Şimdi Ara

Uydunet Kullananlar Buraya: Tp-Link Kablo Modem Türkiye Pazarına Gelsin Kampanyası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
10
Favori
18.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali_Dincer

Selamlar,

Ne yazık ki TP-LINK olarak bir ürünün ithalatını yapıp satışa başlamak bir hayli prosedür ve uğraşı gerektiriyor. Bundan dolayı Kablo Modem tarafında hemen hızlı bir aksiyon alamıyoruz.
    Şuan elimizde DOCSIS 3.0 uyumlu TC-7610 bulunmakta. DOCSIS 3.0 kullanan ve bu ürünü test etmek isteyen, Network tarafında bilgisi olan bir arkadaşa test amaçlı gönderelim istiyoruz. Herhangi bir problem çıkmaması durumunda bu ürünü ve bunun kablosuz ac serisi CR700 modelini ithal etmeye başlayacağız.

TP-LINK Turkiye kullanıcısı üzerinden arkadaşlarımıza taleplerinizi iletebilirsiniz.

Arkadaşlarımız uygun görecekleri bir arkadaşa bu ürünü gönderecekler.

İy, Günler,

Ali Dinçer
    Ülke Müdür Yardımcısı

Yeni gelicek ve satilicak modeli bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ali_Dincer A kullanıcısına yanıt
    Ürün gönderildi mi ?
  • Durum nedir?
  • Evet durum nedir? Yıllardır uydunet D:10Mbit/U:1Mbit kullanıyorum. Türksat A.Ş. doğru düzgün çalışan modemlere destek vermediği sürece üst paketlere, daha yüksek internet hızlarına geçmemeye yeminliyim. Rezil ötesi Docsis 3 Netmaster modemler ile yüksek hızlar kullanacağıma, stabil çalışan Docsis 2 modemle yola devam etmeyi tercih ediyorum.

• tp-link bence bu ürünü getirecek

http://www.tp-link.com/en/products/details/TC-W7960.html

bizi router derdinden de kurtaracak

amazondaki fiyatı 80 dolar

Türkiye'ye 150 lira gibi bir fiyata gelmesini umut ediyorum. Bekleyelim görelim
  • Merhabalar,

Uydunet, Ankara, Cankaya, Bahcelievler Mahallesi, Kazakistan Caddesi (emek 4. cadde) nde nasil? kesinti, internet problemi oluyor mu? orada kullanan musterileri internetten, hizindan, baglantinin kesilmemesinden, genel olarak internetten memnunlar mi? gecmemi önerirler mi?

Turkcell superonline kullanicisi idim aylik 59 try öduyordum, fakat, 10 mg bit hiz, 50 gb, 31.99 try´ye gecis yapacagim. önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

tp-link bence bu ürünü getirecek

http://www.tp-link.com/en/products/details/TC-W7960.html

bizi router derdinden de kurtaracak

amazondaki fiyatı 80 dolar

Türkiye'ye 150 lira gibi bir fiyata gelmesini umut ediyorum. Bekleyelim görelim

bencede getirilsin :)
  • YunusPhp kullanıcısına yanıt
    son kampanyayla satilan netmaster modemlere fiyat olarak nasil rakip olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_Dincer

Selamlar,

Ne yazık ki TP-LINK olarak bir ürünün ithalatını yapıp satışa başlamak bir hayli prosedür ve uğraşı gerektiriyor. Bundan dolayı Kablo Modem tarafında hemen hızlı bir aksiyon alamıyoruz.
    Şuan elimizde DOCSIS 3.0 uyumlu TC-7610 bulunmakta. DOCSIS 3.0 kullanan ve bu ürünü test etmek isteyen, Network tarafında bilgisi olan bir arkadaşa test amaçlı gönderelim istiyoruz. Herhangi bir problem çıkmaması durumunda bu ürünü ve bunun kablosuz ac serisi CR700 modelini ithal etmeye başlayacağız.

TP-LINK Turkiye kullanıcısı üzerinden arkadaşlarımıza taleplerinizi iletebilirsiniz.

Arkadaşlarımız uygun görecekleri bir arkadaşa bu ürünü gönderecekler.

İy, Günler,

Ali Dinçer
    Ülke Müdür Yardımcısı

Merhaba Ali Bey,

Kurum yöneticisi olarak proaktif iletişim kurma düşüncenizden dolayı teşekkür ederiz.

Ülkemizdeki cable modem piyasasında ne yazık ki yeterli rekabet şartları oluşmadığından oligopol bir piyasa yapısı bulunuyor. Çok sayıda alıcı az sayıda ürün alternatifi arasında çoğu zaman istediğini alamıyor. Bu durumun büyük bir kısmı ise, ISS olarak Türksat'ın doğrudan satış politikaları nedeni ile. Uluslararası çapta büyük ürün üreticilerinin pazardan kâr elde etmesi yine de mümkün. Rekabet koşullarına uygun fiyatlandırmalar ile Türkiye için ürün ithalatı yapılabilir. Özel fiyatlandırmalar ile Türkiye'de satış konusunda, merkez yönetim pazarlama departmanınızdan Türkiye koşullarında fiyatlandırmalar talep etmenizi alıcılar olarak bekleriz. Zaten TP-Link, vendorlar konusunda geçmişi ve sirkülasyonu olan bir şirket. Dolayısı ile pazardaki talep kadar ürün arzında ve ileride talep büyüdüğünde ise daha büyük partilerin ithalatında sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Sonuç itibari ile Türkiye pazarına girmek konusu tamamen sizin insiyatifinizdedir. Organizasyon konusunda oldukça deneyimli ve konusunda lider bir firma TP-Link.

Cable modem ürünlerini ise ne yazık ki sadece ithal ederek satışa sunmak yeterli değildir. Bildiğiniz üzere cable modemlerde firmware desteği ISS'ler tarafından veriliyor. Ürünlerin DOCSIS 3.0 veri alışverişinde sorun çıkmaması için yazılımının -firmware- son sürümüne yükseltilmesi gereklidir. Son yıllarda DOCSIS 3.0 protokolünde çeşitli güncellemeler yapıldığından yazılımdaki son sürümün ehemmiyeti tartışılamaz boyutlardadır. Dolayısı ile kurumunuz tarafından Türkiye'deki ISS olan Uydunet'e gerekli yazılım desteğini düzenli verilmesi gerekiyor.

Diğer bir konu ise, Türksat veritabanına modemin eklenmesi hakkında. Prosedür gereği Uydunet tarafından MAC ID bloklarının belirlenmesi ve otomasyon yazılımında modem modeline göre listelenip seçilen modele göre kullanılan modemin MAC ID adresinin zorunlu girilmesi işlemi sonucunda, önceden belirlenmeyen diğer markaların girişinin engellenmesi konusu. Kurum olarak Türksat'a ulaşarak demo yapılması için MAC ID adresi tanımlanmasına izin verilmesini talep etmeniz gerekiyor. Bununla beraber kullanıcılar ile denemek yerine, kurum olarak öncelikle sizin Türksat'a ulaşmanız ve bir çalışma yapmanız hızlı bir aksiyon almanız için kanımca daha verimli bir yöntem olacaktır. Zira bu demo izni ve çalışması sonucu Türksat'ın kurumsal yapısı gereği de bu gelişme raporlanacaktır. Prosedürleri geçmeniz açısından ve DOCSIS altyapısına entegrasyonu açısından tarafınızdan hızlı bir gelişme olacağına eminim. Sonrasında ise sınırlı sayıda kişiye ücretsiz demo için ürün göndermek ise, pazarlama ve geri bildirim almak adına çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

TP-Link Archer C9 kullanıcısı olarak ürünleriniz hakkında memnuniyetimi de dile getirmek istiyorum.

Saygılarımla,

Cengiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 17 Ağustos 2016; 3:58:33 >

• ABOOO A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, TÜRKSAT yada TP-Link'te bir çalışan mısınız ?
  • Tp-Link kablo modemleride Xiaomi ürünleri gibi oldu. Türkiye de resmi olarak satışa çıkacağı falan yok. Dillendirilip duruyor ama ne yalan söyleyeyim, umudum kalmadı artık. Türksat A.Ş. ile kolay kolay anlaşma sağlayacaklarını zannetmiyorum. Kablo modemler, ADSL, VDSL modemler gibi değil, düzgün çalışabilmesi için ISS tarafından sürekli yazılım desteği sunulması gerekiyor. İthal edip satmak yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Merhaba, TÜRKSAT yada TP-Link'te bir çalışan mısınız ?

Hayır ama kullandığınız işletim sisteminin üreticisi için çalıştım yakın zamanda. Daha da yorum yapma hakkım yok. Yeterli.
  • ABOOO A kullanıcısına yanıt
    Peki, teşekkürler.
  • Modem ülkemize teşrif edecek mi acaba :) uydunet internet almayı düşünürken netmaster modeme mahkum kalacağımı öğrenince yıkıldım resmen... bu modem gelecekse eğer hattı çekip modemi bekliycem :)

• Hiç sanmıyorum.
  • Tplink Tc-w7960 ürünü amazondan bugüne özel 210 liraya geliyor. Bu ürün uydunet uyumlu mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, forumun başında heyecanla beklediğiniz, TP LİNK tarafından da geldi, yolda şeklinde deklare edilen TC-7610 Doc3.0 modeli TP-Link sayfasında yeniler arasında gelmiş olarak görünüyor. Ancak TP-Link yetkilisiniz sonuçlar olumsuz çıkmış olmalı ki, CR-700 modelini nasıl ya da neden ortaya attığını anlamadım. Herneyse sorularım şudur:

1) TP-Link TC-7610 uydunet kablosuz modem sorunumuzu (383ZN netmaster modeline alternatif) çözüyor mu?
    2) Geldiyse satışta mıdır, deneyen var mı? Kablosuz özelliği var mı? bana çok yetersiz gibi göründü.
    3) Allah aşkına şu işlerden anlayan biri net bir şekilde söylesin. Ama işin içine router, access point, modem cart curt karıştırmadan söylesin. Evdeki Netmaster 383ZN'yi çöpe atıp, uydunet kablosunun ucuna takabileceğim ve uyumlu olan, TR'de satışı olan bir modem var mıdır? Sağına şunu takarsan, altına bunu koyarsan gibi anlamadığım, anlasam bile evi elektronik çöplüğüne çevirecek cihaz tavsiyelerinde bulunmadan lütfen?

Çok mu sert oldu bilmiyorum ama uydunet ve netmaster'ın politik cevaplarından bezdiğim içindir, böyle bir tavırla yazmam. Herkese selamlar.

• Merhaba Bende Uydunete gececeğim. Uydunetin modemi kötü mü? Biraz açıklama yaparmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opinion

Merhaba Bende Uydunete gececeğim. Uydunetin modemi kötü mü? Biraz açıklama yaparmısınız

Aslında uydunette bir sorun yok, gayet iyiler, hatta vaat edilen hız falan süper. Sorun uyumlu modem konusu. Netmaster'ın işe yaramaz modemlerine mecbur bırakıyorlar. Netmaster ac desteği olmadığı gibi wireless bağlantısı sorunlu, hızının yarısını alırsın. Ethernette bağlanırsan, wireless kullanmazsan herşey mümkün derim.
    Tv falan bit arada olsun, telefon istemiyorum evde diye girmiştim ama sanırım Taahhüdüm bitmiş olsa artık uydunet i bırakırım. Diğer firmalar çok gelişti, uydunette yıllardır yerinde sayıyor. Klasik devlet firması sorunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmlrzy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, heyecanla beklenmesi gereken bir durum olmadığı kanısındayım.

Size bununla alakalı başka bir konuda daha öncede cevap yazmıştım.
    TP-Link TC-7610 DOCSIS 3.0 , modem olmakla birlikte Kablosuz özelliği ve sağlam router fonksiyonları olmayan normal bir cihazdır.Network'u destekleyecek (duruma göre) yardımcı bir cihaza ihtiyaç duyar.

Size kısaca şöyle özetleyeyim;

2 çeşit kablo modem vardır.

1- Sadece modem
    2- Modem+Router (Kablosuz dağıtımını yapan vb.)

Uydunet'in verdiği Netmaster, Modem+router sınıfında olan cihazdır (2. seçenek).Yani hem DOCSIS 3.0 modem, hemde kablosuz ve router fonksiyonlarını yerine getirir.(Getirmeye çalışır ve getiremez genellikle.Orası ayrı konu tabi)

Bahsettiğiniz TPLink TC-7610 sadece modem görevi görür.Kablosuz bağlantı için mutlaka bir Access Point (AP) yada router özellikli bir kablosuz modem gereklidir.

Modem fiyatları 50-150 TL bandında gezmekte iken, router'lar kullanım amaç ve özelliklerine göre 100 TL - 2000 TL fiyat aralığında değişmektedir.

Sonuçta modemin işlevi bellidir;Koaksiyel kablodan gelen uydunet sinyalini bilgisayarın anlayabileceği ethernet sinyaline çevirir ancak router konusunda ihtiyaçlar farklılık gösterebilir.
    Kiminin evinde 2 tane makine vardır feysbuk tıvittır instagram dolanıyordur, kiminin evinde 10 tane makine vardır IOS, macos, android, windows farklı farklı sistemler ve webserver, torrent tracker, IPCam, SQL server, yada basit bir dosya paylaşım sunucusu gibi uzaktan bağlantı gerekiyordur mesela.

Ben hiçbir zaman bir modem+router'ın bütün bu işlerin altından kalkabileceğine inanmadığım için modem ayrı router ayrı olması taraftarıyım.

He, bu arada Netmaster'dan neden mi bu kadar nefret ediyorum?
    3 sene evvel cihazın durduk yere ethernet portları yandı ve kullanıcı hatası olarak kabul ettiler ama müşteri memnuniyeti için cihazı tamir edip bedavaya geri gönderdiler.
    Cihazın durduk yere ethernet portları yandı ve kullanıcı hatasıymış bu !!!

BENCE SADECE BİR KOMEDİ

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.