merhaba arkadaşlar.pentium 4 işlemci var elimde asus p5kpl-am-se anakart almak istiyorum.bu işlemci anakartla uyum sağlar mı acaba ?
birde elimde 1 gb ddr2 pc 533 cl4 ram var 2 gb ddr3 800 mhz almayı düşünüyorum fakat,ddr2 alıp 1 gb la 2 yi beraber taksam daha mı iyi olur ?örneğin 1 gbi ddr2 533 mhz var 2 gb 800 mhz aldım ikisini bir mi taksam daha iyi yoksa sadece 2 gb 800 mhz olanı mı taksam daha iyi,aynen cl değerleri ne işe yarıyor ram alırkan dikkat etmem gerekiyor mu cl4 cl9 ws yazıor ya onlar.tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
p4 işlemci için o kadar masraf yapmaktanssa işlemciyi satsan nasıl olur
1gb ddr 2 yi satıp onun yerine ikinci elden 2gb ddr 3 alabilirsiniz en mantıklısı bu. anakartın destekliyorsa ikisini birden kullanabilirsin ama sadece ddr2 veya sadece ddr3 destekliyorsa kullanamazsın
işlemci için masraf yapmıyorum.anakart bozuldu mecbur yeni anakart takıcam ama yeni bir işlemci alıp onada para vermek istemiyorum o yüzden elimdeki işlemcime uygun anakart bakıyorum
anladım binbaşım doğru sölüyorsunuz.hem ddr2 hem ddr3 destekliyorsa ikisini bir kullanabilir öyle dediniz değil mi? birde dediğim gibi mhz hızları farklı olunca mesala biri 500 mhz 1gb biri 2 gb 800 mhz tek 2 gb kullanmak mı daha iyi yoksa ikisi bir daha mı performanslı olur.birde cl değerleri nedir.
bahsi geçen asus p5kpl-am-se anakart modelinde ddr3 ram desteği yok zaten 2 slot ram yatağı var elinizde ramin yanına anakartın desteklediği 800mhz ddr2 ram alırsanız olur biter
evet o anakartın ddr3 desteklemediğini biliyorum ama genel olark sormuştum ddr2 ddr3 beraber kullanılır mı diye ama kullanılıyormuş.ayrıca o anakart elimdeki p4 işlemciyi destekler mi diye sormuştum şimdi bir daha baktım p4 yazıyor zaten destekledikleri arasında.teşekkürler yardımınız için.
anakartta ddr2 ve ddr3 ram slotları olsada 2 sını aynı anda kullanamazsınız
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda
1gb ddr 2 yi satıp onun yerine ikinci elden 2gb ddr 3 alabilirsiniz en mantıklısı bu. anakartın destekliyorsa ikisini birden kullanabilirsin ama sadece ddr2 veya sadece ddr3 destekliyorsa kullanamazsın
hocam öyle diyince inandım bende :).bende kullanılmaz diye biliyordum daha evel.peki cl değerleri ne oluyor ram lerde?
gecikme değerLeri ama pek farkediLmiyor.
TEŞEKKÜRLER JOY.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme