Şimdi Ara

Uyduneti playstation 4 ' te kullananlar ve nat tipi hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ps4 te online oynayanlar var mı nat tipi ayarınız kaç çıkıyor ?

nat tipi 3 çıkıyor benim ve bu büyük problem nat tipi 2ye nasıl çevirebilirim bilgisi olan varmı ?

• Benim 2 çıkıyor. Ama yine de bazen nat sorunu diye online oynayamıyorum. Bu nat ayarı nasıl yapılıyor acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wifiden bağlanıyorum 2 çıkıyor kablolu bağlanıyorum 3 çıkıyor anlamadım gitti. daha online oyunda denemedim ama çok kötü olacağına adım gibi eminim.
  • bende kolay kurulum yaparsam yani otomatik IP ve DNS seçersem Nat 2 olarak ayarlanıyor. özel sabit IP verir ve uydunetin daha önce SMS attığı DNSleri girersem Nat 3 görüyor ve online oyunlarda sorun yaşıyorum. Nat 2de hiç sorun yaşamadım.
  • Ben de ethernet ile sorun yaşıyorum, wifi ile yaşamıyorum
  • Modem'in DMZ kısmına gelin orada 192.168.0. gibi birşey olacak oraya 15 yazın veya size kalmış ondan sonra PS 4'e statik ip tanımlayın
    örnek 192.168.0.15 (DMZ'ye verdiğimiz sayı)
    alt ağ 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi 192.168.0.1
    dns 178.233.140.110
    Sonra nat 2 olacaktır kolay gelsin.
  • bugün kablolu ile yeniden bağladım şimdide nat tipi 2 oldu kendi kendine bu işin mantığını bilen var mı neye göre belli oluyor bu nat tipi
  • Modem ayarları altında DMZ özelliği var oraya Playstationa ait ip yi yazın.

Nat 2 verecektir.

Tabi kablonetin sağı solu belli olmuyor.

Şu an itibariyle bakırköyde PSN e bile bağlanamıyorum mesela değil ki NAT 2

PSN ile ilgili başka sorun yaşayan var mı?
  • aftermath666 kullanıcısına yanıt
    Dün serverda sıkıntı vardı.Düzelmiş bu sabah.
  • Beyler download hızlarınız nasıl ?

Benim can çekişiyor resmen 25mbit net var oyun indirirken saniyede 200-300 kb ile indiriyor bazen süper hızlanıyor ama çoğunlukla yavaş sizde de böyle mi ?
  • ylönen kullanıcısına yanıt
    Ayni şekilde. Dün gece yine arıza kaydı açtım ben mecburen.

• Modem yazılımını güncelleyince modemin güvenlik duvarı daha önce kapalı konumda olsa dahi aktif oluyor.Şayet açıksa kapatmanızı öneririm,bunun dışında arkadaşın tavsiye ettiği gibi dmz atamak online oyunlar için önemli.
  • ylönen kullanıcısına yanıt
    10 mbit bağlantım var.
    PC'de 1.1 mb görüyorum
    PS 4'de 1 mb görebiliyorum çok şükür.
    Şimdi NBA iniyordu ama AKK var vazgeçtim
  • mbit hızını tam alabilen var mı?
  • Modemde UPNP özelliği varsa aktif edin. Bu özellik modem ile PS4 arasında otomatik port adreslemesinden sorumludur. Fakat her modemde gerektiği gibi çalışmayabiliyor.

Uydunet hızları yurtdışı için geçerli değildir arkadaşlar, bilmeyen varsa uyarayım. PS4 ağ testi sonuçları sizi üzebilir.
    Ben eskiden 50 mb down/ 4 mb upload tarife kullandım. Yurtdışı testinde ortalama 10 mb down / 1.3 mb upload gösteriyordu genelde.
  • Son 2 gündür uydunet sıkıntı yaşatıyor hep. Nat tip 3 alıyorum sürekli .

• resh_aykut kullanıcısına yanıt
    Ağ ayarlarını otomatik yapın bana da 3 diyordu otomatik yaptım 2 oldu.
  • Bu sefer nat tip düzeldi de internet hızı bir türlü yükselmedi. Yemin ediyorum en yakın zamanda değiştircem uyduneti . 25 mbt e kadar net kullanıyorum referans olarak 8 gösteriyor. Eskiden dns değiştirince 25 e yakın değer gözüküyordu şimdi ne girersem %50 daha az hız alıyor çıldırmamak elde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resh_aykut -- 8 Ekim 2015; 20:45:26 >
  • PS4 te uydunetin kendi DNS lerini kullanırsanız 25mbit internetinizden alacağınız verim yarı yarıya düşecektir. Yani 10mbit hız alırsınız. Bunun yerine google DNS kullanırsanız PS4 ten alacağınız hız 25mbit olacaktır. Fakat şöyle enteresan bir durum söz konusu google DNS veya hzınızı arttıran faklı bir DNS yi ps4 te kullanırsanız online oyunlara bağlantı sırasında sorun yaşıyorsunuz fakat mağazadan oyun aldığınız da hızlı bir şekilde download yapabiliyorsunuz. Bu sorunu sadece kablo nette yaşadım daha öncesinde adsl kullanıyordum fakat dns bazlı böyle bir problem yaşamamıştım. Bu yüzden download yaparken faklı dns online oyun oynarken farklı dns kullanıyorum. Türkiye de ki servis sağlayıcıların hali işte hiç birinden düzgün bir hizmet alamıyorsunuz. Bu yüzden de çoğu insan bunu bilmediğinden PS indirme hızları berbat diyor geçiyor. Halbuki tüm suç Türkiye de ki servis sağlayıcılar da.
  • Arkadaşlar internet bağlantı hızının yarısını alıyor olmanızın DNS ile alakası yok bence. DNS sizi ip ye yönlendirir. Geri kalanı sizin internet bağlantı hızınız ve bağlantı kalitesi ile alakalı olabilir. Bence arıza kaydı bırakmalısınız. Modem den dns lere ve google a ping atın. pinglerde kayıp varsa hatta sorun vardır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.