Şimdi Ara

Uygun SSD hard disk bulmama yardım eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Lenovo IdeaPad 500 15isk laptopum var. 1 TB Western digital wd10jpcx-24ue4t0 2.5 inç sata harddiske sahip. Ben 256 GB SSD takmak istiyorum ama bütün SSD ler uyumlu mu bu cihaza. Ayrıca eski HDD yi söküp direkt SSD yi takmak istiyorum. Eski 1 TB harddisk bir işe yarar mı ? Elimde tutmama gerek var mı ? Birde 8 GB ram var cihazda. 16 GB destekliyor ama 8 GB DDR3 ramler çok pahalı geldi. Ram almama gerek var mı ? Yoksa SSD takınca 8 GB ideal olur mu ?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 14 Şubat 2021; 8:59:16 >

• laptopunda m2 sata girişi varsa aynı anda kullanabilirsin. hddye ise kutu alabilirsin veya satabilirsin sana kalmış :) rami sonra alabilirsin ssd bu devirde şart alınca çağ atladığını göreceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de girişi merak ettim ondan sordum aslında. Nette aradığımda sata2 girişler 2.5 inç çıkıyor. Garanti uyar mı bu giris. Diğerleri ince uzun ama sata2 girişi dikdörtgen.
  • Ram zaten çok pahalı 2 tane 8gb alsam bana 700 liraya gelecek neredeyse. SSD 350 ye çözülüyor. Eskiyidi satbilirsem satarım. 1 TB harici var. Zaten bu işime yaramıyor.
  • a8_to A kullanıcısına yanıt
    hocam alıntılasan bildirim gelirdi neyseki gördüm hdd yi çıkardığın yer sata oluyor oraya ssd takacaksın satalar geniş dikdörtgen, m2 ler çubuk şeklinde olur. öncelikle ram yerine ssd almalısın. cdrom girişin varsa onu iptal edip oraya da ssd bağlayabilirsin ve böylece iki diski aynı anda kullanmış olursun. cdrom yoksa da yüksek ihtimalle m2 girişi koymuşlardır bakmak lazım.

• hocam bak gözün kesiyorsa sen de değiştirebilirsin. içinden çıkan hdd seagate 1 tb. ssd ve hdd aynı anda kullanmak için cd sürücüsünü sökmen gerekiyor. gördüğm kadarıyla m2 girişi yok. ikisinden birini seçeceksin. ya sadece ssd kalacak ya da cdromdan vazgeçeceksin
    hdd yi kutu alıp kullanabilirsin.çok veri depolayan biriysen kalsın satma. veya satarsan 200 liraya yakın eder.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam uygun ssd yi buldum. Eski HDD para etmiyor zaten herkes satışa çıkarmış. Bende 1 TB harici disk var zamanında almışız. Laptoptaki HDD zaten biz bir işime yaramaZ. Ayriyetten 320 GB de taşınabilir var ama onda bad sector var. Elimde patladı hepsi :) bakalım 1 TB i satabilirsem SSD alırım. Sata 3 girişi varmış. Benim laptopun videosunu da buldum zaten. Dediğin gibi ram beklesin acelesi de yok zaten.
  • İdeapad 500 dediğiniz z-500 mü?
    Bende de z-500 var. Sata3 girişi var. Aralık ayında samsung evo 860 250 gb ssd taktım. Kendi 1 tb hdd'sini de cd-romu çıkarıp oraya taktım. Windowsu ssd'ye yükledim. Eskiye göre pc şu an uçak gibi:) ilerleyen zamanda rami de 16 gb yükseltmek istiyorum.
  • SlmKbr kullanıcısına yanıt
    IdeaPad 500 15isk diye geçiyor hocam. Aynı model değil sanırım. Ben de ufak bir araştırma sonrası sata3 olduğunu öğrendim. Vatan da Samsung Evo var. evo nun bir özelliği var mı ? Evo bir tık daha ucuz çünkü.. CD rom da bir işe yaramıyor ama genelde durması taraftarıyım. Önemli olan 1 TB satmak. Piyasada çok var çünkü. Talep çok az . Ram de iki yuva var. 8 8 16 yaparız da 8 GB baya pahalı geldi bana. Ssd yeter sanırım.
    Valla almadan önce çok araştırdım ssd'yi. Bütün yollar samsung'a çıktı:) crucial mx500 modeline de iyi diyorlar. Ssd'lerin dramli ve dramsiz olanları var. Bu söylediğim iki model de dramli. Daha uzun ömürlü ve performans düşüşü diğerlerine göre olmaz deniyor. Ramler evrt pahalı maalesef. Ben o yuzden daha sonra yavaş yavaş değiştireceğim. 4+4 8 gb var, sizin gibi 8+8 16 yapmak isityorum. Cd-rom kısmı da ayrı bir kablo ile kullanılabiliyor eğer sağlamsa cd-rom kısmına 1tb'lık hdd'yi takmanız daha iyi olur. Caddy diye apart var onun içine hddyi takıp montaj ediyorsunuz.
  • Benim cihazın ram Samsung, hdd wd blue koymuşlar. SSD de Samsung gerçekten tutuyor. Ben Kingston u meşhur bilirdim oysa.diger dediğiniz markayıda araştırdım ama o çok pahalı geldi. Samsung'a güncellemede grleniliyormus. Bakalım ssd kesin alirimda diğer HDD yi naparim ona karar vermedim.
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

250 den ilana koydum ama tık yok :) Veri depolayan birisi değilim. Eskiden olsa film vs arşivlerdik şimdi hepsi elinin altında sadece resim depoluyorum..

koyun 150ye nasıl da gider

olmazsa öyle yapıcaz. SSD ler 400 lira 1 tb 250 ye gitmiyor bile :) bu arada bir ekran kartı sorusu sordum ona da bakar mısın binbasım :)

estağfurullah asıl yarbay sizsiniz.eski fosillerden kim kaldı

ben çok uzun zamandır ilgilenmiyorum bu konularla epey köreldik. lise yıllarımda çok meraklı idim. Sonra zaten facebook instagram youtube vs çıktı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.