< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Uyumlu Kondansator nereden alabilirim?
-
-
Bacakları uzatıp takmayı düşün derim. Biraz aradım ama bulamadım çapları büyük var.
-
Evet caplari büyük var. Bacakları uzatıp hangi kondansatoru takabiliriz. Normalde tek 400v civari 400-600uf kondansator kullanımları psu da. Ancak bunda tam ters kondansator kullanılmış. Aliexpressteki 220v 1200uf yi taksam nasıl bir.spnuc cikar onu dusuniyorum -
olmaz yüksek volt takabilirsin ama düşük sorun çıkarır. Takacağın yeri atabilir misin ? Uyudurulmuyor mu bir şekilde sığmıyor olsa da ? :D
-
-
Tersten tak diyeceğim ama yerine oturtamazsın, kondansatör üreten bir firmayla görüşmeyi deneyebilirsin hoş 2 tane için sana bilgi verirler mi ? Pek sanmıyorum ama dene şansını.
-
Iki tane kondamsatorden dolayi önemsemezler. Aliexpresste birkac kisiye sordum ama 25mm yok diye geri donus oldu. Mouser de var görünüyor ama gelir mi Türkiye ye veya çok maliyetli olur mu bilmiyorum -
aynı veya yüksek gerilimli ve yüksek kapasiteli denemekten başka çare kalmıyor. Yerine göre belki sorun çıkarmaz. Düşük gerilim takma patlar, 250V yüksek değer boşa öyle ayarlanmamıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptop77 -- 6 Mart 2021; 23:26:18 > -
Dusuk gerilim takmam giris bölümünde oldugundan büyük ihtimalle yüke girdiğinde patlar. Tam ters malzeme takmışlar. Hayir bilinmedik bir marka olsa anlayacağım. Cooler master 600w luk psu. Bundan dolayı da çöp olsun istemiyorum -
Büyük bir şehirdeysen aynı modelin bozuk olanını aramak geldi aklıma. letgo falan bir bakın, yada bilgisayar tamir eden dükkanlara soruştur. Aynı model olmasa bile, firma benzer bir kondansatör kullanmış olabilir.
edit: bir model numarası var mı kondansatörün ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptop77 -- 6 Mart 2021; 23:50:23 > -
senin için buldum
520 tane sipariş verebiliyorsun en az, 2 bin eurocuk yapıyor üstelik 520 yerine 1040 tane alırsan indirimde yapıyorlar.
:)
muhtemelen senin de bulduğun buydu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptop77 -- 7 Mart 2021; 0:8:5 > -
Ölç bunu değerleri yakalıyorsan bacakları uzat yok olmuyorsa muadil bul. Nette vardır illaki. -
karaköydepo sorabilirsin direnç.net falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 7 Mart 2021; 2:36:15 >
-
Cevaplar için teşekkürler. Alibabadan bir satıcıya sordum. Muhtemelen tedarik edecek. Geri donus yapacağını belirtti. Turkiyeden de İzmir ve anakarada birkac yere soracağım. Bakalim bulabilirsem psuyu aktif olarak kullanabilecegim :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar için teşekkürler. Alibabadan bir satıcıya sordum. Muhtemelen tedarik edecek. Geri donus yapacağını belirtti. Turkiyeden de İzmir ve anakarada birkac yere soracağım. Bakalim bulabilirsem psuyu aktif olarak kullanabilecegim :)
PSU'larda genellikle iki adet 200 ya da 250V'luk kondansatör seri bağlanarak kullanılır. İki kondansatörün birleştirilen orta ucu ground edilmiştir. 220V girişe 250v kondansatör tek başına takılırsa patlar. İki adedi seri bağlanınca 400V 500V oluyor kurtarıyor. Normalde 200V kondansatör de çalışır ancak şebekeden gelecek voltaj piklerinde kondansatör limitinin üstünde yüklenebileceğinden ömrü kısalacaktır. Firma bu ihtimale karşı 250V kullanmış.
Şöyle bir şey yapabilirsin, kondansatörlerin bacaklarına yeterli çapta kısa kablo lehimleyerek monte edebilirsin. Kondansatörleri de yapıştırıcı ya da plastik kelepçe ile PSU kasasının iç kısmına bir yere sabitleyebilirsin. 4 5 cm gibi kısa bir kablo burada sorun olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Mart 2021; 20:5:15 >
Alternatif olarak bende o sekilde dusunuyorum. Pusuda seri vaglanti yapılmış. 220v 1200uf olarak buldum. İkisini bağladığım zaman seri baglanacagindan gerilim değeri 400v üzerinde oluyor. Şebekeden bu kadar yüksek dalgalanma olmayacağına göre sorun olmaz diye düşünüyorum. Zaten seri bağlayınca kapasitesi de 600uf seviyesine düşecek.
250v 1200 uf olarak da buldum alibabadan ama çok yüksek fiyat istiyorlar. Ayrıca en az 10 adet alim yaptırıyor. Tanesi 6 dolardan 60 dolar kondansatorlere ayrica 48 dolar da kargoya ödeme çıkartıyor:) en dön dedim zaten psunun ederi bu kadar değil:) -
-
Ters seri(+ - - +) bağlarsanız kapasite düşer. Düz seri(+ - + -) bağlarsanız kapasite aynı kalır, calışma voltajı artar. PSU'larda düz seri dediğim şekilde bağlantı yapılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 9 Mart 2021; 20:6:46 >
Evet düz seri şekilde bağlanmış. 220v 1200uf kondansator kullansam sorun olur mu? Çalışma voltajı artacak nihayetinde. 650w psu için yükte en fazla bu kondamsatorlerden ne kadar akim gecer? Veya yükte ya da boşta olsa da akim aynı mı kalır?
Benzer içerikler
- video sinyali yok uyku moduna geçiyor çözümü
- bu bilgisayara bağladığınız en son usb aygıtı arızalı olduğundan
- ncz to dwg
- anakart neden yanar
- bilgisayar hoparlörü görmüyor
- 0xc00007b hatası çözümü
- silinen dosyaları geri getirme
- udf dosyası nasıl açılır
- root kaldırma
- dlss nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X