Şimdi Ara

Uygulama yapalım (donanımhaber halkından inciler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben uzun süreden beri bu mobil uygulama platformu ile ilgileniyorum. Amatör çalışmalarım oldu. Ama artık bu çalışmaları profesyonele dökmek istiyorum. Yapılacak olan iş ya bugüne kadar yapılmamış olabilir ya da var olan bir uygulama daha kullanışlı bir şekilde yenilenebilir. önemli olan bu uygulamanı 7-70 e herkese hitap etmesidir. örneğin wallit uygulaması. çok basit bir fikir ama çok geniş kitlelere hitap etmektedir. Mobil uygulama dünyası henüz çok gelişmiş değildir. Aslında yapılabilecek bir çok şey var. Sanal dünyanın sınırları yok gibi birşey aklınıza ne geliyorsa uygulamak mümkün. İşte esas soru burada. Ne yapmalı? Hepinizden fikirler bekliyorum. Fikiri veren kişi sadece fikiri vermekle kalmayacak. Birlikte güzel bir taslak ve proje hazırlayıp bunu uygulamaya geçireceğiz ve yapılacak bir anlaşmayla kazanılacak miktar ortak olarak bölüşülecektir. Arkadaşlar bir fikriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin. Bir fikiri başkalarıyla paylaşırsanız çalarlar diye düşünmeyin. Bir şeyi düşünmek ile uygulamak çok farklı şeylerdir. Gerçekten uzun bir süre, ciddi bir emek gerektirir. Paylaşın. Belki de dünya çapında büyük bir üne kavuşacak bir fikriniz var ama henüz adım atmadınız. Yurt içi, yurt dışı her türlü imkanımız var. Çok çeşitli yatırımcılarla irtibata geçme imkanımız var. Sadece bir fikir seçip onun üzerinde yoğun bir çalışma ve türkiye'den , türk bir yapımcıdan sağlam dünya çapında bir uygulama çıkartalım.

• Uzun zamandır bahsettiğiniz o "fark yaratan uygulama fikri" üzerine düşünen, kafa yoran, araştırmalar yapan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki piyasada gördüğümüz uygulamaların veya sosyal medya platformlarının neredeyse hiçbiri birileri tarafından "bir uygulama yapalım ve dünyaca tanınsın, herkes hergün onu kullansın" şeklinde ortaya çıkmıyor. Kimisi bir ihtiyacı karşılamak için hazırlanıyor, kimisi basit bir oyun-uygulama yapayım derken meşhur oluyor. Toplum bazen hiç beklenmeyen şeylere beklenmeyecek düzeyde ilgi gösteriyor. Kim derdi ki facebook varken, zaten duvarda durum paylaşımı yapılıyorken twitter gibi bir platform tutabilecek, veya zaten facebook üzerinden resim ve video paylaşma imkanı varken Instagramın tutacağını kim tahmin ederdi. Muhtemelen birileri tahmin etti, fakat ilk bakışta gereksiz gibi görünüyordu. Ama insanlar ilgi gösterdi.

Demem o ki yapılması gereken, bir fikir bulup insanları oraya kanalizi etmeye çalışmaktan ziyade insanların halihazırdaki eğilimlerini internete girme amaçlarını, uygulama kullanma alışkanlıklarını inceleyip buna uygun olan fikri uygulama haline getirmek.

Veya edison gibi 1999 uygulama hazırlayıp tutuması için bir 2000.yi de yapmayı beklemek.

Eğer bu fikri bulan olursa ben de bu çalışmanın kıyısında köşesinde bir yerinde bulunarak yerli bir uygulamanın dünyaca kullanılmasına destek olmaktan zevk duyarım.

• önceliklecevabın için çok teşekkür ederim.
    benim bu konuyu yazmamda bundan dolayı. şu anda insanların belli bir yöne eğilimleri ve interneti kullanma alışkınlakları var ama benim göremediğim yada benim gördüğüm fakat geniş kitleler tarafından kabul görüp görmeme durumunu değerlendirmek. aklımıza gelen herhangi birşey bişe buraya yazsak birazcık girişimci olsak bu konu altından süper fikirler çıkacağına inanıyorum. bir kişinin göremediğini diğer kişi görür. sen kanalize olarak tanımlamışsın. ben bunu farkındalığı harekete geçirmek diyorum. belki gördüğümüz birşey vardır ama farkında değilizdir. bence bu konu altında bir beyin fırtınası yaparak bunu süzerek bir fikre ulaşabiliriz. ve herhangi bir sınırlandırma yapmıyorum. çünkü sunulacak şeyi kısıtlamak istemiyorum. önümüzde boş bir sayfa var. istediğimizle doldurabiliriz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben bu konunun daha canlı olmasını düşünüyordum. neyse bekleyelim belki birşeyler çıkar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özgünlük cok önemli bu işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgünlük yerine göre çok önemli olabilir. ilk yazımda bahsettiğim gibi daha önce yapılmış bir işin bir adım geliştirilmesi de olabilir. bu da bir özgünlük kopya veya taklit değil. sonuçta yapılmış olan birşeyi bir adım daha öteye taşıyoruz. Forumda genciyle yaşlısıyla binlerce kişi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.