Şimdi Ara

Uygun Fiyata Araç Ses Sistemi Kurmak İstiyorum (600-700 TL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hoparlörünüz var, teybinizde var.. sizin seste + olarak istediğiniz nedir... veya seste ton olarak neyi eksik hissediyorsunuz ?
    Daha fazla sesmi yoksa aynı ses yüksekliği fakat belirgin olmasını istediğiniz bass / tizz gibi tonların ön plana çıkması mı ?
    şunuda deneyebilirsiniz; ön hoparlörler küçük, arkalar büyük olduğundan,, önde ses bozulması daha erken olur..,,
    teybin ses ayarlarından Fader bölümüne gelip, ses dengesini Rear yani arkaya 2-3 birim kaydırırsanız, büyüklere fazla küçüklere az ses gitmiş olur bide böyle deneyin.
    Peki teypte,, sağ / sol.. ön / arka.. sadece ön seçiliyken,, sağ / sol ayarı yapınız,,, hoparlörler tam olarak bağlımı ?
    Sesi mesela; ön sağ yaptınız, bass ses belirginleştiyse,, orta dengedeyken pısıyorsa, hoparlörün birisi ters bağlıdır. aynısı arka içinde geçerli.. sağda veya solda ses iyi, ikisini dengeleyince, bass ta pısma,, seste geri çekilme oluyorsa, birisi ters bağlıdır. çünkü iki hoparlör, daha fazla ses ve bass demektir.. Takip....

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hoparlörünüz var, teybinizde var.. sizin seste + olarak istediğiniz nedir... veya seste ton olarak neyi eksik hissediyorsunuz ?
    Daha fazla sesmi yoksa aynı ses yüksekliği fakat belirgin olmasını istediğiniz bass / tizz gibi tonların ön plana çıkması mı ?
    şunuda deneyebilirsiniz; ön hoparlörler küçük, arkalar büyük olduğundan,, önde ses bozulması daha erken olur..,,
    teybin ses ayarlarından Fader bölümüne gelip, ses dengesini Rear yani arkaya 2-3 birim kaydırırsanız, büyüklere fazla küçüklere az ses gitmiş olur bide böyle deneyin.
    Peki teypte,, sağ / sol.. ön / arka.. sadece ön seçiliyken,, sağ / sol ayarı yapınız,,, hoparlörler tam olarak bağlımı ?
    Sesi mesela; ön sağ yaptınız, bass ses belirginleştiyse,, orta dengedeyken pısıyorsa, hoparlörün birisi ters bağlıdır. aynısı arka içinde geçerli.. sağda veya solda ses iyi, ikisini dengeleyince, bass ta pısma,, seste geri çekilme oluyorsa, birisi ters bağlıdır. çünkü iki hoparlör, daha fazla ses ve bass demektir.. Takip....

Sesten beklediğim daha doygun olsun müziği daha hissedeyim.Şimdi sesi biraz açınca patlamaya başlıyor.Tok olsun istiyorum.

O dediklerinizi yapayım bi arkaya vereyim sesi.

• Sizin sistem için düşüncem şu yönde;
    A) hoparlörler kapıda olduğundan dolayı, bass almak isterken, kapı plastikleri ile rezonans yapıp, hem istenilen sesi vermemekte,,, siz istediğiniz sese ulaşmak için sesi açmak istediğinizde, ses artmak yerine, bir yerden sonra bozulmakta... oysaki hoparlörler mdf kabinde olsa, ses patlak vermeden önce bile doygun bir ses alırsınız.
    B) Hoparlörü pandizota taşımak, seste dolgunluğu %40-60 arttırabilir,,, bunu istemiyorsunuz, gayet doğal.. yaparsanızda belki kapı yerleri açıkta kalacak, onuda bir şekilde kapatmak gerekir..
    C) Kapıda ses doygunluğu olmasada, anfiden, ovallere ince ses HPF kanalından sürünce, yüksek ses seviyesine çıkabilirsiniz... Bass olayınıda, anfinin diğer kanalından, ayrıca bass hoparlör besleyerek, araç içinde bass olayı çözülmüş olur..

Forumun eksi yanı; ne olduğunu canlı olarak duymadığımızdan, ne yapılması gerektiğini tam sezemiyoruz..
    Konuya göre 2 çözüm tahminim var;
    A) 4 kanal anfi http://www.hepsiburada.com/oto-amfileri-c-26050?filtreler=fiyat:100.0-250.0 + 20cmhttps://www.google.com.tr/#q=Jbl+Gto-804+20+Cm+Subwoofer+ veyahttp://www.hepsiburada.com/alpine-swg-844-20cm-400w-subwoofer-p-OTALPSWG-844?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=CNmFqcCcnM0CFYTGGwodcx8K8w

B) Pandizot yaptırmayıp,, bağajın sağına ve soluna, pandizot yüksekliği kadar -- hoparlör eni kadar --. mdf kabin yaptırmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 10 Haziran 2016; 3:42:09 >

• Emin-Fırtına hocanın önerileri gayet yerinde, ben de bir iki katkıda bulunayım, amfi çok mesele değil, piyasayı takip etmediğim için şunu al diyemem ama hoparlörünüzün gücüne uygun sorun çıkarmayan bir amfi olsun yeter düşüncesindeyim, yorumlarına bakarsınız memnuniyet oranı yüksek uygun fiyatlı bişey alırsınız, amfiye çok takılmayın, sizin için olay teyp ve hoparlörde bitecek, öyle çok güçlü olsun falan beklentiniz olmadığı için

alttaki gibi bi woofer işinizi görür diye düşünüyorum, hem beslemesi kolay olur
    http://www.hepsiburada.com/alpine-sbg-844br-20cm-kutu-120w-bass-reflex-mavi-isikli-subwoofer-120-watt-rms-p-OTALPSBG-844BR?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=Cj0KEQjwyum6BRDQ-9jU4PSVxf8BEiQAu1AHqiZ0aj48iR1LU74X3sR46xZN9vvtaRdRbvLcBNLUa4caAj9V8P8HAQ

hoparlörleriniz zaten hazır, sisteminize amfi+woofer ekleyerek bi deneyin, yetmezse ön kapılara da mid takımı düşünürsünüz

• İkinizede cok tesekkur ederim sagolun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapasitörsüz subwoofer bağlayayım deme en iyi donanım kapasitör bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öneri isteyen arkadaş yüksek ses istemediğini söylemiş, bizim de önerdiklerimiz öyle aman aman güç isteyen malzemeler değil, kapasitör kullanımına gerek olacağını sanmıyorum, maliyeti gereksiz yere artırmış olur bence kapasitörle
  • tural.i T kullanıcısına yanıt
    Sizin önerdiğiniz woofer de güzel,, araç içi için ideal ve portatif... Hocam aklıma birşey takıldı,, üzerindeki anfide ayrıca stereo ses çıkışı varmı, tam göremedim...
    Çıkış yoksa, oval hoparlörler boşta kalacak... Şu şekilde kullanabilir; teybin bass ayarını kıstığı zaman, sesi daha fazla açabilir ovallere..
    Hocam birde şöylebir durum var; teypte bass ortada yani ''00'' da iken,, loud ayarı aktifse, oda + bass yüklediği için, sesi erken bozabiliyor..
    Bendeki teypte, loud ayarını açınca,, bası ''-- 6'' yapmam gerekiyor. loud açmayınca zaten teyp tek başına teneke gibi, Loud .
    Piyasada eskiden 16cm 20cm set hoparlörleri satılıyordu,, sene 2000-2005 de,,, 14cm lik müzik seti wooferi vardı,,.. 2+1 5+1 ler çıktı,,,, stereo anfi,, müzikseti,, set hoparlörü gibi kavramlar,, yerini sesten çok multimedya özelliği olan cihazlara bıraktı. bundan bir kaç sene önce arabaya 16cm bass hoparlör almak istedim, yok yok yok, ille gidecem marka çift hoparlör alacağım...
    10 tl ye aldığım tek hoparlör, tizz ses falan vermeyecek ama, istediğim bass tonunu verecek... yanına birde küçük bobinli tiwitır koydummu, Bitti...
    Elimde sene 90 lardan kalma pioner oval var,,, şimdiki ile yanyana koysan,,, şimdikini alasım gelmedi yani,,,, sesini bilmem ama,, nasıl ?.. yeniyi almaya niyetlenince, elime arkadaştan eskisi geçti, yaptırdım, kullanıyorum.

• Sistemi kurduk.

Ön kapılara JBL kolon bağladık tam güçleri hatırlamıyorm.Bagaja JBL woofer.EOX tarzı bi marka da amfi bağladık.İşçilik Kablo dahil 700 liraya mal oldu.Ses muhteşem geliyor.Bunun daha iyisini düşünenmiyorum.Bass biraz fazla boğuyor tek sıkıntım o.
  • Hayırlı olsun..
    Teypten bass ayarını düşürün veya anfiden bass kanalındaki Gain - volume - level ayarını kısınız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hayırlı olsun..
    Teypten bass ayarını düşürün veya anfiden bass kanalındaki Gain - volume - level ayarını kısınız...

Tamamdır çok teşekkürler hepinize çok yardımcı oldunuz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.