Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • WD CAVIAR GREEN HDD ALDIM 1,5 TB. WIN 7 FORMATLADIM 6 ADET PARTA BÖLDÜM. xp de ve win7 sorunsuz çalışıyor. 150 gb veri attım. bu durumda içimde bir tereddüt acaba doğru format attım mı? bu format durumunu bilgisayarımdaki yönet ve disk depolama sekmesinde gerçekleştirdim. gittiğim yol doğru mudur? bu arada ambalajının üzerinde bir yazı vardı dikkatimi çekti ADVANCED FORMAT diye bir şeyden bahsediyordu. öncelikle onu araştırdım iyi bir şeymiş. ancak benim sorum şu olcak xp de ben bu diski kullanıyorum. sorun yok şimdilik. bu advformatı kullanmalı mıyım? üzerinde veri varken bu advformatı kullanırsam veriler yok olurmu? yardımcı olacaklar şimdiden çok teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Modelin WD15EARS. Formatlama yöntemin doğru. Windows 7 alignment'ı problemsiz yapıyor. XP'de formatlarsan WD'nin advanced format programını kullanman ve tek partition olacaksa iki jumper eklemen gerekiyor. Onun dışında Linux, Mac OS ve XP'den sonra çıkan Windows işletim sistemlerinde problem yok. Kısaca şu anda kullandığın haliyle problem yaşamazsın.
  • peki diskin 7200 rpm mi yoksa 5400 rpm mi sisoft programıyla bi test edermisin merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advenced
    peki diskin 7200 rpm mi yoksa 5400 rpm mi sisoft programıyla bi test edermisin merak ediyorum

WDC nin Green serisi hdd leri boşta iken 5400 Rpm de dönerler , hdd'e yüklenmeye başladığınızda hızını otomatik olarak 7200 RMP e çıkartırlar.

Hatta kasanızdaki tüm fanları kapadığınızda hızlanma sesini kendiniz bile duyabilirsiniz.
  • s.a Arkadaşlar Ben de 640 Gb wd Green Kullanıyorum Tek Bölüm oLarak Bilgisayarıma Takılı Depolama Amaçlı sadece. Sistem İçin 80 gb Samsung Kullanıyorum. Sizden İsteğim adv format Progamını Nasıl Kullanmam Gerekiyor Bana Tam oLarak Açıklarmısınız Çünkü Hard Diskimde Sorun Var Yardımcı oLursanız Sevinirim. Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xnewierr

WD CAVIAR GREEN HDD ALDIM 1,5 TB. WIN 7 FORMATLADIM 6 ADET PARTA BÖLDÜM. xp de ve win7 sorunsuz çalışıyor. 150 gb veri attım. bu durumda içimde bir tereddüt acaba doğru format attım mı? bu format durumunu bilgisayarımdaki yönet ve disk depolama sekmesinde gerçekleştirdim. gittiğim yol doğru mudur? bu arada ambalajının üzerinde bir yazı vardı dikkatimi çekti ADVANCED FORMAT diye bir şeyden bahsediyordu. öncelikle onu araştırdım iyi bir şeymiş. ancak benim sorum şu olcak xp de ben bu diski kullanıyorum. sorun yok şimdilik. bu advformatı kullanmalı mıyım? üzerinde veri varken bu advformatı kullanırsam veriler yok olurmu? yardımcı olacaklar şimdiden çok teşekkür ederim.

kardeşim bende bu adventec format programını arıyorum fakat kendi sitesi indirmeme izin vermiyor nerden buldun? ben nerden bulabilirim. Bide avantajları ne oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRKuS.MuTaNTuS
    kardeşim bende bu adventec format programını arıyorum fakat kendi sitesi indirmeme izin vermiyor nerden buldun? ben nerden bulabilirim. Bide avantajları ne oluyor?

İndirme linki için diskin seri numarasıyla kayıt yapıyorsunuz. Eğer Advanced Format desteklemeyen bir modelse size izin vermez. EARS, EARX modellerinde bu özellik var. WD her Green diske destek vermiyor.

Diskin etiketinde yazan yazıyı okursanız (veya çevirtirseniz) yalnızca XP işletim sistemi kullandığınız durumda buna ihtiyacınız var, Windows 7 kullanıyorsanız bu aracı kullanmanız gerekmiyor.

Windows 7'de gerek yok, avantajı da yok. XP standart olarak 512 byte'lık (0.5 KB) sektör oluşturuluyor, bu büyük disklerde yer kayıplarına yol açıyor ve diskin çalışmasında da yavaşlığa yol açıyor. Advanced Format denen yöntemle bu 4 KB'a çıkartıldığında bu sorunlar ortadan kalkıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun Olmayan Başlık
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde ben bazı oyunları c ye yükleyeceğime buraya yükledim bu hdd ye, eski hdd 16mb cache 7200 rpm. bunun rpm siz belli değil ama cachesi 64mb bi performans kaybı yaşarmıyım? empire total war falan oynuyorm.
  • HD Tune çalıştır, Benchmark var, Read seçili halde hız testi yap. Oyun da o testteki gibi çalışacağından durumu anlarsın. Eğer okuma hızı aynı civardaysa herhangi bir kayıp yaşamıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

HD Tune çalıştır, Benchmark var, Read seçili halde hız testi yap. Oyun da o testteki gibi çalışacağından durumu anlarsın. Eğer okuma hızı aynı civardaysa herhangi bir kayıp yaşamıyorsundur.

Denedim, diğer hdd 55 le okurken, bu 102-105 ile okuyor yazıyor :D daha iyi herhalde... mutlu oldum :D
  • Yeni teknolojidendir, eskisi 2007 yılı ya da daha eski olmalı.
    Yine de sistem kuracağın zaman sabit 7200rpm çalışan bir disk bak.
    Disklerin iki özelliği önemlidir; ilki bu okuma/yazma hızları, ikincisi de erişim süresi (access time). Erişim süresinde düşük sayı daha hızlı demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.