Şimdi Ara

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
6
Favori
35.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdide netmaster diyorki: türksat'ın ankara merkeziyle görüşme halindeyiz. onlarca ip adresini bu şekilde değiştirttiyoruz her gün. müşteri temsilcisi aslen sizi yanlış bilgilendirmiş 100 nolu ip'ler internet erişimi sağlar sadece herhangi bir port yönlendirme desteği sunmaz. bizim kuracağımız iletişimden sonra 100 bloğu haricinde bir ip adresi alacaksınız ve sorununuz çözülecek birkaç saat içerisinde.

bakalım gece eve gelince umarım çözülmüş olur. bu kademeleri adım adım yazacağım buradan. benzer sorunları olanlar neyi nasıl halletmesi gerektiğini umarım öğrenirlerde aynı sorunu yaşarlarsa bu kadar boşa giden vakitten kazanırlar tabi önce benim sorunumun çözüme ulaşması lazımki aynı yolu izleyebilsinler.

sonuç:
    netmaster haklı çıktı kendileri gerçekten türksat ankara ile görüşmüş olmalılar ki yeni ip verilmiş 46 bloğundan ve portlarım şuan sağlam çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-64EE39165 -- 29 Aralık 2015; 2:03:32 >

• Merhaba
    Bu modemi WPS butonu ile basıp bir cihaz ya da modem ile bağlayabilen oldu mu? Ben 383ZN 'de WPS tuşuna basıyorum hiç led lambası yanmıyor. Müşteri hizmetlerini aramam mı gerekiyor? Diğer modemin WPS tuşuna basıyorum hemen yanıyor.
  • onbinbesyuz kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Hat değerlerinde dalgalanma, modemle veya bilgisayarla da ilgili problem yaşanıyor olabilir.
    Konu ile ilgili olarak tekrar Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır. Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,
  • bende maksimum keyif paketini aldım yeni abonelikle.

yanında neta 8900 hd kutu ile netmaster cbw-383zn model yeni modemden verdiler.

ancak mart 2015de ablam da üye olmuştu yeni kullanıcı olarak ona da neta hd 8800 ile netmaster cbw-383z4 modem vermişlerdi. 383z4'de denildiği gibi sinyal gücü daha düşük. maalesef bunu da özellik olarak daha önce belirttikleri için ayıplı mala girmez.
  • son verilen CBW-383ZN docsis modem çekim konusunda mükemmel o konuda şüphem yok.denediğim çoğu modeme fark atıyor.

Sorun şu ki wifi arasıra donuyor. NEdeni de "n" mandını modem yönetemiyor.n bandını kapatınca sorun yok.

Bu seferde hız düşük oluyor... Yetkiliden destek bekliyorum.

Şu anda en büyük sorunum router olrak kullandığım asus modemin özelliklerini kullanamamam.ücretiz ddns özelliğini kullanamıyorum.dolayısıyla vpn kuramıyorum. bu modemde vpn kurma özelliği varmı acaba...
  • Tavsiye etmiyorum. Çekim kalitesi hala rezalet. Yere koyuyorum uzaklığı 10 metre L şeklindeki duvar olmayan, kapı olmayan yoldan 4 diş anca çekiyor. O da yan koyarsan. Yatay koyunca 3 dişe iniyor.
  • Değerli Kullanıcımız,
    Modem arayüzünde "OBSS varlığı= Etkin" olduğu için band genişliğini değiştirmezsiniz.
    Band genişliğinde değişiklik yapmak için OBSS varlığını "Devre dışı" olarak seçip, "Uygula" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
    DDNS özelliğinin kullanılabilmesi içinwww.DynDNS.org adresinden üyelik yapılması ve verilen bilgileri modemde TEMEL/DDNS kısmına giriş yapılması gerekmektedir.
    Modemin yalnız VPN geçiş özelliği bulunmaktadır.
    Saygılarımızla,
  • Sayın Litminov,
    Modemin ambalajı açıldığında görmüş olmanız gereken Uyarı Notu'nda bu konudan bahsedilmektedir: "Modemi dik konumda kullanınız. Bu sayede hem kablosuz performansı artacak, hem de modemin fazla ısınmasına engel olunacaktır."

Bunun nedeni modem içersinde yer alan dahili antenlerin yapısal özelliğidir.

Ayrıca modem/router cihazlarının yerden mümkün olduğunca yüksekte konumlandırılması genel bir ilkedir. L formunda bulunan bir ortam ise zaten kırılma noktası olduğunu ifade eder. Arada ekstra bir duvar olmasa da sinyalin çarpacağı bir kırım var demektir.
    Bu doğrultuda zeminde kullandığınız modemin, L formda bir alanda 4 diş çekmesi de performansında bir olumsuzluk göstermemektedir.

Saygılarımızla,
     Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN

• melmur M kullanıcısına yanıt
    Sayın Melmur,
    Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

WPS özelliğini kullanabilmeniz için bağlamak istediğiniz cihazında bunu desteklemesi gerekmektedir.
    Modem üzerinden WPS özelliğini aktif hale getirmek için bağlı olan cihazınızdan ,

İnternet tarayıcınızı açarak, adres çubuğuna “192.168. 0.1” yazınız. Açılan sayfada:
    Kullanıcı Adı: admin
    Parola : admin
    Kablosuz / Güvenlik sayfasını tıklayınız. Açılan sayfada sağ kısımda bulunan “Otomatik Güvenlik Yapılandırma” kısmını WPS seçerek sayfa sonunda uygula butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra modeminizin üzerindeki WPS butonuna 6-7 saniye basılı tuttuğunuzda WPS taramasına geçmiş olacaktır.

Saygılarımızla,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu yapmayın allah aşkına 10 metre alanda bile doğru düzgün çekmiyor. 2 kat alttaki tp-link kullanan komşuların modemi bile full çekiyor. Bu nasıl 2x5dbi anlamak güç. Çekim kalitesi çok kötü. 383z4 ile aralarında fark hiç yok denecek kadar az. kimse boşuna yükseltmek için parasını harcamasın değmez.
  • gigabit ethernet yeter bana. kablosuz zaten bi tek telefonlarda kullanıyorum. acaba yeni modemi nasıl temin ederim? 5 tl ekletsem verirler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litminov

yahu yapmayın allah aşkına 10 metre alanda bile doğru düzgün çekmiyor. 2 kat alttaki tp-link kullanan komşuların modemi bile full çekiyor. Bu nasıl 2x5dbi anlamak güç. Çekim kalitesi çok kötü. 383z4 ile aralarında fark hiç yok denecek kadar az. kimse boşuna yükseltmek için parasını harcamasın değmez.

Netmaster'ın her modeminden uzak durun, bu zamana kadar mecbur kalıp uydunet dayatmasıyla alıp paranızı buna harcadıysanız bile aynı markaya daha fazla boşuna yatırım yapmayın hiç bir fark yaratmayacaktır. Çok kötü bir modem ve firma allah hepimizi kurtarsın.
  • Merhaba,

383z4 kullanıcısıyım. Bu cihazın kablosuz çekimi çok kötü olduğu için 2x5dbi çıkışlı bir tp-link cihazla kullanıyorum. Kullanım açısından bir sorun-sıkıntım bulunmamasına rağmen, evimde tek cihaz ile interneti kullanmak istiyorum. Sonuçta her iki cihaz az da olsa bir elektrik tüketiyor ve sinyal kalabalığı ortaya çıkıyor.

383zn alsam bu kapsama sorununu çözebilirmiyim yoksa mevcut durumda gitmem sinirlerimi yıpratmamam açısından daha mı sağlıklı olur? Kullananların yorumlarını rica ederim...
  • Bu modemi ve 383z4'ü uzun süre kullandım ve şunu söyleyebilirim ki eğer Wi-Fi da yüksek veri akışı istiyorsanız Netmaster modemlerden uzak durun.

Gidin araştırarak ayrıca bir modem alın kendinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski Z4 modemde wi-fi kopma sorunları oluyordu. Yeni ZN modemde de benzer sorunlar var mı? Yeni abone olacak birine uydunetten modem almasını mı önerirsiniz yoksa modemi dışarıdan mı temin edelim?
  • Arkadaslar bu yeni modem anlatildigi kadar iyi mi (wi-fi performansi olarak)? Eski modemleri değiştiriyorlar mi belli bir ucret karsiliginda falan?

• bizim evde uydu net var tele dünya netmaster modem kullanıyoruz öğrenci evi malum biraz fazla yükleniyoruz modem teknik destek burada ayrıntılarıyla var yeni yazılımMODEM YARDIM vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Arkadaslar bu yeni modem anlatildigi kadar iyi mi (wi-fi performansi olarak)? Eski modemleri değiştiriyorlar mi belli bir ucret karsiliginda falan?

evet sıkıntı yaşamadım aldığımdan beri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Arkadaslar bu yeni modem anlatildigi kadar iyi mi (wi-fi performansi olarak)? Eski modemleri değiştiriyorlar mi belli bir ucret karsiliginda falan?

evet sıkıntı yaşamadım aldığımdan beri.

eski modemi kullandiniz mi hic ona kiyasla nasil?bide ne kadara aldiniz yeni uyelikle mi?

• Yeni modem ve uydu alıcısı ni 120 liraya bıraktılar. Antenli modem alırsa 100 TL. Ne dersiniz peşin almakmi mantıklı yoksa 2 yıl boyunca taksitli odemekmi. 2 yıl taahhüt de 216 TL ye sıfır olanların fiyatı. Sizce napiyim arkadaş lar

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.