Kablolu Uydunet Modemi Router Yardımı ile Kablosuz Yapma Arkadaşlar bildiğiniz gibi uydunetin kablosuz modemleri pahallı(150-200 TL).Ama gelişen teknoloji ile birlikte Wiriless artık her eve lazım hale geldi.Gördüm ki uydunet kullanıcıları için bu biraz masraflı oluyor.Ben de uydunet kullanıcıları için, 150-200 TL gibi büyük rakam yerine max. 100 TL gibi bir rakama uydunet modemlerini nasıl kablosuza çevireceklerini paylaşmak istedim.Umarım faydalı olur.
Gerekli Malzemeler; 1)Uydunet modem (ben kurulumda verdikleri Scientific Atlanta Epc2203 model modem kullanıyorum). 2)Wiriless Router (TP-LINK WR743ND model router üzerinden kurulumu anlatacağım). 3)2 Adet Ethernet kablosu(eğer masaüstü bilgisayarınızı da bağlayacaksanız, ben masaüstü bilgisayarıda bağladığım için anlatacağım).
Kurulum; Öncelikle Router’ımızı bilgisayarımıza normal olarak bağlıyoruz (yani kablo modemimizi şimdilik karıştırmıyoruz). Ardından tarayıcı adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazarak modem arayüzüne erişiyoruz(kullanıcı adı:admin şifre:admin).K.adı ve Şifreyi girdikten sonra soldaki menüden network seçip, elle IP adresi giriyoruz.
IP adresi girdikten sonra kaydet diyoruz ve router’ı kapatıyoruz.
şimdi sıra geldi bağlantıya; -Kablo modemin arkasından çıkan Ethernet kablosunu bu bilgisayar yerine, router’ın WAN girişine bağlıyoruz. -Sonra 2. Ethernet kablosunun bir ucunu Router’ın arkasındaki Ethernet çıkışlarından her hangi birine, diğer ucunu ise masaüstü bilgisayarınıza takın. -Önce kablo modeminizi daha sonra ise routerinizi açın.
Bu aşamada internete girmeye çalıştığınızda sınırlı bağlantı hatası verecektir.Bunun için; -Tekrardanhttp://192.168.1.1 yazarak modem arayüzüne giriş yapıyoruz(Giriş yaptıktan sonra “Status” sayfasından Wan bölümüne baktığımızda IP adresi almadığını göreceğiz zaten). -“Quick Setup” sekmesine tıklayalım ve hızlı kurulumu başlatalım.
“AP Router” seçeneğini seçip ilerleyelim.
“Dynamic Ip” seçeneğini seçip devam ediyoruz.
Bu sayfada Wiriless ayarlarını yapıp ilerliyoruz.
Finish diyip kurulumumuzu tamamlıyoruz.Bundan sonraki sayfada reset atmamızı isteyecek.Reboot butonuna basınca modemi otomatikmen kendisi resetleyecektir.Reset işlemi bittikten sonra;
Network sekmesi altında “MAC Clone” a tıklıyoruz.”Clone Mac Address” butonuna tıkladıktan sonra kaydediyoruz.
[simage][/simage]
İşte bu kadar.Artık “Status” Sayfasında “WAN” bölümü altında IP adresi alındığını göreceksiniz.Ve tabi ki internet erişiminiz sağlanmış olacaktır.
Umarım yararlı olmuştur.Hepinize kolay gelsin
Emeğinize sağlık fakat daha önce açılmış benzer bir konu var. Ana konudaki ilk mesaja konunun linkini ekliyorum. Scientific Atlanta Epc2203 kullanıcıları için faydalı olacaktır.