Şimdi Ara

Uydunet Kullananlar Buraya: Tp-Link Kablo Modem Türkiye Pazarına Gelsin Kampanyası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
10
Favori
18.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netmaster Modemlerinin üreticisi Castlenet adlı firma dır. Tayvan da fason, çakma ve sipariş üretim yapan firmadır. Netmaster sadece şeklini şemalini ve firmware yi türkçeleştirtir . Üstüne logo bastırtır , Türkiye de satar. Netgear ile alakası yok. Kendinizi kandırmayın.

http://www.castlenet.com.tw/products/cablemoden-en.htm

Ben de evde Charmlander gibi, Motorola SB 6120e + TP Link MR 3420 kullanıyorum. Geçen sene Motorola yı 80 liraya Gittigidiyordan aldım , TP link router 79 lira Teknosadan.

Ne reset atıyorum, ne açıp kapatıyorum.

Netmaster Cxc 150 den başlayıp, CBW 700 den geçip, Netmaster 383Z4 ye kadar geldim. Hepsi ayrı çeşit sorunlu idi. Aralarında en iyisi CXC 150.

Ama kararlılığı ve sorunsuzluğu yukarıda modem + router kombo su ile ancak yakaladım. İlk kayıt olduğum da (2006) Verilen Motorola Surfboard Beyaz modem de sorunsuz alet idi. Docsis 1 dir halen evde duruyor , bağlasam gene çalışacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 18 Nisan 2016; 23:52:00 >

• Arkadaşlar,
    Önceki mesajımda belirttiğim üzere, Tp-link resmi konusunda yetkililerce tarafıma verilen cevabı ve bu cevaba istinaden hepimiz adına yazdığım yeni mesajı burada paylaşıyorum. Görünen o ki, Tp-link kablo modemler yakında Türkiye pazarına giriş yapmış olacak.

quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

fujita kasagura merhaba,

Bu yönde ki çalışmalarımız henüz devam ediyor şuan tam bir tarih açıklaması yapamıyoruz fakat yakın zamanda Türkiye'de satışı için planlamalarımız devam etmektedir.

quote:

Sayın Tp-link yetkilisi,
    Verdiğiniz bilgi için forumdaki tüm bu konuda haber bekleyenler adına teşekkür ederim. Ancak şu noktayı belirtmek isterim; forumun uydunet seksiyonundaki mesajlardan görülebileceği üzere, uydunete abone olmayı düşünen birçok kullanıcı, ilk araştırması sonucu, mevcut uydunet modemleri ile ilgili dile getirilen şikayet ve rahatsızlıkları okuyunca alternatif modem arayışına girmekte, fakat Tp-link'in daha önce bildirilen Türkiye pazarına giriş sürecinin uzaması üzerine, daha fazla beklememek için modem tercihini mecburen mevcut modellerden yana kullanmak zorunda kalmaktadır. Bunun yanında, mevcut uydunet abonelerinden halihazırdaki modemlerinden memnun olmayıp bir çözüm arayışına girenler de, yine aynı nedenden ötürü, Tp-link, Asus, Linksys gibi diğer markaların router veya access pointlerinden edinmek ve pek de tercih edilmeyen bir durum oluşturacak şekilde, aynı anda iki farklı cihaz kullanmak zorunda kalmaktadır. Belirttiğim bu nedenlerle, kulağı Tp-link'ten gelecek güzel haberlere dikkat kesilmiş, arayış içerisindeki tüm uydunet aboneleri ve abone adayları adına, Tp-link kablo modemlerin Türkiye pazarına giriş sürecini nihayete erdirecek adımların en kısa zamanda atılması talebimizi bilgi ve dikkatinize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

fujita kasagura

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-654089A38 -- 19 Nisan 2016; 12:37:47 >

• Netmaster modeme router bagladim ama router kurulurken hata veriyor, modem arayuzunde dhcp arayuzunun etkinlestirildiginden emin olun diyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaki83 kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Varsayılan ayarlarda DHCP etkindir.
    Ancak modeminizin ayarlarında bir değişiklik yapılıp yapılmadığını ve/veya modeminizde bir problem olup olmadığını kontrol edebilmemiz için Destek Hattımız ile iletişime geçmenizi öneririz.

Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Netmaster+ router
    İle arris + router
    Arasında çok fark olur mu?

Netmasteri her şeyi mi kötü

Sadece cable modem olarak kullanmak için de mi kötü?

Bilgilendirirseniz memnun olurum :)
    Teşekkürler

Netmaster`ın setup sayfasının kullanımı kötü, WIFI olarak ise tam bir felaket fakat modem olarak iyi. LAN kablosu ile bağlanınca problem olmuyor. Bu zamanda LAN kablosu ile değil, WIFI ile bağlandığımızdan dolayı Netmaster modemler bu kadar sorun yaratıyor.

10 gün önce Çin`den Xiaomi`nin yeni 4 antenli router`ın sipariş verdim, bu günlerde gelmesini bekliyorum. Netmaster + Xiaomi router ile problem olacağını hiç zannetmiyorum.
  • Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    Ben de bir ay önce xiaomi 4 antenli modemi sipariş verdim
    Bu hafta ulaşacak inşallah
    Satıcı çok kötü çıktı
    Takip kodu verdi ürün çıkışı çok uzun sürdü
    Siz ne kadar aldınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de bir ay önce xiaomi 4 antenli modemi sipariş verdim
    Bu hafta ulaşacak inşallah
    Satıcı çok kötü çıktı
    Takip kodu verdi ürün çıkışı çok uzun sürdü
    Siz ne kadar aldınız?

Ben Aliexpress`den 34$`a aldım. 10 gün önce postalandı ve nedense Çin`den değil Hollanda`dan gönderilmiş. Takip numarasından baktığımda 29 Nisan`da Türkiye`ye gönderilmiş gözüküyor.

Muhtemelen bu sayede Netmaster`dan kaynaklanan problemlerimiz çözülecektir. Şimdi ise Bridge modda modemi kullanınca en fazla 2 IP numarası ataması problemi beni düşündürüyor fakat Xiaomi`nin MAC adresini kablo modemle aynı yapınca (clone) bu 2 IP problemini aşacağımı düşünüyorum.

Bu şekilde MAC clone ile kablo modemi bridge modda kullanan var mı? 2`den fazla IP alamama sorunu o şekilde aşılabiliyormu? Router modunda kullanmak istemiyorum çünkü Netmaster`ın modem ve LAN çıkışı dışında her özelliği sorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 2 Mayıs 2016; 13:00:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Garabet2

quote:

Netmaster+ router
    İle arris + router

Teşekkürler

Netmaster`ın setup sayfasının kullanımı kötü, WIFI olarak ise tam bir felaket fakat modem olarak iyi. LAN kablosu ile bağlanınca problem olmuyor. Bu zamanda LAN kablosu ile değil, WIFI ile bağlandığımızdan dolayı Netmaster modemler bu kadar sorun yaratıyor.

10 gün önce Çin`den Xiaomi`nin yeni 4 antenli router`ın sipariş verdim, bu günlerde gelmesini bekliyorum. Netmaster + Xiaomi router ile problem olacağını hiç zannetmiyorum.

Hocam Xiaomi neden? Türkiye piyasasında kaliteli routerlar var, Asus, bir iki Tplink modeli, Us Robotics çıkmaları, hattâ Cisco.

Sonuçta Netmaster'a LAN ile bağlayacaksınız değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: Garabet2

quote:

Netmaster+ router
    İle arris + router

Teşekkürler

Hocam Xiaomi neden? Türkiye piyasasında kaliteli routerlar var, Asus, bir iki Tplink modeli, Us Robotics çıkmaları, hattâ Cisco.

Sonuçta Netmaster'a LAN ile bağlayacaksınız değil mi?

Çünkü o saydığınız markaların router`ları Xiaomi`nin yanından geçemez. 20$`a satılan düşük model Xiaomi`nin bile TR`de 300-400TL`ye satılan router`lardan daha iyi kapsama alanı var.

http://www.cnx-software.com/2016/04/20/xiaomi-mi-wifi-3-router-unboxing-teardown-and-serial-console/

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Bütün Kablo Modemler ile Uydunet'i sorunsuz kullanabilirsiniz fikrindeyim. Sonuçta bu modemler belirli İSS'lere özel üretilmiyor.

Güncel Kablo Modem üreticileri: Netgear, Arris, Zoom telephonics, Linksys, TP-Link

ürün ulaştı mı
    memnun musunuz

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Router`ım dün geldi. Kurup, inceleme fırsatı buldum. Router`da herşey tamamıyla Çince ama eski modeller de ilk başta böyleydi, sonradan İngilizce firmware çıkarmışlardı. Bu model daha 1 ay önce piyasaya sürüldü, heralde sonradan İngilizcesini de çıkarırlar. Şu an sadece Çince olmasının sebebi Router`ın şimdilik sadece Çin`de satılıyor olması. Neyse ki mobil cihazlar için Xiaomi Router app var ve o İngilizce. Onun sayesinde kolayca kurulum yapabildim. Router`ın setup sayfasına girince de Chrome browser`ın otomatik çeviri özelliğini kullanıyorum, düzgün bir şekilde çeviriyor ama Xiaomi app gayet güzel yapmışlar, Router`ın ayarlarının %90`ı app`de var. Yani setup sayfasına hiç girmeseniz bile olur.

Router Wifi sinyal gücü açısından tek kelimeyle harika. Önceden TP-Link`in 140 TL`ye satılan orta üstü model bir Router`ını kullanmıştım. Bu Xiaomi`nin sinyali ondan bariz daha güçlü. Netmaster modem ise bunun yanında komik kalıyor. Evimde salon ve odalar arasında 12mt koridor ve arada duvarlar var. Netmaster`ın sinyali salondan odalara hiç gelmiyordu. Odada ayağa kalkarsam bazen bağlanıyor ama sıfır çektiği için hemen kopuyordu. Bu Xiaomi ile aynı mesafeden 4 çektiğini görünce gözlerime inanamadım! TP-Link Router ise aynı mesafeden 1-2 çekiyordu. Wifi sinyal ölçücü programla bakınca bu mesafeden 2.4ghz wifi sinyali -78...85 db arasındaydı. Xiaomi ile -40...45 db`e düştü. Açıkçası ben arada 5 tane beton duvar varken ve havada ~20 tane başka wifi sinyali varken ~15mt mesafeye 40 db sinyal verebilen bir başka Router görmedim, duymadım.

Bu yorumlarım 2.4ghz için geçerli. Henüz 5ghz wifi deneyemedim ama eminim o çok daha iyidir çünkü bulunduğum yerde 2.4ghz kanalı aşırı kalabalık. 5ghz ise boş olduğu için mutlaka daha iyi sonuç verecektir.

Henüz usb`den hdd bağlama, DLNA ve Torrent download özelliklerini deneyemedim. İstek olursa birkaç gün sonra bunlar hakkındaki yorumlarımı da yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 10 Mayıs 2016; 21:57:29 >

Wi-Fi üzerinden LAN'da aynı anda 100Gb gibi bir dosya transferi ve DLNA'da 1080p (10-15 Gb) film stream yapıp modemede torrent olarak full şekilde DL/UL olarak 1 saat boyunca yüklenip bunu 15-20 gün boyunca tekrarlarsan routerın kalitesi 3-5 belli olur.

Bu arada bendeki routerdada 5 GHz desteği var ancak 2.4 GHz'e göre kapsama alanı çok daha düşük.Ancak veri transferi olarak en az 2 katı.Router'a yaklaştıkça 450-500 Mbps gördüğüm oldu.
    ben de buradan (en ucuz burada şuan )http://www.newfrog.com/p/xiaomi-mi-wifi-3-router-4-antennas-1167mbps-smart-mini-wifi-repeater-111985.html
    6346 bu kupon kodunu kullanınca indirim oluyor
    kaynak:http://www.mydealz.de/deals/newfrog-xiaomi-mi-wifi-router-3-wlan-ac-dualband-2-4ghz-5ghz-23-96-725107?page=3#post9652191

sipariş verdim 28.59 dolara geldi (takipli kargo )

1 aya ulaşır inşallah

• Tp-Link modemler umarım kısa sürede gelir. Böyle bir konu açılması ve Tp-Link Türkiye yetkilisinin ilgilenmeye başladığını söylemeleri iyi olmuş. Netmaster'ın wifi sorunundan artık çok sıkılmıştım.
  • Archer CR700 modelini getirirler ise alınabilir. Hem 802.11ac destekliyor hemde AC1750 ile 1300 Mbps'e kadar veri aktarımı sağlıyor.

• quote:

ben de buradan (en ucuz burada şuan )http://www.newfrog.com/p/xiaomi-mi-wifi-3-router-4-antennas-1167mbps-smart-mini-wifi-repeater-111985.html
    6346 bu kupon kodunu kullanınca indirim oluyor
    kaynak:http://www.mydealz.de/deals/newfrog-xiaomi-mi-wifi-router-3-wlan-ac-dualband-2-4ghz-5ghz-23-96-725107?page=3#post9652191

sipariş verdim 28.59 dolara geldi (takipli kargo )

1 aya ulaşır inşallah

burada 26$
    http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_346394.html

• engin_er_26 kullanıcısına yanıt
    benim aldığım yerden de ulaştı bir iki hafta önce

memnunum

• Selamlar,

Ne yazık ki TP-LINK olarak bir ürünün ithalatını yapıp satışa başlamak bir hayli prosedür ve uğraşı gerektiriyor. Bundan dolayı Kablo Modem tarafında hemen hızlı bir aksiyon alamıyoruz.
    Şuan elimizde DOCSIS 3.0 uyumlu TC-7610 bulunmakta. DOCSIS 3.0 kullanan ve bu ürünü test etmek isteyen, Network tarafında bilgisi olan bir arkadaşa test amaçlı gönderelim istiyoruz. Herhangi bir problem çıkmaması durumunda bu ürünü ve bunun kablosuz ac serisi CR700 modelini ithal etmeye başlayacağız.

TP-LINK Turkiye kullanıcısı üzerinden arkadaşlarımıza taleplerinizi iletebilirsiniz.

Arkadaşlarımız uygun görecekleri bir arkadaşa bu ürünü gönderecekler.

İy, Günler,

Ali Dinçer
    Ülke Müdür Yardımcısı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destek için +1

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.