Şimdi Ara

Uygun Fiyata Araç Ses Sistemi Kurmak İstiyorum (600-700 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba Opel Corsa C uygun fiyata ses sistemi kurmak istiyoruz.Sony tape var.Model numarasını hatırlayamıyorum.Bunun dışında hangi parçaları almalıyız?Dinleyeceğim müzik tarzı aşağıda.Çok aşırı bi ses istemiyorum ses kaliteli olsun.Bozulmasın yeter.

https://www.youtube.com/watch?v=9ItGGti5aPM
    https://www.youtube.com/watch?v=NoDc0RC02CQ
    https://www.youtube.com/watch?v=K5mqUxCouCc en aşırı bu

• Marka modelden pek bilgim yok fakat.. sony tape kaset çalar heralde,, üstünde kalacakmi degistirmeyi düşünüyormusunuz... teyp çıkış gücü düşükse kaliteli hoparlör bile olsa, bir yere kadar ses verir, belirli bir ses seviyesine bozulmasiz ulaşmak için, anfi ve hoparlör gerekebilir.
    a) arkada hoparlör varmı, önde hoparlör varmı,, bass ses oluşması için ön kapı dizaynı iyimi..
    b) arkada hoparlör istenirse, hine ev tipi hoparlör kabini gibi kabin alanı varmı..
    c) siz yüksek ses olmasın fakat ses tonlarını en iyi şekilde hissedeyim diyorsunuz... mid ve tiz ses bir şekilde oluşur fakat bass ses, yukarıda bahsettiğim gibi kabin alanı ister.
    d) tabikide ana ünite önemli, hoparlör kalitesi önemli... hepside tabiki bütçe istiyor.. teyp jvs-alpine-pioneer gibi markaların alt segmentinden biraz üst olursa ( anfisi ve radyosu iyi olan),, üstüne birde iki çift hine alpine - pioneer - kicker - 60-70rms bass frekansı 40hz ye inebilen coax hoparlör, orjinal ve 90db/w hassasliginda olursa, tabi hoparlör capida önemli,, 10cm ile 16cm nin ses toklugu fark eder...
    16cm veya 6x9 oval, araç içini doldurur. tabi kişiden kişiye değişir bu durum.. kimine 2 hoparlör kafi gelir,, kimine 4 hoparlör 2 woofer anca yeter der.
    İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Marka modelden pek bilgim yok fakat.. sony tape kaset çalar heralde,, üstünde kalacakmi degistirmeyi düşünüyormusunuz... teyp çıkış gücü düşükse kaliteli hoparlör bile olsa, bir yere kadar ses verir, belirli bir ses seviyesine bozulmasiz ulaşmak için, anfi ve hoparlör gerekebilir.
    a) arkada hoparlör varmı, önde hoparlör varmı,, bass ses oluşması için ön kapı dizaynı iyimi..
    b) arkada hoparlör istenirse, hine ev tipi hoparlör kabini gibi kabin alanı varmı..
    c) siz yüksek ses olmasın fakat ses tonlarını en iyi şekilde hissedeyim diyorsunuz... mid ve tiz ses bir şekilde oluşur fakat bass ses, yukarıda bahsettiğim gibi kabin alanı ister.
    d) tabikide ana ünite önemli, hoparlör kalitesi önemli... hepside tabiki bütçe istiyor.. teyp jvs-alpine-pioneer gibi markaların alt segmentinden biraz üst olursa ( anfisi ve radyosu iyi olan),, üstüne birde iki çift hine alpine - pioneer - kicker - 60-70rms bass frekansı 40hz ye inebilen coax hoparlör, orjinal ve 90db/w hassasliginda olursa, tabi hoparlör capida önemli,, 10cm ile 16cm nin ses toklugu fark eder...
    16cm veya 6x9 oval, araç içini doldurur. tabi kişiden kişiye değişir bu durum.. kimine 2 hoparlör kafi gelir,, kimine 4 hoparlör 2 woofer anca yeter der.
    İyi forumlar

Sony Tape CD çalar.Biz sonradan taktık.USB girişi de var.Üstünde kalmasını düşünüyoruz.

a-Arabam tek kapı arka koltukların yanında hoparlörler var 2 tarafta da.Sonradan eklenmiş.Önde kapılarda ve aracın A sütununda küçük hoparlör var.
    b-...
    c-Bagajda kabin alanı için yer var sıkıntı yok.Zaten A dan B ye gitmek için kullanıyorum aracımı.Eşya için Doblo var.Kaliteli dediğim yine bası hissedeyim ama çok yüksek sesler istemiyorum.Müziğimi kendim dinlemek istiyorum dışardakilere değil.
    d-dediklerinizden çok şey anlamadım ama güzel yazmışsınız elinize sağlık.

sizce bu fiyata istediğim gibi sistem kurulur mu? Netten amfi fiyatlarına falan bakıyoruz olurmuş gibi geliyor.

• Bir markanın 20cm wooferi var piyasada..
    ön kapılar 16cm ise, hoparlörler nasıl bilmiyorum..
    öndeki küçük hoparlörler teybinize veya anfiye güçsüz kalır bence.. 20-30w lık, tweeter onlar...
    kendi sisteminizi olustumaniz için birkaç yol var, fakat en uygunu oluşturmak gerekir...
    20rms teyplerde var, 40-50rms tepylerde var,, sizinki 50rms falansa, arkaya iki adet kabinli hoparlör kafi gelebilir. (müzik seti kabini gibi)..
    Benim amacım,, 30cm woofer koymadan,, dolgun ses alabilirmiyiz,, teyp bize yetermi, anfi gerekirmi diye veri topluyorum :-) :-) takip .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 7 Haziran 2016; 1:15:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bir markanın 20cm wooferi var piyasada..
    ön kapılar 16cm ise, hoparlörler nasıl bilmiyorum..
    öndeki küçük hoparlörler teybinize veya anfiye güçsüz kalır bence.. 20-30w lık, tweeter onlar...
    kendi sisteminizi olustumaniz için birkaç yol var, fakat en uygunu oluşturmak gerekir...
    20rms teyplerde var, 40-50rms tepylerde var,, sizinki 50rms falansa, arkaya iki adet kabinli hoparlör kafi gelebilir. (müzik seti kabini gibi).. takip .....

Yarın tape in modelini öğrenip yazayım o zaman.Bide kolonların fotoğraflarını atarım..
  • öncelikle belirteyim konuyu yanlış yere açmışsın, araç ses sistemleri bölümünde daha çok cevap yazan olurdu ama ben de dilim döndüğünce yazayım bişeyler

teyp yeni modellerdense yaklaşık 100 watt rms çıkışı vardır, arkaya pandizot kestiririm dersen 2 tane oval takarsın, alpine 6925 tarzı bişeyler olabilir, ön taraftaki hoparlörler en azından 13 cm varsa onlar da kalsın sorun değil, amfi takmadan da kendi dinleyeceğiniz kadar ses alırsın, yok amfi takacağım dersen ön kapılara mid takımı, bagaja da ufak bi woofer düşünülür, öyle yapacaksan da bütçenin aslan payını hoparlörlere ayır, yeterli çıkışı veren ortalama bi amfi iş görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tural.i -- 7 Haziran 2016; 17:33:44 >
  • tural.i T kullanıcısına yanıt
    Hocam, 100w rms, 4 çıkışın toplamı değilmi.. çünkü tek çıkış 50w rms veren modeller sayılı..
    zaten bir anfi rms si, 50w tan başlıyor. mesela jameson 6004 , 60w.. jameson 505 ise 60w tı, fakat ses ayarı daha gelişmiş.
    6004 basit.
    dediginiz gibi herşey hoparlorde bitiyor... Çünkü sesi bize duyuracak olan o. Alpine de listeye alınmalı,, takip...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle bi amfi düşünüyordukhttp://www.bimeks.com.tr/urun/145848/sony-xm-n502-oto-amfi.aspx

Arabadaki tapeim buhttp://www.teknosa.com/urunler/110021324/sony-cdxgt470um-eur-oto-teyp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yellow Claw -- 8 Haziran 2016; 0:20:40 >
  • Anfi uygun değil, iki çıkışlı.. Size 4 çıkışlı anfi gerekli...
    Aslında teybiniz güzel,, arkadaşın dediği gibi arkaya bir çift sağlam hoparlör, sağlı sollu. Araç içinde size yeter,, öyle bir model olmalıki bass verimi iyi olsun..
    İlk başta alırken 60 rms li hoparlor alalım Hocam, ki eğer sistem kurulduktan sonra,, "bu ses beni kesmedi" derseniz.. Araya anfi baglayinca, aynı hoparlörleri tekrar kullanma ihtimaliniz olsun.. Her zaman hine arkadaşın dediği gibi ilk başta İyi hoparlör almak size zarar getirmez...
    Arkadaşın önerisi Alpine zayıf kalır,, 40w. İnfinity 6500 için araştırma yapacağım... Sizde bu arada ön kapı hoparlorleri hakkında ve kapı kolon dizaynı nasıl, bilgi verirseniz ....... Takip.
    Araştırdım; ürün on numara beş yıldız :-)
    90w a kadar çalışıyor. Ürün hassasligi 93db.
    Yani sıradan hoparlörün 35 volumede vereceği sesi, bu hoparlör 25 volumede veriyor. Fiyatina yarın bakarım, sağlam ürün olunca unutmadan paylaşmak istedim.
    http://www.crutchfield.com/S-QewGEDy40WD/p_108R6500CX/Infinity-Reference-X-REF-6500cx.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 8 Haziran 2016; 3:49:04 >

• @Emin-Firtina
    hocam dediğin gibi toplam çıkış gücü 100 watt olarak söyledim, sony teyp kullandım, bu tür modellerinde 27*4 rms oluyo çıkışı benim hatırladığım, 108 watt oluyo hatta toplam

@Amphioxus
    teyp yeterli bence, yüksek ses beklentisi yoksa dediğim gibi bi kombinasyon memnun eder, amfi olacaksa da arkadaşın da dediği gibi bu amfi olmaz, en azından 4 kanallı amfi lazım, açıklamada 4 kanal yazmışlar amfiye ama üstünde 2 kanal yazıyo, hocam bence sen ön kapıdaki hoparlörün boyutunu bi öğren, arkaya alpine 6925 ovalleri tak, teypten besle, işini görür, aynı hoparlörü daha önceki arabamda kullandım, ön kapılardakileri değiştirmedim, bana yetiyodu sesi, çok da güzel bass veriyo o hoparlörler, 45 watt zaten hoparlör, teyple rahatça besleniyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

@Emin-Firtina
    hocam dediğin gibi toplam çıkış gücü 100 watt olarak söyledim, sony teyp kullandım, bu tür modellerinde 27*4 rms oluyo çıkışı benim hatırladığım, 108 watt oluyo hatta toplam

@Amphioxus
    teyp yeterli bence, yüksek ses beklentisi yoksa dediğim gibi bi kombinasyon memnun eder, amfi olacaksa da arkadaşın da dediği gibi bu amfi olmaz, en azından 4 kanallı amfi lazım, açıklamada 4 kanal yazmışlar amfiye ama üstünde 2 kanal yazıyo, hocam bence sen ön kapıdaki hoparlörün boyutunu bi öğren, arkaya alpine 6925 ovalleri tak, teypten besle, işini görür, aynı hoparlörü daha önceki arabamda kullandım, ön kapılardakileri değiştirmedim, bana yetiyodu sesi, çok da güzel bass veriyo o hoparlörler, 45 watt zaten hoparlör, teyple rahatça besleniyo

Boyutu 16 cm ymiş

• güzelmiş, 13ten büyüğünü koymuyolar genelde o sınıf arabalara, hocam dediğim şekilde bi düşün, amfi bağlayacak olursan da, ön kapıları teypten beslersin şimdilik, wooferı ve arka hopları amfiden beslersin, ihtimalleri sayıyorum, beklentini tam bilsek ona göre yorum yapabiliriz aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

güzelmiş, 13ten büyüğünü koymuyolar genelde o sınıf arabalara, hocam dediğim şekilde bi düşün, amfi bağlayacak olursan da, ön kapıları teypten beslersin şimdilik, wooferı ve arka hopları amfiden beslersin, ihtimalleri sayıyorum, beklentini tam bilsek ona göre yorum yapabiliriz aslında

Arabanın içinde öyle bi ses olsun ki aşağıdaki şarkı gibileri dinlemek için can atayım.Hani can atmasamda bu tarz müzikleri açınca bass ı falan gerektiği kadar hissedeyim.Aşırı bi ses isteğim yok beni doyurması yeter.

https://www.youtube.com/watch?v=NoDc0RC02CQ

• sony teyp, ön kapılarda arabanın orijinal kompenentı (13cm), arkada pandizot kesitirip alpine 6925 oval hoparlör beni memnun etmişti, ama 600-700 illa harcanaksa amfili sistem kurulur, amfi takılırsa söylediğim alpine ovaller pek uygun olmaz, teyp çıkışına anca o hoparlör
  • Arabanın içindeki hoparlör yerleşim.Simetrik tabi ki

• hmm arkada oval varmış zaten, bu şekilde yetmiyosa amfi+woofer gerekli tabi, biraz da arkadaki ovaller takıldığı yerde yeterli alan bulup bass üretemiyodur belki, siz uygun fiyatlı bir amfi, bir mid takımı bir de woofer alın o zaman, 600-700 liraya da her türlü halledilir, arkadaki ovalleri de amfiye bağlarsın, ama ovaller pandizotta daha güzel çalar gibi geliyo bana yine de
    Arka kapılarda oval hoparlör var,, ses yüksek olsada belki, bass kapıdan dolayı tam oluşmuyor olabilir..
    Arkada oval olması, zaten hoparlör varmış, hisssi uyandırdı bende.... acaba adamlar hoparlörleri bağlarken +//-- birini ters bağladıysa, baslar söner ve ses boşluğu oluşur. dolgun ses gelmemesinin sebebleri çok,,, hoparlör kalitesi, teyp ses çıkışı, teyp ayarları, hoparlör kabin bölgesi yapısı, bağlantılar,..
    Ovalleri pandizota bağaja taşısa, fark edermi diye düşünüyorum
  • saydıkarınızın hepsi olabilir, iki hoparlörü de ters bağladılarsa çok sorun olmaz aslında ama tekini ters bağladılarsa performans baya düşer, benim orda gördüğüm en büyük sorun kapı içinde yeterli boşluk olmaması ihtimali, pandizota taşıyınca bagaj ın boşluğu sayesinde çok daha iyi bass verir diye düşünüyorum, tabi bir de kapıda plastiğe monte edilmiş, pandizot yapılırsa güzelce mdfden olur ses daha da kendine gelir
    Bağaj kapağı ile ince döşemeli plastik beraber yukarı kalkıyorsa, onun yerine..
    Üst tarafa tam uyacak şekilde, 8mm mdf tarzı birşey tam olarak kestirip, üstüne ince kılıf kaplatınca,,, iyi olur. bagajın iç bölgesi nasıl acaba ?
  • Pandizot koymaya yer yok açıkçası pekte istemiyorum.Acaba tavsiye ettiğiniz sistemlerin linkini atar mısınız?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.