Şimdi Ara

Uydunet ve Airties Rt-211

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda yazan tüm yazıları okudum ama bir türlü Motorola Sb5101 ile Airties Rt-211 üzerinden birden çok bilgisayarı nete bağlayamadım.

Öncelikle Airties Rt-211 'in no mode, vcl ayarları yapılı. Modem arayüzü ip'si 192.168.100.9 olarak ayarlı. DHCP ise kapalı.

Motorola'da ise DHCP açık durumda.

Eğer kablo tv kablosunu çıkartıp ipleri yenilersem bilgisayalar istediğim gibi 192.168.100.11 , 192.168.100.12 vs şeklinde ip alıyor. Ama kabloyu takınca sanki hiç arada DHCP yokmuş gibi desktop bilgisayarım Wan ip'si alıyor, diğer bilgisayarlar hiç bir şekilde nete çıkamıyor.

7-8 saattir uğraşıyorum şu işe. Allah aşkına bir çözüm bulun sinir oldum.

• ben bu sekilde rt-205 i kablosuz hale getirdim rt-211 dede olmasi lagzim

http://forum.donanimhaber.com/m_36632661/mpage_1/f_/key_205%2Cresimli//tm.htm#36639458
  • gene wan ip'si veriyor. tek farkı 2 adet ayrı ip veriyor (uydunet'in özelliği o) ama 3. bilgisayar bağlanamıyor.
  • sen simdi 2 pc yi sorunsuz internete baglayabiliyormusun. eger baglaniyorsa 3. bilgisayar icin ugrasma cünkü router özelligi olmadigi icin modem daha fazlasina ip veremez.
  • modem routera bağlandığında 32 tane pc'yi destekliyor. anlatamıyorum sanırım. airties'ı router olarak kullanmaya çalışıyorum.
  • DHCP Server

This should normally stay checked, so that the Surfboard provides a DHCP service for local use while the CATV service is not available. Disregard the sentence about being able act as a gateway for up to 32 PCs: most ISPs allow only one IP address to be alloatced in service.

uzun aramalar sonunda bunu buldum. Adamların DHCP yapar diye sattıkları alet sadece offline dhcp yapıyormuş. Neyse artık iade edip netmaster alacam mecburen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.