Şimdi Ara

Uyumla İlgili Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normal olarak bilgisayarım gigabyte 8VT880P anakart P4 3.0 işlemci 512 DDr2 ram ve ati x300se ekran kartıyla çalışıyordu.

Bugun gittim ve ati x1650 ekran kartıyla 2 gb ddr2 aldım 2 tane 1 lik kingston olmak üzere. Getirdim taktım kurdum ben herşeyin hızlanmasını beklerken 10 bord gibi çalışmaya başladı. Eski pcyi aldıgım yerden aldım ve alırkende faturayı gösterip anakart bu uyarmı dedim adamda evet uyar dedi.

Eski ram 533 dü şimdiki 667 acaba böyle bir sorun mu var ya da ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbereth_ -- 20 Haziran 2007; 2:51:51 >

• bence bilgisayara güzelce bi format at. bence yeni bi parça eklendiğinde formatlanmalı bilgisayar.
  • Hatta şöyle diyeyim az önce taktım bir şey yaparken müzik bile açtırmıyor?

Format temizler mi?
  • bilgisayarına virüs girmiş heralde. sağlam bi antivirüs programı yükleyip full sistem taraması yap. ben şu anda kullandığım program olan kaspersky antivirüs 7 yi öneririm. güncelleyip tarat.
    link :ftp://data.kaspersky.ru/7.0.0.119%20tr/KAV/English/2007_05_25_19_40/kav.en.msi

ama format kökten çözüm derim . seni fazla yormaz.
  • Format atmak için yedeklemeleri yapıyordum ancak sonradan vazgeçtim eğer gerçekten uyumsuzsa boşu boşuna uğraşmayayım diye.

Ancak dediğim gibi 512 şu anki 2 gb den daha iyi çalışıyordu :)

Yardım için teşekkürler ancak aklıma takılan bir şey var format atmam yeni aldıgım ramler üzerinde ne gibi bir etki yapabilir ki?
  • format donanımlarda bi etki yapmaz ama bence yarını bekleyelim . bu işte uzman olmuş arkadaşlar bi baksınlar senin parçalara

iyi geceler................. inşallah rüyanda yeni parçaları görmezsin.
  • Sağolasın yardım için :) dediğin gibi yarını bekleyelim bende aldıgım yeri falan bi arayayım yoksa katil olacağım
  • Gigabyteın sitesinden araştırdımda anakartım için şunları yazıyor:
    Bellek

1. Type: Dual Channel DDR2 533/400 or Dual Channel DDR 400/333

Dediğim gibi 667 ve 533 desteklemesi arasında uyum sorunu var sanırım. Bunları verip 533 mü almalıyım?
  • evet az önce bende biraz araştırdım . ekran kartı normal ama anakartın en fazla 533 mhz bus hızında ramleri destekliyor. sanırım değiştirmen gerekecek .

bi öneri, 2 tane 1gb ddr alacağına . 2 tane 1 gb ddr2 ram alırsan daha çok hızlanır bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enis1024 -- 21 Haziran 2007; 1:38:04 >
  • RAM ler düşük olan MHZ değerinde çalışacaklardır. Yani sizin aldığınız 667MHZ ram de düşük MHZ değerinde çalışacak. Bundan kaynaklı bir sorun olur mu dediniz hayır bundan dolayı o kadar fazla bir şey fark etmeyecek.
    Sizden istediğim verilerinizi yedeklemeniz ve sistemi tekrar kurmanız
  • Hımm yani mhz değerleri yüksekse bile sorun olmayıp düşük değerde çalışır.

Yardım için teşekkürler ben formata başlayayım
  • Formata başlayamıyorum
    Her zamanki gibi taktıgımda xp cdsini otomatik olarak cdden önyükleme yapardı neyse yapmadı F12 den seçtim CDRom seçeneğini önyüklemeyi yaptı ama bu seferde kur bilgisayarınızda takılı hiç bir sabit disk bulamadı diyor

Ne yapmam gerekli?
  • anakartın CD sinde SATA srücüleri var. Onları boş bir diskete at önce
    sonra win kurulumunda
    ÜÇüncü part SCSI yada RAID sürcüsü yüklemek isteyip istemediğini soracak sen F6 ya bas orada
    Bir menü gelecek orada S ye basıp disketi tak- enter
  • Yalnız o sata sürücüleri diskete sığacak mı?
  • Tamam formatı atabildim ancak şöyle bir şey aklıma takıldı.

Dediğim gibi ram 667 mhz ama ana kart 533 uyumlu. Ramin bu seviyede çalışmasını manuel bi ayarla falan mı yapıyorum öyleyse nasıl değilse otomatik olarak yapıyor mu?

Yardım için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbereth_ -- 20 Haziran 2007; 15:16:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.