Şimdi Ara

Uyumadan okula gitmek. (Tecrubeliler gelsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Yks Gazisi Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
9.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu gece hic uyumadim, ilk defa uyumadan okula gitmeyi planliyorum. tek sorun dunku grevden dolayi sinav sayisinin 2 ye cikmasi..

simdi gelelim soruya uyumadan okula gitsem ne olur 2 tane sinavim (fizik-ingilizce) var. tecrubeliler bi yazsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uykusuz Okul Günleri: Hiç Uyumadan Okula Gitmek

Hiç uyumadan okula gitmek mümkün olsa da sağlıklı ya da tavsiye edilen bir uygulama değildir. Uykusuz okula gitmek, bilişsel işlevleri, fiziksel sağlığı ve genel sağlığı önemli ölçüde bozabilir.

Uykusuzluğun Bilişsel Etkileri

Uyku, beyin fonksiyonları için hayati önem taşır. Uykusuz okula gitmek, konsantrasyon, hafıza ve öğrenme yeteneklerini olumsuz etkileyebilir. Araştırmalar, uykusuz öğrencilerin sınavlarda daha düşük puanlar aldığını ve yeni bilgileri hatırlamakta zorlandığını göstermiştir.

Uykusuzluğun Fiziksel Etkileri

Yetersiz uyku, yorgunluk, kas ağrıları ve baş ağrılarına yol açabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirebilir. Uykusuzluk ayrıca hormonal dengesizliklere ve kilo alımına katkıda bulunabilir.

Uykusuzluğun Genel Sağlık Üzerindeki Etkileri

Uykusuz okula gitmek, genel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Uzun süreli uykusuzluk, kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi kronik sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca ruh halini bozabilir ve endişe ve depresyon riskini artırabilir.

Hiç Uyumadan İşe Gitmek

Hiç uyumadan işe gitmek, okula uyumadan gitmek ile benzer riskler taşır. Uykusuzluk, iş performansını düşürebilir, kazalara neden olabilir ve genel sağlığı tehlikeye atabilir.

Uykusuzluğun Alternatif Çözümleri

Hiç uyumadan okula veya işe gitmek yerine, aşağıdaki alternatif çözümleri uygulamak önemlidir:

• Yeterli uyku almak (7-9 saat)
    • Yatmadan önce kafein ve alkolden kaçınmak
    • Düzenli bir uyku-uyanıklık döngüsü oluşturmak
    • Rahatlatıcı bir yatma rutini geliştirmek
    • Gerekirse uyku yardımı almak

Uykusuzluğun zararlı etkilerini önlemek ve sağlığını korumak için yeterince uyumak çok önemlidir. Uykusuz okula gitmek veya hiç uyumadan işe gitmek, uzun vadede sağlığını ve esenliğini ciddi şekilde tehlikeye atabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En fazla ne olabilir ? Hemen insomniaya bağlama kardeş.En fazla konsantrasyonun düşer.
  • hiç bişi olmaz, hep yaptıgım sey. mesela yine bugun hiç uyumadım birazdan duş alıp anatomi dersine gidicem. bol sıvı al bişey olmaz.
  • Hiç bişey olmaz. Vize-final haftasında uyuyan ögrenci varmıkı?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4EvaMaSTeR

bu gece hic uyumadim, ilk defa uyumadan okula gitmeyi planliyorum. tek sorun dunku grevden dolayi sinav sayisinin 2 ye cikmasi..

simdi gelelim soruya uyumadan okula gitsem ne olur 2 tane sinavim (fizik-ingilizce) var. tecrubeliler bi yazsin

bak bende uyumadım.paşa paşa işime gittim dükkanımı açtım bi sorun yok..ama öğleden sonra uyku bastırabilir.acilen yeşil elma ye
  • okulda uyuduğum için sorun yok :p.Geçen yastık götürdüm anasını satıyım.Sıralar beton gibi.Hademeye sövdüm iyice.
  • dün okula uykusuz gittim.(ne olur ne olmaz diye gittikdevamsızlık 19.5) 1ders durup geri geldim evde 2 saat uyudum ve bu gecede uyumadım
    benim okul hayatım hep böyle geçti bu biraz alışkanlık meselesi eğer uykuyu aşırı seven biriysen bütün günün berbat geçer yok ben uykuyu pek sevmem diyosan hiç bişey olmaz kafan canavar gibi çalışır merak etme.yeterki okulda kafanı sıraya koyup uyuma.canlı ol okulda muhabbet eksik olmasın ve sınav varmış derslerine çalış yoksa uyuklarsın hep okulda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Cumartesi işe gitmek
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben çok yaptım zamanında tavsiye etmem derslerde uyuya kalıyodum hep bak aklıma geldi yine hoca sesleniyodu sersem gibi bakıyordum 5dk daha diyordum
  • otobüste uyuyup ineceğin durağı kaçırmada
  • quote:

Orijinalden alıntı: kültegin

Hiç bişey olmaz. Vize-final haftasında uyuyan ögrenci varmıkı?

Nescafe Sponsorluğunda

Uyursan ölürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can !

quote:

Orijinalden alıntı: kültegin

Hiç bişey olmaz. Vize-final haftasında uyuyan ögrenci varmıkı?

Nescafe Sponsorluğunda

Uyursan ölürsün

Bugün iki tane final var. Arkadasla dün akşam 7 başladık calişmaya bu 2 de yattı. Ben halen daha devam edıyorum calişmaya. Arkadaş geçer ben kalırsam hayata küserim. Uyumadıgm zamana acırım.

• Oruçlu değilsen bolca kahve iç bende son 68 saatte toplamda 12.5 saat uyku uyudum bu gece 3saat uyudum,

Bugün oruçluyum bakalım nasıl etkisi olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: quppas

Oruçlu değilsen bolca kahve iç bende son 68 saatte toplamda 12.5 saat uyku uyudum bu gece 3saat uyudum,

Bugün oruçluyum bakalım nasıl etkisi olcak

5 yıllık hort duygulandım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.