Şimdi Ara

Uygun fiyatli taze filtre kahve ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanalbaharat iyidir. ben de 3-5 aydır oradan alıyorum kahvelerimi. 5-6 kilo almışımdır bu süreçte. Bol bol coldbrew yapıyorum ucuz olduğundan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

sanalbaharat iyidir. ben de 3-5 aydır oradan alıyorum kahvelerimi. 5-6 kilo almışımdır bu süreçte. Bol bol coldbrew yapıyorum ucuz olduğundan.
    Şu coldbrewi bir ben sevemedim heralde. O kadar aşırı demlenen kahve ilginç geliyor bana. James Hoffman'ın çektiği Japanese coldbrew videosu var, bir de o yöntemi deneyeceğim.
  • darkest earth kullanıcısına yanıt
    Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    Kargo bugun geldi aps misal mersinden ankaraya sasirdim

colombia aldim linktekini yumusak icimli taze ve hoş aromasi var. Kavrulma tarihi 2 gun once 11.07.2019 yaziyor pakette..

Kahveyi french presste demledikten sonra sutle french press te kopurtup iciyorum hosuma gitti. Fakat damak aliştigindan mi bilmiyorum kurukahveci mehmet efendinin su colombia filtre kahvesi var sanki o daha tatli geldi. Onunda tazesini bulamadim ana yeri istanbulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 13 Temmuz 2019; 11:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kahveyi sert seviyorum. Starbucks verona veya sumatra gibi. Bu sitede hangisini almamı tavsiye edersin sert kahve olarak?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    kesinlikle sumatra. Ben sert kahve sevmem ama sert kahveler arasında sumatra'yı çok severim. Kahve gurmesi değilim kahveyi içince yok şöyle tat geliyor yok böyle tat geliyor diyemem ancak sumatra'nın kendine has bir sertliği var. İstersen 4x250gr kahve alabilirsin böylelikle farklı kahvelerin tadına bakarsın. 1kg kahve parası veriyorsun not kısmına istediğin kahveleri yasıyorsun. 4 adet paket satın alıyorsun, 50tl ye 4x250gr kahve alabilirsin. Yine de sitenin sahibi ile görüş.
  • Un Kurabiyesi kullanıcısına yanıt
    Ben aliexpressten hario mini almıştım. içinde seramik öğütme dişi var. aslan gibi çekiyor. sözen artık 100-120 oldu.
  • Harionun tek +sı seramik olup koku yapmaması .Onun dışında aralarında fark yok.Bunun yanında türk kahvesi inceliğinde çekebiliyor sözen. Ben aldığımda da 60 tl civarına almıştım 1.5 sene önce.

Ki şuan hariolar 250den aşşağı değil. 600-700 bandına çıkıp iyi bi öğütücü alınmadıktan sonra aslında diğerlerinin pekte farkı yok
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    kargolamaları bayağı hızlı afiyet olsun

damak tadınız alışmıştır belkide. Ama öğütülmüş kahve taze olmaz pek. Ucuz bi el değirmeni alın bence.
    Bunlar beni 2 ay goturur,bitince el degirmeni alacagimda yalniz kahve cekirdegi taze degilse bile ogutulmus,cekilmisle ayni hesap olmaz mi ? Birisi vardi dediginiz gibi degirmenle ogutuyordu aeropress mi ne vardi adam full tesisat hazir ekipmanla geziyordu

Birde starbucks ta veranda blend mi ne varmis. Onu tavsiye ettiler. O nasil denediniz mi ? Starbuckstan gr usulu satis oluyor mu ? Gidip 5 liralik alip deneyeyim diyecemde internette
    baktim 250 gr paketi 60 tl falan cok para...

Starbucks kahveleri taze değil hocam, ordan kahve almıyorum. Aylar öncesinden kavrulmuş kahveleri satıyolar orda. Sanalbaharat dışında

e gurme
    kahve.com

bu 2 siteye bi bakın derim
    haklısın bende o yüzden almıştım. bakırın kokusu hoşuma gitmediği için bir de içi seramik idi. Sözenin içi demir diye biliyorum. Ayrıca harionun ayarı olduğu için tahmin yürütmen gerekmiyor, sözende bu yok. Ben çakma hario mini'yi 50 tl'ye almıştım. Acaba sözenin fiyatının artması ekonomiden dolayımı yoksa çok satıldığı için adamların fiyatları yükseltmesi mi?
  • Koku olayı olmasa bi nebze daha iyi.Ama öle aman aman bi koku yok, değirmeni şeffaf ambalajla kapladım onun için.
    Ayar için altında somunu var genelde french press içtiğimden sabit bıraktım ,hiç ellemiyorum somunu.
    Arada türk kahvesi için somunu sıkıyorum tabi.
    Fiyat artışı muhtemel ekonomik, çünkü her şeyin maliyeti artıyor ve zam geliyor bu da doğal olarak ürünlere (müşterilere) yansıyor
    Bu aldığım kahveyi bugün sütsüz içtim nedense hoşuma gitmedi. Sütsüz içilmiyor melet, ekşimsi bir tat bırakıyor boğazımda. Neden olur normal mi ? Kahveler normalde de acı mı,olur ?

Bir keresinde aero press le birisi değirmende öğütüp kahve ikram etmişti. Adam 1.jenerasyon mu ne diyordu tam kafadan kırık kahve manyağı Ankara'da Bahçelievler semtinden almış, hayatımda ilk defa sütsüz acı ve ekşi olmayan filtre kahve içmiştim. Şimdi bu aldığımda ekşimtrak bir tat bırakıyor. Yakın bir yerde starbucks şubesi açıldı yeni... oraya yeni mahsül gelmiştir,verandayı 5 tl lik alıp deneyecem inşallah gr usulü satıyorlardır. 250 gr 60-70 tl az buz para değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 14 Temmuz 2019; 13:10:56 >

su kahve oranı nedir hocam kullandığnız?

ayriyaten kahvelerin asiditeside değişebiliyor. Kimi kahvelerde ekşimsi tatlar olabilir. Eğer çok fazla ekşiyse bayatlık sebep olur.

İlk başladığım zamanlar tchibo dan öğütülmüş kahve alıyordum ,o da öyle ekşi tatlar verirdi. En iyisi ucuz yollu bi el değirmeni alın hocam. Bayat kahvelerde ekşimsi tatlar kaçınılmaz

Bir de french presse dökerken suyu kaynar şekilde dökmeyin 1-1.5 dk bekleyinde dökün. Tabi Kaynar suyla pressi ısıtın ki soğumayı minimuma indirin.

50-100 gram starbucks kahve veriyor mu bilmiyorum ama kahve dünyası ve tchibo veriyor .
    Normal 350 ml french press e suyu ağzına kadar tam doldurmuyorum. 90 derecelik suyla demleme yapıyorum. Asitlik olayından dolayı olabilir sanırım çünkü kahve bayat kahve gibi kokmuyor. Asit oranı yüksek galiba fiyatta ona göre tabi. Adam 1 kg kahveyi 50 tl ye satıyor bunlar aşağıdaki site 1 kg kahveyi 120-140 gayme istiyor Olmadı salı günü iade edeyim 5 lira kargo parası kaybım olacak ama napalım,sanalbaharat.com un anlaşmalı çalıştığı kargosu var geri gönderme için kargo parası mantıken vermemem lazım.

Birde bu nasıldır ? Tatlılık ve acılık açısından değerlendirirsek değerler fena durmuyor.

Brezilya kahvelerini deneyebilirsiniz.

Mevcut kahveleri sütlü için en azından . Öğütülmüş kahve ile bi yere kadar olur
    5 lira gelis 5 lira gidis kahveyi geri iade etsem 10 lira zararim olacak giren girecek mantiksiz bir hareket olacak iade etmem. Brezilya ya bakayim bu kahve beni 3 ay rahat goturur. Gunde 1-2 french press ancak yapiyorum. En guzeli tatmadan almayacan internetten bir kerede n11 den almistim yok daha rezaletti icemedim baskasina vermistim. Bu gene iciliyor damak alisiyor.

• hocam beğendin mi aldığını? bende alacagımda ne alsam karar veremedim. Sanırım yoğun aromalı kahveleri daha çok seviyorum, hafif kakao aromalı . Önerileriniz var mı? @Un Kurabiyesi
    ilk iş değirmen al sen hocam, birde tek içen sensen 250, 500 gram filan al.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Sürekli Santos fine cup arabica alırım hocam. Genelde açık kavrum tercih ediyorum, 39 tl kg fiyatı. Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.