Benim de asık yaşadığım bir durumdu. Artık pek olmuyor.
Eskiler şöyle derlerdi: Bir cin gelip göğsüne oturuyor. Eğer uyanıp onu yakalayabilirsen senin kölen olur.
HALK ARASINDA " CİN ÇARPMASI, KARABASAN" OLARAK BİLİNEN BİLİMSEL SENDROM
quote:
Orjinalden alıntı: Sultan El Kebir
ekşisözlük
quote:
Orjinalden alıntı: -Mctolga-
quote:
Orjinalden alıntı: Sultan El Kebir
ekşisözlük
BİLEMEDİN SULTAN EL KEBİR SÖZLÜK
arkadaşlar konu eski ama bende oluyor bu ilk olarak bu yıl başladı öss ye hazırlanıyorum belki etkisi vardır ama uyku düzenim 4-5 yıldır değişmedi 12 -1 gibi yatarım 6 da uyanırım şimdi ilk olarak şöyle başladı uykudayım yattığım yerde iki elim birleştirmiş uyuyorum sağa dönük uykuda olduğumu anladım ellerimi çok çok az hareket ettiriyorum ve göz kapağımı elimle açabildim ve odayı görüyorum çok korktum uyanamıyorum ve ölüyorum sandım nefes alma sesimden başka hiç bir şey duyulmuor sanki ayaklarımı milim milim oynatıyorumişte ardından 3-4 ay olmadı bu olay sonradan daha sık karşılaşmaya başladım alıştımda ama bir şeyi anladım bu uyku durumda bilinçliyim ama ben etrafı gördüğümü sanıyorum aslında öyle bir şey yok uyurken en son gözünüz ne gördüyse onu hatırlıyorsunuz şöyle anladım onuda yine oldu bu olay bu sefer tavanı ve koltuğu izliyorum ama uyandığımda tam terse yatık olarak buldum kendimi bu olay olurken o kadar biliçliyim ki kendi kendime sorular soruyorum 7 kere 7 kaç eder yarın ne gun ne sınavım var :D:D ve 30-40 saniye içinde bu şey geçiyor ama son 1 kaç aydır bu olay olurken arkadaşlarında dediği gibi sanki çok şiddetli bir rüzgar esiyor ve biraz can sıkıcı bir surum oluyor arkadaşlar 4-5 saat bu olay oluyor demişler ki böyle bir şey 5 saat deil 15 dk benm başıma gelse kafayı yerim herhalde yada onlara 5 saat gibi geliyor ve 30-40 saniyede geçiyor en son dün oldu bu olay ve ilk defa 3 kere üst üste oldu uynadığımda çok uykum olduğu için kendime gelip uyumadım en son 3. ke olunca kalktım bi su içtim tuvalete gittim ve mışıl mışıl uyudum yaklaşık 10 saat evet it's my story beyler sizce geçer mi çok sorun olmuyor ama ark.larıma sordum tek bana oluyor sandım sizce ne yapmalıyım yoğun seneyi atlatınca geçer umarım...
Benim başimada daha once çok geldi ama ne oldugunu su ana kadar bilmiyordum şimdi ogrenmiş oldum.Hele kulak uguldadigi zaman insan gerçekten rahatsiz oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: by-ko
quote:
Orjinalden alıntı: musAKka
quote:
Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]
Tek sebebi bence sırtüstü yatmak abicim.
İşte bir gecede bunu yan yatarken 5-6 kere arka arkaya yaşayınca insanın sinirleri bozuluyor.
demek yan yatmakda işe yaramıyo bazen bi dhatasözü kullanılabilirliğini yitiriyor ha
nuahnahaohpahuahah auhnauham asdasd hiç beklemezdim
quote:
Orjinalden alıntı: memo2001
halk arasında yöresel tabirleriyle KARABASAN,KASAFET,KEPPUZ,AYGÖRÜ, vb... denilen durumla karşılaşmışsın. metabolizmanın ürettiği bu duruma halkımız nedense başka diğer canlıları, cinleri ve perileri alet ediyor. hatta bu anlaşılmaz halkımız bunun bilmemneresinden yakalarsan senin esirin olur.40 yıl boyunca senin esirin olur gibi saçma sapan paranoyalar da geliştirmiştir.
Halkımız sayesinde delirenlerde var.
ben bir keresinde rüyadayken rüyada olduğumu fark ettim fakat uyanmak istediğimde uyanamadım ve vücudum kasılmıştı sonra bir yerim acırsa uyanırım dedim hayatım boyunca attığım en sert tokatlardan birini kendime attım
banada olmuştu bu halada oluyor ara sıra yatıyorum birden bi yerden düştüğümü hissediyorum korkuyorum gözümü açıyorum ama kolumu hareket ettiremiyorum sonra bağırmaya çalışıyorum ses çıkmıyor felç oldum sanıyorum çok kötü bişi umarım kimseye olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: _ZuMaZuM_
quote:
Orjinalden alıntı: berkerx
bende daha farklı bir şekilde oluyor ama uyku felcine dönermi bilmem.rüyalarımda rüyada oldugumun farkındayım ve rüyaya istediğim gibi yon verıyorum.ancak bazı zamanlarda (2güne bir kesın olur) mesela merdiven çıkarken ayagın tökezler... yatakta aynı o hale geliyor.bir çok zorda kaldıgım durumu yatakta yaşıyorum acaba aynı şeymı???
bu olay bended eoluyor yani rüyaya yön verme rüyamı değiştirebiliyorum bu bazen beni korkutuyor bazen çok işe yarıyor ama bazen kendimden korkardım ne kadar garip bir insanım diye mesela bazı rüyalarımda çıkıyor :s bilmiyorum bend eşey yaşardım bazen rüyamdan merdivenden inerken birden düşer gibi olduğumu görürüm birden ayağım kasılarak uyanırdım bunun sebebi kansızlıkmış eğer sende öyle uyanıyorsan kansılzıktan sonra çok acıyordu bacağım ama :( çok şükür kansızlık tedavisi gördüm olmuyor ama rüyalarım hala çok garip
Bu dediğiniz olay berrak rüya oluyor. Uyku felci bende de başlamadan önce çok olurdu. Berrak rüya bende sabahları olurdu. Hem evdekilerin seslerini duyardım hem rüyadaydım ve kontrol ediyordum. Bu olay korkutucu değil aksine gayet hoş oluyordu. Eğer bu sizde de varsa uyku felcine zemin hazırlayan etkenler sizin başınıza gelirse uyku felci yaşama olasılığınız yüksek. Berrak rüya uyku felcinin bir önceki evresi diyebiliriz.
Uyku felci sırasında kulakta çıkan uğultu, çınlama, hatta bazen çığlıklar duyuyorum. Hareket etmek veya konuşmak için kendimi zorladığımda arttıkça artıyor. Zorlayınca artan bu sesler kulağa zarar verir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: yasinxc
quote:
Orijinalden alıntı: _ZuMaZuM_
quote:
Orjinalden alıntı: berkerx
bende daha farklı bir şekilde oluyor ama uyku felcine dönermi bilmem.rüyalarımda rüyada oldugumun farkındayım ve rüyaya istediğim gibi yon verıyorum.ancak bazı zamanlarda (2güne bir kesın olur) mesela merdiven çıkarken ayagın tökezler... yatakta aynı o hale geliyor.bir çok zorda kaldıgım durumu yatakta yaşıyorum acaba aynı şeymı???
bu olay bended eoluyor yani rüyaya yön verme rüyamı değiştirebiliyorum bu bazen beni korkutuyor bazen çok işe yarıyor ama bazen kendimden korkardım ne kadar garip bir insanım diye mesela bazı rüyalarımda çıkıyor :s bilmiyorum bend eşey yaşardım bazen rüyamdan merdivenden inerken birden düşer gibi olduğumu görürüm birden ayağım kasılarak uyanırdım bunun sebebi kansızlıkmış eğer sende öyle uyanıyorsan kansılzıktan sonra çok acıyordu bacağım ama :( çok şükür kansızlık tedavisi gördüm olmuyor ama rüyalarım hala çok garip
Bu dediğiniz olay berrak rüya oluyor. Uyku felci bende de başlamadan önce çok olurdu. Berrak rüya bende sabahları olurdu. Hem evdekilerin seslerini duyardım hem rüyadaydım ve kontrol ediyordum. Bu olay korkutucu değil aksine gayet hoş oluyordu. Eğer bu sizde de varsa uyku felcine zemin hazırlayan etkenler sizin başınıza gelirse uyku felci yaşama olasılığınız yüksek. Berrak rüya uyku felcinin bir önceki evresi diyebiliriz.
Uyku felci sırasında kulakta çıkan uğultu, çınlama, hatta bazen çığlıklar duyuyorum. Hareket etmek veya konuşmak için kendimi zorladığımda arttıkça artıyor. Zorlayınca artan bu sesler kulağa zarar verir mi?
Vermez çünkü o sesler kulağınız tarafından algılanmıyorlar.
Bu tip konular her açıldığında dine çekiliyordu. Her ne kadar bilimsel açıklamalar da yapsam insanlar hala "dua et geçer" gibi yorumlar yapıyorlardı. Bu konunun bu duruma gelmemiş olması çok sevindirici.
Ayrıca "lucid dreaming" ile uzun zamandır ben de ilgileniyorum.
Aynısı dün gece başıma geldi, görünce birden şaşırdım, anneme anlattım karabasan dedi.
Uykuya dalmıştım, birden hareket edemediğimi hissettim, gözümü açmaya çalıştım açamadım, annemi çağırmaya çalıştım, konuşamadım, ellimle duvara vurarak ses çıkarmak istedim, kolumu kıpırdatamadım. Daha sonra telefonu elime alıp, aramaya çalıştım, basıyorum basıyorum ışığı yanmıyor, ama telefonun bende olduğuna emindim, bir baktım telefon masamda duruyor elimde bir şey yok.
Tam o sırada kapı açıldı, annem geldi, anneme kıpırdayamıyorum diyecektim tam, bir anda yok oldu yerine başka bir şey geldi, uzun süre nefes alamadım. Kendime geldiğimde annemi çağırdım elim dua eder pozisyondaydı. Kötü bir geceydi uyuyamadım sabaha kadar.
Ayrıca, ben böyle şeylere inanmazdım, hatta dinle alakam yoktur, ancak dün gece ki olay, daha önceki gece gördüğüm rüya beni oldukça etkiledi, bilinç altıdır diye düşünüyorum, şeytan görecek kadar bilincime bir şey empoze olmadı. Tuhaftı..
Rüyanda bir yerden düşerken sanki yataktan düşüyormuş gibi uyanırsın ya o da garip bir duygu
Bana da 1 kere oldu. Çok ilginçti valla tekrar olsun isterim
bendede 10 yaşımdan 14 yaşıma kadar oldu 2 senedir sorunsuzca uyuyorum
ilk önce uykudayken degişik bir ses duyuyorsun o anda felç moduna giriyrsun kıpırdayamıyorsun bi kişi sana deyiyormuş gibi oluyor bişiler oluyor yaşamak lazım uykudan kalkıp agladıgım geceler çok oldu. şimdi çok rahatım allaha çok şükür
ilk oldunda biraz ürkütücüydü sonra alıştım eğlenceli bir hal aldı bazende olucağını hissediyorum uyanıorm böle tam dalarken oluyo bu
İDDİA EDİYORUM KİMSE BENDEN DAHA FAZLA UYKU FELCİ GEÇİRMEMİŞTİR. ayda veya 2 ayda bi 5 gün olur ve bu 5 gün hep üst üste gelir... Bunda 2 sene önce baya çok geçiriyordum.Şu anda yavaş yavaş azalmaya başladı. Arada bi geliyor en son 3 hafta önce oldum hiç takmıyom artık.VÜCUDUM BAĞIŞIKLIK KAZANDI BU KONUDA
bu arada RÜYADA YAŞADIKLARINIZI YAPMAMANIZ İÇİN BİR KİLİT DEMİŞSİN.YANİ BU UYKU FELCİ OLMASA UYURGEZER OLUCAZ ÖYLE Mİ?
Uyku felcinde beyin uyanık vücut uyku modunda. Uyurgezerlikte, vücut uyanık beyin uyku modunda. İkiside bir hastalık. Normali ise beyin ve vücudan aynı anda uyanması veya uyku durumuna geçmesi.
hayatım boyunca bır cok kez yasamısımdır alıstım desem yerıdır :)