Şimdi Ara

Uydunetim Çıldırdı... Geceden Beri 30 Mbps Hız Görüyorum Netimse Sadece 512 Kbps !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka yaptığımı yada kafa bulduğumu düşünmeyin gece saat 4'den beri saniyede 4 MB ile download yapıyorum 200 mb'lik bir dosyanın inmesi 1 dakika sürmüyor işte kanıtı.
    http://img205.imageshack.us/i/84127174.png/

Speed Test Sonuçları

http://www.speedtest.net/result/634000324.png

Anlık bir olaydır düzelir dedim ama 6 saatir bu hızdayım 4 saatde rapid'den 30 gb dosya indirdim ve 512 k kullanıcısıyım yani normaldeki download hızım saniyede 60 kbps
    Uydunet en yüksek hız 20 mbps biliyorum speed testde hızımı şuan 31 mbps görüyor nasıl iş bu
    şimdiye kadar böyle birşeyle karşılaşan oldumu ?
    bayram diye 2-3 günlük böyle bir kıyakmı geçtiler acaba ?
    eğer düzelmezse tel açıp durumu belirtsemmi başım falan ağrımasın sonra ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 10:04:37 >

• Bende uydunet kullanıcısıyım.Bize bayram hediyesi vermediler.Bu hızda devam ederse tarifeni kontrol et, sonradan bir süprizle karşılaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::2010DH::.

Bende uydunet kullanıcısıyım.Bize bayram hediyesi vermediler.Bu hızda devam ederse tarifeni kontrol et, sonradan bir süprizle karşılaşma.

nereden öğrenebilirim link verirmisin acaba ?
    uydunet sitesinde online işlemler bölümü var oradaana menüde 512 limitsiz gözüküyor ama tarife kontrolü nereden yapılıyor bilmiyorum
    bir karışıklık falan olabilirmi ? forumda böyle birşey yaşayan oldumu acaba ?
    yada direk tel açıp durumu söylesemmi donradan başım ağrımasın sonra ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 10:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeNOzGuRuM

quote:

Bende uydunet kullanıcısıyım.Bize bayram hediyesi vermediler.Bu hızda devam ederse tarifeni kontrol et, sonradan bir süprizle karşılaşma.

nereden öğrenebilirim link verirmisin acaba ?
    uydunet sitesinde online işlemler bölümü var oradaana menüde 512 limitsiz gözüküyor ama tarife kontrolü nereden yapılıyor bilmiyorum
    bir karışıklık falan olabilirmi ? forumda böyle birşey yaşayan oldumu acaba ?
    yada direk tel açıp durumu söylesemmi donradan başım ağrımasın sonra ?

Alıntıları Göster
    Yeterince dl yapmışsın zaten.Ben olsam bir kaç saat daha bu hızın keyfini çıkarıp sonrasında telfonla durumu bildirirdim.Neticede hız artışı senin iraden dışında gelişen bir olay

• quote:

Yeterince dl yapmışsın zaten.Ben olsam bir kaç saat daha bu hızın keyfini çıkarıp sonrasında telfonla durumu bildirirdim.Neticede hız artışı senin iraden dışında gelişen bir olay

keyfini çıkarmayı geçtim suyunu çıkardım hazır böyle hızı buldum diye uyumadım bile hocam :D
    ama bende senin gibi düşünüyorum sıraya soktuğum tüm şeyleri indireceğim bir kaç saatde 40 gb daha iner zaten :D ondan sonrada düzelmezse akşama doğru arayıp uyarırım benden çıksın olay :))
    ama senden başkada kimse umursamamış konuyu garipsedim hani çok normal birşeymişde herkezin başına geliyorda benimmi haberim yok bu işten :)
    bilelimde ona göre ya hemen uyaralım yada takılalım kafamıza göre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 10:42:31 >

• quote:

quote:

keyfini çıkarmayı geçtim suyunu çıkardım hazır böyle hızı buldum diye uyumadım bile hocam :D
    ama bende senin gibi düşünüyorum sıraya soktuğum tüm şeyleri indireceğim bir kaç saatde 40 gb daha iner zaten :D ondan sonrada düzelmezse akşama doğru arayıp uyarırım benden çıksın olay :))
    ama senden başkada kimse umursamamış konuyu garipsedim hani çok normal birşeymişde herkezin başına geliyorda benimmi haberim yok bu işten :)
    bilelimde ona göre ya hemen uyaralım yada takılalım kafamıza göre :)

Alıntıları Göster
    Bu test hız artışları bi bana denk gelmiyor.

2010 da yapılacak yeni tarife için test olablir

• quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

ben kobaymıyım
    ip değiştirmekten korkuyorum walla hız eski haline dönecek diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 11:02:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ben kobaymıyım
    ip değiştirmekten korkuyorum walla hız eski haline dönecek diye

Alıntıları Göster
    İşte benim sorunumda bu 512k kullanıyorum birkaç saatliğine 5-6 mb,bir iki defa 15 mb oldu ip değiştirince eski haline geliyor.İp değiştirme bence.Rapid yüzünden ip değiştiriyorum.Online işlemde 512k limitsiz görünüyorsa senin problemin değil.Senin bilgin dışında tarife değişikliği yapılamaz.Keyfini çıkar.Ama bana gün boyu hiç denk gelmedi.

Bu arada benim ilk bağlattığım gün 17mb hız vardı.Bağlantı yapan teknik servis bu bölgede 20 mbyi geçmez diyordu.İst-Güngören.
    Sizin bölge neresi?Alt yapısı çok sağlam demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal21 -- 26 Kasım 2009; 11:33:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_erdal21

İşte benim sorunumda bu 512k kullanıyorum birkaç saatliğine 5-6 mb,bir iki defa 15 mb oldu ip değiştirince eski haline geliyor.İp değiştirme bence.Rapid yüzünden ip değiştiriyorum.Online işlemde 512k limitsiz görünüyorsa senin problemin değil.Senin bilgin dışında tarife değişikliği yapılamaz.Keyfini çıkar.Ama bana gün boyu hiç denk gelmedi.

Bu arada benim ilk bağlattığım gün 17mb hız vardı.Bağlantı yapan teknik servis bu bölgede 20 mbyi geçmez diyordu.İst-Güngören.

bende güngörendeyim dostum :) haznedar
    ama arkadaşın dediği doğru olabilir hız testi falan yapıyorlarsa ondan bu hızı görüyor olabilirim
    uyarın için teşekkürler az daha ip değiştirecektim walla :) elimde rapid premium war ama işin ilginci premiumun 25 gb kotasınada takılmadın bugün bendemi birşey war ne bir sayısal falanmı oynasam acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 11:48:11 >

• quote:

quote:

bende güngörendeyim dostum :) haznedar
    ama arkadaşın dediği doğru olabilir hız testi falan yapıyorlarsa ondan bu hızı görüyor olabilirim
    uyarın için teşekkürler az daha ip değiştirecektim walla :) elimde rapid premium war ama işin ilginci premiumun 25 gb kotasınada takılmadın bugün bendemi birşey war ne bir sayısal falanmı oynasam acaba :)

Alıntıları Göster
    Bende onu soracaktım.Premium kullandığın belli neden ip değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsun diye(duraklatma özelliği).Hapyy hour da yok ama dün server da sorun vardı belki özür diliyorlardır.512k ile pre kullanmanda takdire şayan :)

Haznedar -Kınalı cd. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

Bende onu soracaktım.Premium kullandığın belli neden ip değiştirmeye ihtiyaç duyuyorsun diye(duraklatma özelliği).Hapyy hour da yok ama dün server da sorun vardı belki özür diliyorlardır.512k ile pre kullanmanda takdire şayan :)

Alıntıları Göster
    Ip değişmesi normalde hızın değişmesine neden olmaz. Hızı sizin modeminize tanımlanmış bir şifreleme sistemi vardır bu sistem üzerinden hızınız belirlenir.
  • quote:

Ip değişmesi normalde hızın değişmesine neden olmaz. Hızı sizin modeminize tanımlanmış bir şifreleme sistemi vardır bu sistem üzerinden hızınız belirlenir.

Arkadaşım sizi anlıyorum dinamik ip değiştirme ile hız değişmesi olmaması lazım.Modem ile ilgili bir müdahalede bulunmuyoruz zaten.Ama gel gelelim böyle manasız hız artışı olunca ip değiştirme ile hız eskiye dönüyor.Belkide zaten dönecektir,tesadüf ip değiştirmeye denk geliyordur.Keşke bir gün sizin de hızınız artsa da deneseniz.
  • quote:

haha bende belediye binasının hemen arka sokağındayım :D
    haklısın abesk tabi ama ben rapid için değiştirmeyecektim şifreyi, elimde rapid gibi başka sitelere ait linklerde var onlara geçmeyi düşünüyordum ama sen uyarınca vaz geçtim şimdi o linklerin rapidini arıyorum :)
    ip değiştirmekle hızın düşeceğini düşünmem aslında batıl inançdı ama senin anlatığına göre doğruymuş bakalım ne kadar dayanacak bu hıza :)
    gerçi hızı yarıya yakın düştü şuan saniyede 2.5 mb indiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 12:51:28 >

• quote:

quote:

Arkadaşım sizi anlıyorum dinamik ip değiştirme ile hız değişmesi olmaması lazım.Modem ile ilgili bir müdahalede bulunmuyoruz zaten.Ama gel gelelim böyle manasız hız artışı olunca ip değiştirme ile hız eskiye dönüyor.Belkide zaten dönecektir,tesadüf ip değiştirmeye denk geliyordur.Keşke bir gün sizin de hızınız artsa da deneseniz.

5 senedir kullanıyorum. Hiç denk gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

quote:

5 senedir kullanıyorum. Hiç denk gelmedi.

Alıntıları Göster
    buda gösteriyorki 512 kb lı kullanıcılar yeni yılda 30 mbit oluyor yeni tarifeler yavaş yavaş kokusunu verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

buda gösteriyorki 512 kb lı kullanıcılar yeni yılda 30 mbit oluyor yeni tarifeler yavaş yavaş kokusunu verdi

Alıntıları Göster
    Banada olmuştu bu olay 2 sene önce.Ne kadar mutluydum o zamanlar .. :(.Ama ben DAP diye bir programla dl yapıyorum sadece o programla indirirken 3-4 arası geziniyordu dl hızı..Sonra bir sabah herşey eskiye döndü..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1nvdr

Banada olmuştu bu olay 2 sene önce.Ne kadar mutluydum o zamanlar .. :(.Ama ben DAP diye bir programla dl yapıyorum sadece o programla indirirken 3-4 arası geziniyordu dl hızı..Sonra bir sabah herşey eskiye döndü..

Alıntıları Göster
    @1nvdr

2 sene önce gene benim hızım aynıydı. Bu hız artımı bir bana denk gelmiyor. Aslında bir kere denk geldi ama 3-4 gün sürdü 512 k dan 1 mb e çıkmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 26 Kasım 2009; 16:39:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

@1nvdr

2 sene önce gene benim hızım aynıydı. Bu hız artımı bir bana denk gelmiyor. Aslında bir kere denk geldi ama 3-4 gün sürdü 512 k dan 1 mb e çıkmıştım

Alıntıları Göster
    evet macera sona erdi :) son 3 saatdir hız 120, 130 k civarı seyrediyordu rapid kotasıda tamamen dolunca nasıl olsa 120 k 'lara düştü bir şansımı deneyeyim diye ip değiştirdim ve tahmin etttiğim şey oldu hız anında 60 k seviyesine geri döndü.
    İyiki akıl edip ip değiştirmemişim 50 gb yi indirmem 1 ay sürerdi 1 gün sürmeden inmiş oldu
    şuan balkabağına geri döndük yani
    aklınızda bulunsun böyle birşeyle karşılaşırsanız sakın ip değiştirmeyin ama 1 günde olsa 30 mb takılmak manyaktı gerçekten tadınıda almış oldum o arada 50 gb de dosya indirdim
     Uydunetim Çıldırdı... Geceden Beri 30 Mbps Hız Görüyorum Netimse Sadece 512 Kbps !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 26 Kasım 2009; 18:25:46 >

• quote:

evet macera sona erdi :) son 3 saatdir hız 120, 130 k civarı seyrediyordu rapid kotasıda tamamen dolunca nasıl olsa 120 k 'lara düştü bir şansımı deneyeyim diye ip değiştirdim ve tahmin etttiğim şey oldu hız anında 60 k seviyesine geri döndü.
    İyiki akıl edip ip değiştirmemişim 50 gb yi indirmem 1 ay sürerdi 1 gün sürmeden inmiş oldu
    şuan balkabağına geri döndük yani
    aklınızda bulunsun böyle birşeyle karşılaşırsanız sakın ip değiştirmeyin ama 1 günde olsa 30 mb takılmak manyaktı gerçekten tadınıda almış oldum o arada 50 gb de dosya indirdim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar heyecan yapmayın hızınızda herhangi bir değişiklik yok. Bu yanlış değerler sıkıştırma yönteminden kaynaklanıyor. Telekom verileri sıkıştırarak routerlar arasında taşıyarak bant genişliği vs. tasarrufu yapmaya çalışıyor. Anlık patlamalara neden oluyor bu speed testte. Ama gerçek değerler değil. Büyük bir dosya donwload edin ve gerçek indirme hızınızı kontrol edin. Bende de 50mbit görünüyor ama alakası yok tabi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

Arkadaşlar heyecan yapmayın hızınızda herhangi bir değişiklik yok. Bu yanlış değerler sıkıştırma yönteminden kaynaklanıyor. Telekom verileri sıkıştırarak routerlar arasında taşıyarak bant genişliği vs. tasarrufu yapmaya çalışıyor. Anlık patlamalara neden oluyor bu speed testte. Ama gerçek değerler değil. Büyük bir dosya donwload edin ve gerçek indirme hızınızı kontrol edin. Bende de 50mbit görünüyor ama alakası yok tabi ki.

indirdiğim yüzlerce linkin her biri 200 mb'tı ve her biri saniyede 4 mb sabit hızla 50 saniyede indi daha ne olsun 50 gb video indirdim bunun neresi yanıltıcı
    Ben 50 gb dosyayı 512k ile 1 ayda indiremezken 8 saatde indirdim :)
    dün akşama doğru tüm değerler eski haline geri döndü zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 27 Kasım 2009; 14:57:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.