Konu 2011 imiş Ekimi görünce 2012 dir diye okumuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal21 -- 24 Ekim 2012; 0:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede cxc 150 var arkadaslar yarın gidip router almam lazımmıs ben pek anlamam netmaster marka olsun dediler yardım edermisiniz bu 10 megabit +hf kutu 39 tl kampanyasına gecicez evde 2 notebook var acil cvp bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılmışken ben de yazayım arkadaşlar.
    Ben de uydunete geçeceğim bu 39 tl lik kampanya ile.

Yardım istediğim konu evde 1 bilgisayar ve 1 ps bulunmakta. Tek portlu modem aldığımda sanırım dağıtımı router ile yapacağım. Fakat benim istediğim playstationa ethernet ile bağlantı yapmak istiyorum.
    Uydunet olayında bilgili olmadığım için yardımlarınızı bekliyorum.

Netmaster cxc 150 marka modemin yanına 4 portlu bir router alırsam istediğim bağlantı şeklini yapabilirmiyim?
  • Değerli Kullanıcılarımız,

Modemlerimizi herhangi bir markanın AP-Router cihazlarıyla kullanabilirsiniz. Ancak, ileride bir soru ya da sorununuz olduğunda tek destek merkezinden çözmeniz için tüm ağ cihazlarınızı aynı markanın ürünlerinden seçmenizi öneririz. WDS-300 Kablosuz AP-Router ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.