arkadaslar su ıkı ıslemcı de fıyatları cok yakın bırbırıne ama suası kafamı karıstırıyor bırınde 7mb on belek ve 3.1ghz dıgerınde 4mb on bellek ve 2.8ghz anakarttlar asagıda sızce hangısı daha fazla performans verır
AMD Athlon II X4 630 2.8GHZ 2MB
AMD AM3 PHENOM II X2 550 (3.1GHz) 7MB 938p
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
AMD AM3 PHENOM II X2 550 (3.1GHz) 7MB 938p
aslinda en guzeli ikisi de degil biraz daha ekleyip alacagin 925 olur ama ikisini karsilastirirsak ve oyun icin istedigini dusunursek
550 2 cekirdek 7 mb cache uygun anakartla kapali cekirdekleri acilabilir tabi duzgun calismayabilir 3.8 ghz rahat cikiyor black oldugu icin, simdiki oyunlarda guzel olur.
630 4 cekirdek 2 mb cache black degil 3.8 filan olmaz 3.1 3.2 gibi olur oyunlarda bu da guzel.
925 alirsan daha uzun sure kullanirsin ama illa bu ikisi olacaksa overclock durumuna gore degisir yapacam dersen 550 al yapmam dersen de 550 alabilirsin 2 cekirdek olur simdiki oyunlar illa 4 cekirdek istemiyor 3 cekirdek yetiyor 435 filan da alabilirsin cache oyunlarda takilmalari onler bir de fazla mhz cikmana gerek kalmaz, cache az olursa overclockla 3.5 ghz filan yapmaya calisirsin farki azaltmak icin.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
aslinda en guzeli ikisi de degil biraz daha ekleyip alacagin 925 olur ama ikisini karsilastirirsak ve oyun icin istedigini dusunursek
550 2 cekirdek 7 mb cache uygun anakartla kapali cekirdekleri acilabilir tabi duzgun calismayabilir 3.8 ghz rahat cikiyor black oldugu icin, simdiki oyunlarda guzel olur.
630 4 cekirdek 2 mb cache black degil 3.8 filan olmaz 3.1 3.2 gibi olur oyunlarda bu da guzel.
925 alirsan daha uzun sure kullanirsin ama illa bu ikisi olacaksa overclock durumuna gore degisir yapacam dersen 550 al yapmam dersen de 550 alabilirsin 2 cekirdek olur simdiki oyunlar illa 4 cekirdek istemiyor 3 cekirdek yetiyor 435 filan da alabilirsin cache oyunlarda takilmalari onler bir de fazla mhz cikmana gerek kalmaz, cache az olursa overclockla 3.5 ghz filan yapmaya calisirsin farki azaltmak icin.
Hala athlon x4 serisini kötülemeye devam ediyorsunuz bu saatten sonra çift çekirdekli işlemci alınmaz üstelik 630 la aynı fiyatta L3 ün performansa fazla katkısı yok fark ancak %3-5 arasında değişiyor.Şimdiki oyunlar 4 çekirdek istemiyor diyorsunuz bir sene sonra ne olcağı meçhul DX10 10.1 derken bakın DX11 pat diye hayatımıza girdi 620 kullanıyorum default hızında 2mb cache var neden oyunlarda takılma yaşamadım şimdiye kadar batllefield bad company 2 cod6 dead space burnout paradise oynadım bir kere takılma olmadı 630 3.1 3.2 gibi olur black değil demişsiniz bu ne oluyor peki 3.7 ghz e kadar stabil çalıştıranlar var işlemciyi.
x2 555be alınırsa çok güzel olur, hem de c3 revizyonlu daha az güç harcayanından. Çekirdek açarsa zaten x3 720be x4 965be seç birini. Athlon x4 635 ile aynı saat hızlarındayken battlefield bad company 2'de x2 555be en düşük 49 fps alıyor, athlon x4 ise 59. Diğer birkaç oyunda phenom 2 15'e 8, 25'e 15 oranında en düşük fpsde avantajlı.
Her ikisi de gayet güzel işlemci. 2si de parasının hakkını verir..555in de 630un da kendine göre avantajı var- 555 de cache daha büyük, frekans daha yüksek .Tek çekirdek destekli uygulamalar da kendini daha çabuk hissetirir.Black Ed. olduğu ve özel bir soğutucuyla geldiği için Oc daha kolay. 630 ise fazladan 2 çekirdeğe sahip..Gittiğim kafede 630 ve 5770li konfigürasyon var..ki ben tavsiye etmiştim.Takılma ben de görmedim. Ama zaten 4 çekirdek bir işlemciden de takılma beklememek lazım..belki anlık fps düşüşleri olabilir. Cache ne olursa olsun bir yere kadar olması gereken bir unsur..Performans farkı az gibi gözükse de maliyetli olan l3 önbelliği sırf %3-5 fark için koyduklarını sanmıyorum.Önbellek daha fazla işlemi takılma olmadan işlemenize yardımcı olan bişey.Çünkü işlenen veriler çoğu zaman bu bölümden sorgulanıyor.Ancak ev kullanıcıları genelde o kadar profesyönel işlerle uğraşmıyor.O yüzden aradaki fark anlaşılmayabilir.Ben kafedeki bilgisayarı zorlamadım açıkçası ama denemek için 5-6 program açtığında cache dolacakmış gibi bir his veriyor anlık olarak.. 630 cache açığını fazladan 2 çekirdekle kapatıyor. 555 içinse 7mb fazla bile ..Zaten 4 çekirdekten devşirme bir işlemci. Arkadaşım 550 demiş ama 555 , 630 fiyatına bulunabiliyor.O yüzden 555 ile karşılaştırdım. Çekirdek açma muhabbeti de bu işlemcilerde daha fazla ve 555 lerin tamamı c3 revizyon yani ısı-oc kabiliyeti gayet iyi.Ancak bir de şu var programlar çoklu çekirdeğe kaymaya başladı..ve destekleyen uygulamalarda 630 fark atar.Programlar için 4 çekirdek faydalı olur. 555 ise cache ve frekans farkından dolayı 2 çekirdek üstü desteklemeyen oyunlarda biraz daha iyi olur.Ancak elinde iyi bir ekran kartı varsa ve yüksek çözünürlükte oyun oynuyorsan fark baya bi azalıyor.Hatta öne geçebileceğin oyunlar da var. Çekirdek açma şansını denemek istersen 555 derim..Uğraşamam dersen 630 al.Yada dersenki 555 alırım daha sonra çok daha iyi bir 4-6 çekirdek alırım dersin olabilir.Yada bi kere alırım soket değişene kadar da değiştirmem dersin x4 630 tercih edersin.555i deneme fırsatım olmadığından net bir şey söylemedim ancak teorik farklar yukarıda saydığım gibi.Tercihini önceliklerine göre belirlemende fayda var.
AMD INTEL rekabetinin yoğunluğu yüzünden normalde 10 senede çıkartacakları işlemcileri 2 senede çıkarttılar bu tartışmalar ondan açıldı. Sadece oyun oynayıp 4 çekirdek kullanıyorum diyen varsa bir 250gr da bana versin tuzsuzundan... OC kabul eden, önbelleği yüksek, 64bit ve üzeri veri yoluna sahip çift çekirdekli bir işlemci alıp rahata huzura ermek varken ötesine kasmaya gerek yok. Ayrıca "bu saatten sonra" çift çekirdek gayet de güzel alınır. Tamamen kullanımınıza bağlı bir durumdur. Quad işlemciler matematik hesaplamalarda daha iyiyken, çift çekirdekler ekran kartıyla görev paylaşımı yaptıklarından grafiksel uygulamalarda (oyun, vs) daha başarılıdırlar. Bununla ilgili milyon tane konu açıldı forumda sormayın artık.
Hala konuşmak isteyen varsa Core2Duo E8400 ile Core2Quad Q8400 arasındaki 5-10 liralık farka baksınlar, belki fiyat daha açıklayıcı olur. Her ikisi de 350TL -+10TL fiyatındadır arkadaşlar. Aralarında anlamlı bir fark olan iki ürün arasındaki farkın bundan fazla olmasını beklersiniz herhalde değil mi? Tutup bana arz talep geyiği falan da yapmazsınız umarım zira alakası yok. Günümüzdeki işlemci piyasası şişirilmiş bir piyasadır. 4 çekirdekli işlemciler bile standart kullanıcı tarafından HALA tam anlamıyla kullanılamamaktadır. Fazla çekirdek göz çıkarmaz ama fazla önbellek de tadından yenmez unutmayın. Bu nedenle geçen ay gidip Core2Duo E8400 aldım. Q8400 almadım. Herkes ihtiyacına uygun seçimi yapar, bilinçli tüketici olur, diğer tüketicileri de yanıltmazsa daha iyi olur kanaatindeyim.
X4 630 alırsan daha uzun süre kullanırsın...
quote:
630 3.1 3.2 gibi olur black değil demişsiniz bu ne oluyor peki 3.7 ghz e kadar stabil çalıştıranlar var işlemciyi.
anakartta nb carpani yoksa 3.1'de kaliyor.oc'den anlamayan kullanici 3.8 yapamaz.3.7 yapan olmasi istisnadir ama black islemciyi ilkokul cocugu bile 3.8 yapar kotuleme filan yok.
İşlemci alırken phenom II x2 serisi aklımdan geçmişti ancak o fiyatla alınmayı haketmediklerini düşünüp gidip 620 aldım iyikide 620 yi almışım dört çekirdek destekleyen oyun yok diyorsunuz GTA4 var bad company 2 de çok çekirdekli işlemciler verimli kullanan oyunlardan bu dahada yaygınlaşacak çift çekirdeğin geleceği yok bu sonuca 7750 BE kullanırken ulaştım eskiden L3 mü vardı 1MB cache i olan brisbane 5600 le bir sürü oyun bitirdiğimi hatırlıyorum bir kerede takılıp kalmamıştır sizin dediğinizin gerçekleşmesi için işlemcide bellek kontrolcüsünün olmaması gerekir intelde bunun farkına varmıştı hatırlıyorsanız core 2 duo larda 12MB cache görmüştük.
düşünmeden al AMD Athlon II X4 630 2.8GHZ artık 2 cekırdege para verılmez
alabilirsen 925 olmadı 930
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme