Şimdi Ara

Uydunet Kullananlar Buraya: Tp-Link Kablo Modem Türkiye Pazarına Gelsin Kampanyası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
10
Favori
18.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün netmaster ların Netgear olduğu kesin mi? Netmaster lar hakkında çok şikayet var ama ben netgear 'ı iyi marka diye biliyorum.
  • HSeldon H kullanıcısına yanıt
    Castlenet
  • Motorola Arris Docsis 3 modemler artık turksatta destekleniyor. ben amerikadan sipariş verdim. fakat dikkat edin birisiyle getirttirin modemler gümrükte takılıyor. modem ne kadar olursa olsun gümrükte takılıyor!
  • Netgear ile Netmaster'ın her hangi bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Netgear, en iyi modem üreten firmalardan biriyken, Netmaster, Çin de kiloyla satılan elektronik devreden ibaret. İsteyen bu elektronik devreyi kiloyla alıp, istediği kutunun içine koydurup, ISS lerin ihalesine girip, Türkiye gibi ülkelere bir güzel kakalıyor. Şuan hatırlamıyorum ama Netmaster'ın devresinin üretildiği Çin sitesinin linki geçenlerde paylaşılmıştı.

Netgear - AAA kaliteyken
    Netmaster - A kalite bile değil. Çin ve Türkiye dışında kullanan var mı acaba merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alijchan

Motorola Arris Docsis 3 modemler artık turksatta destekleniyor. ben amerikadan sipariş verdim. fakat dikkat edin birisiyle getirttirin modemler gümrükte takılıyor. modem ne kadar olursa olsun gümrükte takılıyor!

Bu kesin bilgi mi? Çünkü forumda yabancı sitelerden alanlar var. Şu anda üst model Motorola modem almanın başka yolu yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HSeldon

quote:

Motorola Arris Docsis 3 modemler artık turksatta destekleniyor. ben amerikadan sipariş verdim. fakat dikkat edin birisiyle getirttirin modemler gümrükte takılıyor. modem ne kadar olursa olsun gümrükte takılıyor!

Bu kesin bilgi mi? Çünkü forumda yabancı sitelerden alanlar var. Şu anda üst model Motorola modem almanın başka yolu yok zaten.

Modem neden takılsın? Vergi ödememek için vergi sınırını aşmayın. Çünkü o zaman Gümrük'te bekler. Daha 1 ay olmadı ben aldım modem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABOOO

quote:

quote:

Modem neden takılsın? Vergi ödememek için vergi sınırını aşmayın. Çünkü o zaman Gümrük'te bekler. Daha 1 ay olmadı ben aldım modem.

Peki onerebileceginiz motorolla modem hangisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yaki83

quote:

Orijinalden alıntı: ABOOO

quote:

quote:

Peki onerebileceginiz motorolla modem hangisi ?

Ses hizmeti/VOIP/telefon hizmeti alacak mısınız?
    Tek pc mi kullanacak, birden fazla/router mı?
    Wireless/kablosuz bağlantı istiyor musunuz?
    Bütçeniz nedir en fazla tahminen?
    Sorulara cevap verebilirseniz size öneride bulunabilirim.

• Ses hizmeti ileride olabilir ama suan yok..
    Tek pc arti olarak 2 telefon bir tv aktif internet kullaniyor olacak..
    wifi olmali..
    Fiyat bilgim yok ama suan wifi kopmalarindan kurtulmak icin 200 400 arasi olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: yaki83

Ses hizmeti ileride olabilir ama suan yok..
    Tek pc arti olarak 2 telefon bir tv aktif internet kullaniyor olacak..
    wifi olmali..
    Fiyat bilgim yok ama suan wifi kopmalarindan kurtulmak icin 200 400 arasi olabilir..

Sormam gereken ama sormadığım konu wifi mesafesiydi. Bilgi verebilirseniz öneriyi güncelleyebilirim. Yakın mesafe olarak kabul ediyorum.

Ses hizmeti alınmayacak ise modem+router;

Bulabildiğim en mantıklı satış ve son ürün.
    ARRIS SURFboard SB6141 DOCSIS 3.0 Cable Modem - 72 USD + kargo 19 USD = 91 USD
    http://www.amazon.com/dp/B00AJHDZSI?m=A33X3B824UXPJ5&ref_=v_sp_detail_page
    +
    XiaoMi Mi WiFi Router Youth Edition (OpenWRT kurabilirsin) - 18.22USD
    http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_231133.html

Doğrudan router+wireless aranıyorsa ARRIS SURFboard SBG6400, ARRIS SURFboard SBG6580, ARRIS SURFboard SBG6700AC, ARRIS SURFboard SBG6782AC, ARRIS SURFboard SBG6900AC vs vs. Fiyatlar uçuyor. Ben tercih etmezdim. Bu verimsiz demek değil. Arris ne kadar uzman ki network altyapılarında? Motorola'nın bile uzmanlığı tartışılır. Bu yüzden insanların deneyimlerini ve testleri iyi inceleyin.

Daha fazla araştırma ile farklı noktalardan da alınabilir. Tercih.

Ses hizmeti alınacak ise;
    - Arris Touchstone TG862G (8 saatlik batarya dahil) üzerinde router+wireless var ama önermiyorum. Çünkü router özelliği verimsiz gibi yazılar da okudum. Özellikle Wifi mesafesi eleştiriliyor. Biraz araştırmak gerekebilir. Eğer olumlu yorumlar okursanız değerlendirebilirsiniz.

- Bulabilirseniz benim kullandığım Arris Touchstone TM822G (8 saatlik batarya dahil) + router.
    Amazon'da bir satıcı 140$'dan satıyor şu an. aldığım satıcı New Open Box satıyordu ama stok bitti.
    Detaylı bir TM822G incelemesi:http://www.stevejenkins.com/blog/2012/12/review-arris-tm822g-docsis-3-0-8x4-ultra-high-speed-telephony-cable-modem/

Tabi Arris Touchstone alınca MTA MAC ID ve modem ismi kaydettirmeniz biraz uğraştırabilir. En kötü İl Müdürlüğü işe çözülüyor.

- Diğer ihtimal ise ne yazık ki Netmaster + router.

***** Wifi kopmalarından bahsediyorsunuz. Lütfen fiziksel alan ve ağ altyapınızdan detaylı bahsedin. Router alternatifleri arttırılır. Yeter ki detay verin.

Router önerileri için alternatif konuları okuyabilirsiniz forumda.
    Son olarak elinizde modem varsa Wireless ve DHPC kapatın. Wifi router alarak çözebilirsiniz.

2 değerlendirme sitesi var bulduğum.
    http://mydeviceinfo.xfinity.com/ (ABD'deki bir ISS)
    http://thewirecutter.com/reviews/best-cable-modem/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABOOO -- 31 Mart 2016; 10:56:05 >

• ABOOO A kullanıcısına yanıt
    Netmaster+ router
    İle arris + router
    Arasında çok fark olur mu?

Netmasteri her şeyi mi kötü

Sadece cable modem olarak kullanmak için de mi kötü?

Bilgilendirirseniz memnun olurum :)
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Motorola SB6120 + ZyXel VMG8924-B10a var.
    İki Netmaster'ıda kullandım(CBW383Z4 ve ZN).Her ikisindede aynı kararlılığı yakalayamadım.
    Netmaster'ı hem bridge hemde router modda kullandım.Yok arkadaş uğraşılacak gibi değil.LAN'da dosya transferi yaparken vidyo stream yaptığımda böyle afallayıp kalıyordu.Torrent açtığımda modem tepki vermeyip komple internet gidiyordu.Pingler desen zaten o biçim.UL/DL yüklendinmi dosyayı PTT ile gönder daha hızlı giderdi. ;) Şaka tabi o kadarda değil.

Motorola modemi ikinci el yanlış hatırlamıyorsam 70-80 TL cvarı almıştım.Router'ı sahibinden üzerinden sıfır aldım, o da 270-280 TL civarında birşey idi.
    Toplarsanız en fazla 360 TL yapıyorki buda 120-130 usd civarında bir para.O ara bende Amazondan mı getirtsem acaba dedim cesaret edemedim ve bu kombinasyonu kurdum.(2015 Haziran)

Elektrik kesilmeleri dışında daha bugüne kadar ne modemi ne routerı bir kere resetlemeyi bırak kapatıp açmış değilim.
    Tavsiye ederim.

• Motorola ve Netgear'dan ümidi kestim ama TP-Link, Türkiye'ye kablo modemlerini getirebilir.

TC-7620 Modemini getirirse geldiği gün alırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen getirin alalım :)
  • Yurtdışından Motorola 6141 alsak, çalışacağı garanti mi?
  • tp-link yetkilisinden haber yok mu ürün hakkında?

• Sanırım umutlar başka bahara kaldı..
  • Tp-link yetkilisi bu konudaki 18 Mart tarihli mesajında birkaç haftalık süre istediklerini yazmıştı. Önümüzdeki günlerde bir haber gelebilir. En sağlıklısı forumdaki Tp-link resmi destek konusundan cevap istemek olacaktır. İlgii konunun linki:
    http://forum.donanimhaber.com/m_86454182/tm.htm
  • Uydunet'in abone sayısının artmaması normal. Basit bir modem temin etmeyi bile zorlaştırmışlar.
  • Arkadaşlar,
    Tp-link resmi destek konusunda Tp-link kablo modemlerin Türkiye pazarına girişi konusunda son duruma dair açıklama talep eden mesajımı buraya alıntılıyorum. Gelen cevabı buradan ayrıca paylaşacağım.

quote:

Sayın Tp-link yetkilisi
    Tp-link kablo modemlerin Türkiye'ye getirilmesi için kampanya başlattığım konuda ülke müdür yardımcısı tarafından 18 Mart tarihinde yazılan mesajda şu ifadeler kullanılmıştı:

quote:

Arkadaşlar selam,

öncelikle yoğunluktan dolayı buraya çok sık giremediğim için size geç dönüş yapabildim. Kusura bakmayın.

Size yazdığım gibi hemen merkez ile irtibata geçip test amaçlı birkaç ürünü istedik. Muhtemelen haftaya elimizde olur. yapılacak testlarde bir sıkıntı olmazsa satış amaçlı ürünlerin ithalatına hemen başlamayı planlıyoruz.
    Konu takibimiz altında, sadece sizlerden toplamda birkaç hafta zaman istiyoruz.

İyi günler dilerim.

Ali Dinçer

Yukarıdaki mesajın yazılmasının üzerinden tam olarak 4 hafta yani 1 ay geçti. Kablo modemlerin akıbeti hakkında son durumu bildirir bir bilgi paylaşmanızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

fujita kasagura

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-654089A38 -- 18 Nisan 2016; 9:56:15 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.