Şimdi Ara

!!! UYKU FELCİ GEÇİRİYORUM..MUTLAKA BAKIN SİZDE YAŞIYOR OLABİLİRSİNİZ !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
7
Favori
105.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende çok kez yaşıyorum, fakat öyle bi hal alıyor ki bazen hoşuma bile gidiyor
    Hareketli olmadığım halde aksiyon dolu görüntüler geliyor gözümün önüne sanki yaşıyormuşum gibi. Mesela bir keresinde gecenin köründe ormanın içinde bir yolda arabayla gidiyorken araba ufak bir tepeden hızla zıplayıp havalanıyor ve bende içindeyim bunu aynen yaşadım. Bilincim açıktı kendimdeydim yani 10 sn falan sürdü, gözüm yarı açık gibi. Bağırıyorum ama sesim çıkmıyor... Tek sebebi bence sırtüstü yatmak abicim. Bu gece yine görmek sitiyorum çok eğlenceli. Alıştım artık zaten geceleri de pek kalkmıyorum ama karabasan gelip gittikten sonra su içip yine yatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 14 Ağustos 2007; 1:54:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Tek sebebi bence sırtüstü yatmak abicim.

İşte bir gecede bunu yan yatarken 5-6 kere arka arkaya yaşayınca insanın sinirleri bozuluyor.
  • Bana hep sırtüstü yatarken oldu yan yattığımda yaşamadım ama senin durumun gerçekten vahim kardeşim
  • Ya da organların yerleri değişti, 90 derece döndüler bünyede.
  • ben bundan bir yıl önce falan 2 ay boyunca her gün yaşadım bunu.Sonra yatarken Nas Felak oku geçer dediler.1 hafta falan yaptım Allah'a şükür şimdi bi sıkıntı yok
  • sırtüstü yatınca oluyor

2-3 seneden beri yüzükoyun yatıyorum hiçbişi olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Tek sebebi bence sırtüstü yatmak abicim.

İşte bir gecede bunu yan yatarken 5-6 kere arka arkaya yaşayınca insanın sinirleri bozuluyor.

demek yan yatmakda işe yaramıyo bazen
    bi dhatasözü kullanılabilirliğini yitiriyor ha
  • hiç bişey yapamama kısmı bende de oluyoda,şu karabasanı hiç göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janissary -- 14 Ağustos 2007; 3:56:17 >
  • hiç uykusunda yerinde duramayan dönup duran yokmu.Sırt üstü yatmıyorum olmuyor diyenler var.

Şahsen ben uykuya dalarım ama bir sağa bir sola sırt ustu yan yatarım döner dururum.Yani annem öyle diyor tabiki ben anlayamıyorum.

Beni çok korkutan kabuslarım olmuştu ama böyle bir şey yaşadıgımı hatırlamıyorum çok fazla terlerdim surekli döner dururdum fakat uyanmak istediğimde uyanırdım elimi kalbime dogru göturdugumde çok hızlı bir şekilde attığını anlardım bir bardak su içer gece karanlıgında dışarısını pencereden segreder yeniden uyurdum.

peki anlamsız bir düya gördüğünde uyandıgın zaman bir anda kendini çok mutlu hissedip tekrar tekrar o rüyayı görmek istemenin bir bilimsel açıklaması varmıdır ?

veya Ruyada görduklerinin gerçekleşmesi bir bakıma deja-vu bunun açıklaması ne olabilir.?

ya da 4-5 senedir göremediğin çok sevdiğin fakat yuzunu bile hatırlamadıgın resimine bile sahip olamadığın birini ruyanda çok net bir şekilde hatırlaman ve onunla vakit geçirmen bunun anlamı ne olabilir ?

yazdıklarımın hepsi bende olmuştu..

• Ben uyurken bile sıkılıyorum ya acaba tıb da benim gibilere ne deniyo
  • bana iki gecede bir oluyor ismini bilmiyordum öğrenmiş oldum. ben de karabasan diyordum. ama artık korkmuyorum ben yani alıştm öyle hareketsiz duruyorum zaten geciyor kendiliğinden
  • Geçmiş olsun..

Stresli bir hayatım vardır..Hep sırtüstü yatarım..22yaşındayım hiç başıma gelmedi..Kuzenime de arada bir geliyor ve aynen dediğiniz gibi kolunu bile kıpırdatamıyor bağırmak istiyor bağıramıyor..

Bilimsel olarak nedeni neymiş..Neden bazı hastalarda sık görünüyor..Sebeplerden en önemli ikisi tutuyor ama şu ana kadar birşey olmadı..Solunum,beyin veya sinir sistemi sorununa mı işarettir?
  • züzüzüzü bide karabasan diye bi yaratık var sananlar var
  • bende daha farklı bir şekilde oluyor ama uyku felcine dönermi bilmem.rüyalarımda rüyada oldugumun farkındayım ve rüyaya istediğim gibi yon verıyorum.ancak bazı zamanlarda (2güne bir kesın olur) mesela merdiven çıkarken ayagın tökezler... yatakta aynı o hale geliyor.bir çok zorda kaldıgım durumu yatakta yaşıyorum acaba aynı şeymı???
  • Final haftasında yanımda yatan arkadaşa 4-5 kere karabasan geldi, ister inanın ister inanmayın ama bu olay bizi korkuttu ve arkadaşın baş ucuna Kuran koyduk ve bir daha gelmedi.
  • konu iyi hortlamış
  • Karabasan değil mi demek bir efsane daha yok oldu paylaşımın içn teşşekürler ve geçmiş olsun...
  • evet bana ilk olarak bi 7-8 yıl önce olmuştu. ilk zamanlar çok korkuyordum. uyku hali sonlanıyor dışardan gelen sesleri hissedebiliyor çok ama çok az da olsa - belki bir çizgi şeklinde- dışarıdan gelen ışıkları bulanık olarak görebiliyorum ancak hiç bir şekilde kımıldayıp ses çıkartamıyordum. sonrları bu durum belli bir düzene girdi ve ben de bununla yaşamayı öğrendim. 7-8 yıldır ayda 2-3 kere olur. kendimce 2 yöntem geliştirdim geliştirmek için. birincisi hiç bir şey yapmamak ve uyumaya devam etmek. bitse de gitsek modunda olmak yani. genelde bunu tercih ediyorum. biri ikincisi ise uyku felci anında tüm gücümle başparmağıma odaklanıp onu hareket ettirmeye çalışıyorum. her ne kadar vücudum uyuyor olsa da beynim uyanık olduğunda biraz zor olsa da parmağımı hareket ettirince her şey normale dönmeye başlıyor. bununla yaşamaya alıştım. artık o kadar umursamıyorum. nasıl olsa bitecek diye düşünüyorum. olumlu düşünce yardımcı olaaktır arkadaşlar.

bu durumdan rahatsız olan ve kendini bu durumdan dolayı kötü hisseden herkese geçmiş olsun

• Aynı olayı bende yaşamıştım defalarca ama bunu karabasan olarak yorumlamıştım kendimce ve çaresinide bulmuştum sırt üstü değilde yüzüstü veya yüzükoyun diye tabir ettiğimiz şekilde yatınca böyle bir durum oluşmuyor bende.

Ne zaman ki dalgınlıktan veya aşırı yorgunluktan sırtüstü şekilde uykuya dalsam anında bu olay gerçekleşiyor bende pek fazla korkmuyorum ama benimkinde ek olarak tüm vücudumda bir baskı hissediyorum.

Birde bununla alakası pek olmayan bir biçimde bazen sarsılarak uyanıyorum (yatağa hızla yatınca yatağın yaylanması gibi) bi yerden yatağa düşmüşüm gibi oluyor pek bi kaygı duymuyorum hatta hoşuma bile gidiyor aa yine bir yerlerden düştüm diyorum kendi kendime

Vikipedi de çok ilginç şeyler yazıyor bakın ;

quote:

Çoğu zaman, uyku felcine uğraya kişi tarafından bunun bir rüya sebebiyle oluştuğuna inanılır. Bu yüzden, insanların hareket etmek istese de hareket edemediği rüya sayısı bu kadar fazladır. Uyku felcinin sebep olduğu halüsinasyonlar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur.
    -----------------------------------------------------------
    Türkçe'de, karabasan olarak bilinir. Türkiye'deki genel inanışa göre bu metafiziksel bir olaydır ve özellikle inançlı insanlar buna bir cinin sebep olduğuna inanırlar, ve bazı dualar tavsiye ederler.

-----------------------------------------------------------
    Çin halk kültüründe, uyku felci "gǔi yà chúang" (鬼压床,鬼壓床, kelimesi kelimesine : "Hayalet yatağa basıyor": 鬼: hayalet, 压: basmak, 床: yatak), olarak bilinir. İnanışa göre bir ruh veya hayalet uyuyan kişinin üzerinde oturup veya yatıp uyku felcine sebep olur. Bu ölümün güçleri tarafından, küçük çapta ruhun ele geçirilmesi olarak düşünülür ve genellikle kurban bir zarar görmez.

----------------------------------------------------------
    Ortaçağ Avrupasında uyku felci, mara, incubi, succubi, diğer şeytanlar ve büyücülüğe bağlanırdı. İngiltere'de insanlar uyurken cadıların insanların göğsüne bindiğine, ve nefes alamama, kıpırdayamama gibi hislere bunların sebep olduğuna inanırdı.
    Gelenksel İslam kültüründe uyku felci bir cin ile açıklanır; insanlara benzeyen ve dünyada yaşayan bir ırk. "Cin" kelimesi kelime olarak gizli, görünmez, ıssız, yabancı olan herşey için bir yan anlam olarak kullanılır ve Kuran tarafından doğrudan işaret edilen iki yaratılmıştan biridir (diğeri de insandır). İslami kaynaklarda, and İslam iliminde, Cinler irade sahibi, dolayısıyla insanlar gibi yaptıklarından sorumlu yaratıklar olarak tanımlanmıştır. Onlar da insanlar gibi yaşarlar ve ölürler, toplum olarak yaşarlari bir kültürleri ve dinleri vardır.
    ---------------------------------------------------------
    Laos kültüründe, "hayalet seni sessizleştiriyor" diye çevrilebilen "pee um" diye bilinir. İnanışa göre hayalet geceleri gelir, kurbanın kollarını ve bacaklarını tutar, üzerine bastırır, hatta ses çıkartamasın diye ağzını bile kapatır.
    ---------------------------------------------------------
    Macaristan halk kültüründe uyku felcine "lidércnyomás" ("lidérc: basmak") ve "lidérc", "boszorkány", "tündér" veya "ördögszerető" gibi doğa üstü varlıklarla ilişkilendirilebilinir.[3] "boszorkány" kelimesi Türkçe kökü "bas-"'tan türemiştir.[4]
    Bilimadamları uzaylı kaçırmaları, beden dışı seyahat, ve diğer paranormal olaylarından birçoğunun aslında uyku felci sırasında yaşananların yanlış yorumlanmasından kaynakandığını düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_one -- 20 Ağustos 2007; 15:37:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nil_fb

konu iyi hortlamış

hemde admin hortlatmış

edit:sayfa başı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GothicRock -- 20 Ağustos 2007; 16:26:07 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.